sunnuntai 28. elokuuta 2016

Kalanruoto ja muita esimerkkejä muovirasioiden kierrättämiseen

Ryhdyimme valmistamaan leikkiruokaa lasten kanssa ja saimme saaliiksi kalapaistia. Kalanruodon leikkasimme muovista. Siinä sivussa tulin huomanneeksi, että käytän aika moniin käsitöihin muovia. Joten esittelen tässä samalla kahdeksan eri tapaa kierrättää kana- tai lihapakkauksia, einespakkauksia, italiansalaattirasioiden kansia ym. Muovi on ohutta, joten sitä voi leikata hyvin saksilla. Valmiin tuotteen voi pestä muoveineen pyykin mukana, se ei kastu niin kuin pahvi.


1. Leikkaa muovista kalanruoto leikkikeittiöön.

Kalan nahka on tehty farkusta ja perkaus onnistuu leikiten, kun ompelee kalan vatsaan vetoketjun. Toisen puolen kalasta sai tyttö itse värittää kangasliiduilla, minä väritin toisen puolen. Kalanruodon voi pujottaa kahden lihakerroksen väliin. Tästä tulee mainiota leikkiruokaa, jolla voi oikeasti leikkiä, eikä vain asettaa tarjolle. Vetoketjun vedin on metallia, joka tarttuu magneettionkeen, niin kalan voi ensin onkia.
leikkiruokaa

muovinen kalanruoto

leikkikala

2. Tee onkipeli leikkaamalla muovista mereneläviä.

Kiinnitä merenelävät  narulla oksanpätkään. Me kalastimme merenrannassa kesän aikana kaloja ja mustekaloja.
muovista leikatut eläimet

muovista leikatut eläimet

3. Leikkaa muovisabluuna,

jota voit hyödyntää piirtämisessä, kankaanpainannassa tai askartelussa.
muovisabluuna
Muovisabluuna

4. Laukun tukeminen muovilla

Kuvassa on kameralaukku, jonka päällisen ja vuorin väliin olen laittanut muovia suojaamaan kameraa kolhuilta. Myös laukkujen pohjaan voi laittaa muovinpalan, niin laukku pysyy paremmin muodossaan, eikä pohja lysähdä alas.
tsi kameralaukku
Kameralaukku


5. Leikkimuffinssien pohja pysyy tasaisena tällä konstilla:

Ennen kuin täytät muffinssit vanulla, leikkaa muffinssien pohjalle muovista ympyrä. Nyt muffinssien pohja ei pullistu puolipalloksi vaan pysyy tasaisena.
virkatut muffinssit
virkatut muffinssit

6. Virkatun helistimen tueksi

Kappaleet on virkattu ensin tasona ja sitten ommeltu kaksinkertaisen muovin päälle. Näin lelusta tulee vähän tukevampi. Lisää kuvia.
virkattu helistin
virkattu helistin


7. Kakkutuki/ kakkulautanen

Tein tyttärelle prinsessan linnan muotoisen kakun, jossa oli kaksi kerrosta. Painoin alimmaisen kakun keskelle hunajapurkin, josta olin leikannut pohjan pois. Sen päälle laitoin muovista leikatun ympyrän, jonka päälle rakensin kakun toisen kerroksen. Näin päällimäinen kakku pysyy tukevasti paikoillaan ja sen leikkaaminen on helppoa. Kuvasta puuttuu vaan se muovinen kakkulautanen. 
tsi kakkutuki
tsi kakkutuki

Tältä prinsessalinnakakku näytti valmiina. Tornit on tehty kaupan kääretortusta ja jäätelötuuteista.
prinsessan linna kakku
Prinsessan linna -kakku

Tälläisesta valkoisesta muovilaatikosta saa leikattua hyvän kakkulautasen.

8. Henkareita barbien vaatteille.

Muistan että minulla oli lapsena muovista leikattuja henkareita barbien vaatteille. Kauraryynilaatikosta oli tehty vaatekaappi vaatteiden säilytykseen. Barbien vaatteita ja henkareita saisikin jo tehtailla.


Lisää ideoita mihin muovia voi käyttää:


4 kommenttia:

 1. Muovista on moneksi. Ja sinä se osaat kaikesta keksiä jotakin.. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä, tein jo lapsenlapselle kalan. :) Tosi kiva idea, vaikka sain kyllä aikaa tuhrattua sen kanssa. Mutta aikaahan tässä nyt on! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet löytänyt täällä inspiraatiota tekemiseen. Useimmmiten ensimmäinen versio, oli se laji leipominen tai käsityö, on kokeilua, toisella kertaa sujuu jo näppärämmin. Käsityön iloa Sinulle ja hyvää kevättä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.