sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Jämälankaheppa

Yritin tehdä pienen, kevyen ja söpön keppihevosen harmaista jämälangoista. Vaikka parhaani yritin, niin söpöydessä tämä vetää kyllä vertoja Rölli-peikolle. Täältä Nuutikki-blogista sain inspiraation kauniista Primadonna-hevosesta, tällaista lopputulosta minäkin tavoittelin. 


En ole harmaan värin ystävä, mutta jostain syystä sitäkin väriä on kertynyt lanka-arkkuuni useampi pikkukerä. Sekaan laitoin vielä oranssia mohairia piristykseksi. Hepan esikuva oli virkattu, mutta minä tein omani neuloen, niin säästyin saumojen ompelulta.

Neuloin keppihevosen kärjestä aloitetun sukan ohjeella. Lisäilin ja kaventelin silmukoita aina kun siltä tuntui. Neuloin 2-4 lankaa rinnakkain. Puikkokokoa vaihtamalla sain myös muotoiltua hepan päätä ja kaulaa kapeammaksi ja leveämmäksi.

Keppihepan varsi on tehty rikki menneestä lasten haravasta. Puuvarsi oli mullasta mustana, joten verhoilin sen piiloon virkkaamalla putkea. Keltainen puuvillapitsi on kaupan hyllystä. Oranssi pitsiympyrä on irroitettu vanhasta liinasta.Lyhyellä varrella pääsee hyppimään hyvin esteiden yli.

 
Keppihevosen harjan ompelu onnistuu näppärästi ompelukoneella yksinkertaisen pahvisapluunan avulla. Katso tästä ompeluohjeet.
 

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, parin päivän jälkeen alkaa jo itsekin pääsemään irti tuosta Röllipeikon näköiskuvasta.

      Poista
  2. Voi kun kivaa, että olet inspiroitunut tekeleestäni :) tosi ihanan olet tehnyt! <33

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.