perjantai 28. lokakuuta 2016

Merenneitopuku

Ajattelin että esikouluvuosi tuo tullessaan myös naamiaisia, joten päätin aloittaa pukuompelun hyvissä ajoin. Viime viikolla tulikin jo lappu kotiin, että lapsen oikeuksien päivänä (20.11.) pidetään esikoulussa naamiaiset. Meillä on leikitty paljon merenneitoa, ja nyt on merenneidolla aito pyrstökin. Asun tekemiseen sai lapsi osallistua itse maalamalla kankaan ja kutomalla laukun hihnan.

ompele merenneitopuku naamiaisiin

Kaikki tarvikkeet asuun löytyivät valmiina kaapista. Merenneidon hame on tehty vanhasta lakanasta, joka on maalattu ruiskuemulsiolla ja väripigmenteillä sinisen ja violetin sävyillä. Tyttö sai maalata kankaan itse. Piparkakkureunat piirsin muovikuppien avulla. Käytin kolmea eri kokoa: alhaalla ovat pienet puoliympyrät ja ylhäällä suuret puoliympyrät. Aluksi meinasin tehdä kaikki piparkakkureunat samankokoisiksi, mutta kun nukuin yön yli, niin keksin paremman tavan.

suomujen ompelu merenneidon hameeseen

Merenneidon pyrstön sisällä on kovikehuopaa tukena. Ompelin pyrstöön muutaman koristehelmenkin.
Tässä sämpyläkori -postauksessa kerroin kovikehuovasta tarkemmin.

ompele merenneitoasu


Merenneidon toppiin sopi tämä pitsikuosi täydellisesti. Poimutin olkaimet kiinnityskohdistaan. Tein kuminauhalla poimutuksen myös keskelle eteen.

merenneidon toppi

Merenneidolla on laukku, johon voi kerätä simpukoita ja muita aarteita. Tyttö kutoi laukun hihnan itse käsityöpajassa pienellä neuleharpulla. Laukun muoto ja koristeompeleet jäljittelevät simpukkaa.

simpukan muotoinen laukku

Sovituskuvista tuli ihania. Merenneito halusi itse takapihan kivelle istumaan, eikä valittanut yhtään kylmyyttä, vaikka ei siellä lämmin pääse tulemaan tähän vuodenaikaan. Hameessa on halkio vasemmalla sivulla, jotta kävely on mahdollista. Merenneito valitsi asuaan täydentämään kukkaseppeleen. Ompelin kukkaseppeleen ja muita päähineitä lasten roolileikkeihin viime kesänä.

merenneito valmiina naamiaisiin

naamiaiset merenneitoasu


Barbielle vielä samisteluasu, niin leikki voi alkaa.
Lisää vaihekuvia ompelusta löytyy Kangaskorjaamon Facebook-sivuilta.

merenneidon hame


Lisää ompelemiani naamiaisasuja:

2 kommenttia:

  1. Ihana puku ja malli suloinen! Varmasti oli mieluinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos :) Oli todella mieluinen. Halkiosta vain ei neiti tykännyt, ois pitänyt ommella hame alas asti kiinni. Yritin selittää, että sen avulla pystyy kävelemään, kun uiminen ei onnistu.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.