sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Barbille vaatteita

Suunnittelin ompelevani joululomalla vaatteet nukeille. Baby Born nukke onkin jo vaatteensa saanut ja sivutuotteena julkaisin blogissani viisi kaavaa Baby Born nukelle. Arvaapa muuten montako kertaa näitä vaatteita on puettu nukelle? Ei ensimmäistäkään kertaa! Siitä huolimatta ompelin seuraavaksi Barbille uudet vaatteet. Ompelin, vaikka tyttö totesi, että Barbit eivät tarvitse uusia vaatteita.

ompele barbille vaatteita

Nämä mekot ompelin ensimmäisenä. Lapsi sanoi: "Äiti kiltti, ompele lisää, nämä ovat niin hienoja. Housuja ei tarvitse ommella." Äkkiä tuo lapsosen mieli muuttui. Näillä vaatteilla onkin nyt leikitty urakalla. Osan mekoista ompelin kellohelmalla, niin vältyin liialta poimuttamiselta.
mekkoja barbille

Ompelin vanhasta pitsiliinasta hameen. Tämä pitsiliina oli alun alkaen jo epäonnistunut, sen reunat jäivät kupruille. Siksipä se oli aivan sopiva Barbin hameeksi, helmat hulmuavat hienosti. Leikkasin pienen reiän liinan keskelle, vahvistin reunat purkautumattomiksi kolmella kierroksella siksakkia. Tein halkion, jonka vahvistin samoin siksakilla. Lopuksi ompelin vyötärölle nauhan ja nauhojen päihin nepparit.
pitsiliinasta barbille hame

Kotelomekot ompelin ilman kaavoja. Nämä ovat helppoja ommella, eikä näihin tarvitse edes tarroja kiinnittimiksi. Tässä lyhyet ohjeet:
1. Leikkaa resorista 13 cm leveä ja 14 cm korkea palanen. Leikkaa helmarimpsuun 26 cm leveä ja n. 10 cm korkea palanen. Taita ja silitä helmarimpsu kaksinkerroin. Kun teet helmarimpsun ohuesta kankaasta kaksinkertaisena, niin alareunaan ei tarvitse ommella päärmettä ja aikaa säästyy. Rimpsun voi korvata myös pitsinauhalla.
2. Taita resorin yläreunaan n. 2 cm leveä päärme. Taita takakappaleen puolella 0.5 cm enemmän. Ompele päärme joustavalla ompeleella.
3. Ompele poimutuslangat helmarimpsuun, poimuta ja ompele resorin alareunaan.
4. Venytä ja neulaa kangas Barbin vartalon ympärille, niin saat  selville mihin tulee takasauma. Kuvasta näkee hyvin, miten kaareva ommel pitää olla, että vyötäröstäkin tulee istuva.
5. Ompele takasauma.

ohje mekkojen ompeluun

Kotelomekot
mekkoja barbille

Virkatut asusteet: vyö, hattu ja laukku
virkatut asusteet barbille

Kaavat ovat kirjasta Ompele Barbien puvusto: Jette Riisgaard-Ternsoe.
Keräsin myös Pinterestiin kaavoja ja ideoita Barbin vaatteiden ompeluun.

Osallistu myös suomi100-juhlavuoden teemakäsitöihin. Ohjeet ja teemat löydät edellisestä postauksesta.

2 kommenttia:

  1. Hienoja! Itse puuhastelin viime viikolla samojen juttujen kimpussa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Samoissa puuhissa ollaan siis oltu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.