perjantai 3. kesäkuuta 2016

Lettileggingssit

Housunlahkeita leikatessa jää aina yli pitkiä kangassoiroja, mitä jos ne käyttäisi jotenkin järkevästi. Siitä se ajatus sitten lähti, ja nyt mulla on lettileggignssit. Ihan Zero waste -housut nämä eivät kuitenkaan ole.

Hyödynnä trikoosuikaleet


Aluksi oli 35 cm pitkä ja 6 cm leveä kangassuikale. Leikkasin suikaleen keskelle viillot 1 cm välein. Rypytin suikaleen poimutuslangoilla 25 cm pituiseksi ja ompelin kiinni lahkeen sivuun 2 cm leveyteen. Tässä välissä ompelin housut valmiiksi. Lopuksi silmukoin eli virkkasin kangaslenkit nätiksi palmikoksi.
letitetty yksityiskohta lahkeessa


Kun silmukoinnin toteutttaa tällä tavalla, niin lahje itsessään säilyy suorana. Toinen vaihtoehto on tehdä viillot suoraan vaatteeseen, jolloin saadaan koko lahje poimutettua. Viime kesänä toteutin t-paidan pääntien ja shortsien lahkeet kaksivärisenä tällä samalla tavalla silmukoiden.

palmikoitu koriste lahkeessa


Tässä vielä kuva asukokonaisuudesta. Viime kuussa tein postauksen siitä miten saan määriteltyä sopivan väljyyden leggingseihin jo ennen ompelua. Samalla lailla neulaamalla näistäkin tuli sopivan kapeat, ihan tiukkoja en lähtenyt tällä kertaa ompelemaankaan. Kuvanottohetkellä hyttyset meinasivat syödä meidät elävältä. Eikä kukaan ole leikannut nurmikkoakaan.

trikoosuikaleista palmikko


Vielä lopuksi kuvat korteista, jotka ompelin tämän kevään ylioppilaille.

kortti ylioppilaalle cd-levystä

Kokeilin myös huolitella t-paidan pääntien palmikoiduilla trikoosuikaleilla, hyvä tuli. 

2 kommenttia:

  1. Mulle ei millään aukene, miten tuo silmukointi käytännössä tehdään.. Mutta on kyllä tosi kivan näköinen! :)

    VastaaPoista
  2. Laita virkkuukoukku ensimmäisen lenkin alle. Virkkaa ikään kuin ketjusilmukoita eli vedä seuraava suikale lenkin läpi. Ja tässä vielä kuva selvennykseksi http://mumintalo.blogspot.fi/2015/04/tyllihame-ja-silmukkalegginsit-pari.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.