sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Nyppyinen palmikkopipo ja prinsessajuttuja

Millainen olisi se kaikista kaunein pipo. Olisiko siinä nyppyjä vai palmikkoja. Varmuuden varalta tein molempia. Yläkaapista nappasin kerän Novitan Rose Mohairia, jota jäi sinne vielä pussillinen odottamaan uusia projekteja. Neuloin langan kaksinkertaisena nelosen puikoilla. 
 
Neulemalli on poimittu kirjasta Kauneimmat neulemallit, Lesley Stanfield. Kirjassa on yli 300 neulemallia. Palmikot, pitsineuleet, nyppyneuleet, oikeilla ja nurjilla silmukoilla tehtävät kuviot, nämä kaikki löytyvät kirjasta. 
 
 
 
 
Seuraavalla kerralla neuloin pipon sateenkaaren värisestä mohairlangasta. Silmukoiden luomiseen opettelin uuden tekniikan, jolla pipon reunasta tuli tosi napakka. Tässä postauksessa on myös ohje tuiki tavalliseen pipon päälakikavennukseen.
 

Nimipäiväkakku, Barbiekakku

 
Tämä pipopäinen Prinsessamme vietti nimipäiviään jonkin aikaa sitten. Meillä oli lainassa kirjastosta kakkukirja, josta innostuneena kokeilimme taikoa oman prinsessakakun. Kaikki muut kakut näyttivät haastavammilta, mutta prinsessakakku vaikutti helpolta eli "piece of cake". Sähläykseksi se meidän prinsessakakku kuitenkin meni.

Leikkasin kääretorttulevystä pieneneviä ympyröitä kasattavaksi kakkukekoon. Valitsin sopivat kulhot muoteiksi. Täytin kulhot vuorotellen kakkulevyllä, kermalla ja hillolla.
 

 
Virhe nro 1: Unohdin laittaa kulhoihin kelmun, enkä saanut kakkuja ulos ehjinä.
Virhe nro 2: Olin varannut vain yhden pötkön marsipaania kaulittavaksi hameeksi, se loppui kesken.
Virhe nro 3: Jääkaappiin ei tietenkään mahtunut niin korkea kakku.
Tämä barbi oli onneksi vyötäröltä katkaistavaa mallia, joten saimme sen istutettua vähän matalampaankin kakkuun.
 
 

 

Barbien hiusten selvittäminen

 
Barbi kävi kampaajalla ennen juhlapöytään tuloa. Kuulin vinkin, että nukkien hiukset voi selvittää huuhteluaineen avulla. Siispä liotin hiuksia huuhteluaineessa, minkä jälkeen tiheäpiikkinen kampa liukui helposti hiuksissa. Huuhteluaineesta oli todella apua. Heti kun huuhteluaineen pesi pois, kampa lakkasi luistamasta. Mutta eihän sillä väliä, kun hiukset olivat jo takuttomat.
 
 

 
Sitten kun saimme lisää marsipaania kaupasta, niin teimme vielä toisen miniprinsessakakun. Sivumennen sanoen Googlen kuvahaku sanoilla "barbi täytekakku" antaa tulokseksi aivan herkullisen näköisiä luomuksia.
 

Ja vielä pari välikäsityötä

Prinsessan sisätossuihin virkkasin koristeeksi spiraalisydämen. Ompelin sydämet muutamalla pistolla käsin tossuun kiinni, nyt kelpaa sipsutella.
Spiraalisydämen virkkausohje on täältä.
Virkkaamisessa auttoi englanti-suomi -virkkaussanasto.

 


 
Uunituoreelle prinsessalle ompelin merinovillaisen lakin tammikuun pakkasille. 
 

2 kommenttia:

  1. Ihana palmikkopipo ja merinovillaisessa on kiva kuosi! Barbikakku on hauska mutta minusta haastava.. Sen ainoan kokeiluni tein hyydytetystä rahkasta, ja arvata saattaa että sokerimassa alkoi sen päällä aikas nopeasti sulamaan.. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, sulla taitaa olla uusi profiilikuvakin? No en kyllä olisi itsekään tuota sokerimassan sulamista kakun päältä arvannut etukäteen. Barbikakku näyttää ja tuntuu niin simppeliltä, mutta yllättää kyllä haasteellisuudellaan. Mutta vielä kyllä aion kokeilla, oli niin hienoja luomuksia googlessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.