maanantai 23. syyskuuta 2019

Kierrätysompelua - Barbille vaatteita rikkinäisistä sukista

Hyödynnä rikkinäisten sukkien hauskat kuviot Barbien ja Kenin vaatteissa. Nyt on luvassa helppoa ja hauskaa kierrätysompelua. Sukka onkin materiaalina reilusti joustavaa, sen voi vetäistä Barbien pään yli, eikä tarvitse ommella tarrakiinnityksiä.

Ompele rikkinäisistä sukistaMeillä lapset tietävät jo että rikkinäiset vaatteet viedään ompelupöydälle. Yhtenä päivänä löysin ompelupöydältäni rikkinäiset sukat. Yleensä ompelupöydälleni ei tule sukkia, koska ne ovat menneet roskiin tai kenkien plankkausräteiksi. Mutta siis sukka?! Kannattaako sitä nyt parsia. Villasukat ovat asia erikseen, nyt puhutaan ohuista puuvillasukista.

Onneksi lasten askartelupöytä on ompelupöytäni vieressä. Askartelupöydän ääreltä ehdotettiin sukan muuttamista Kenin paidaksi, kun siinä on niin hauska Minions-hahmo. Ei kun tuumasta toimeen, materiaalihan on ilmaista kokeilla.

Barbie ja Ken kinastelevat kumpi saa seuraavaksi uuden vaatteen rikkinäisestä sukasta.

ompele barbille


Sukan venyvyys asettaa haasteita ompelulle. Siistiä pääntien huolittelua tai helmapäärmettä ei tähän materiaaliin saa. Onneksi Ken-poika ei kritisoi turhaan ompelujälkeä. Toisaalta sukan hyvä venyvyys auttaa vaatteen pukemisessa. Sukasta ommeltuun paitaan ei tarvitse ommella halkiota ja tarranauhaa, kun vaatteen voi venyttää pään yli.

Jos sukkaan on jäänyt nukkaa, niin sen voi poistaa kertakäyttöisellä partaterällä. Näin meidän taloudessa poistetaan nukat ja nypyt muistakin vaatteista. Partaterää voi käyttää niin pitkään, kuin se toimii, tässä tarkoituksessa se ei suinkaan ole kertakäyttöinen.

Ompeluohje Kenin paita


Kenille paita sukasta


1. Leikkaa sukan varresta suorakulmio, jonka leveys on 9 cm ja korkeus 12 cm. sis. sv.

2. Leikkaa pieni puoliympyrä pääntielle. Viistota hieman olkaa.

Kierrätysompelua sukista

3. Ompele toinen olkasauma.

4. Ompele siksakilla käänne pääntielle.

Ompeluohje barbin paita

5. Ompele toinen olkasauma.

6. Ompele siksakilla kädentielle käänne 9 cm matkalla.

Barbille paita sukasta

7. Ompele sivusaumat.

8. Ompele helmakäänne. Helmakäänteen voi ommella myös kohdan 6. jälkeen.Yksi asia johti toiseen ja Pinterestistä löysimme idean Barbien yksiolkainmekkoon. Luonnollisesti sekin ommellaan rikkinäisestä sukasta. Mekon pääntiellä hyödynnetään sukassa valmiina olevaa resoria.

Barbien yksiolkainmekko sukasta

Materiaalina oli sukka, joka oli kokoa 25

Leikkaa saksilla pieni viilto sukan resorin alareunaan. Viilto saa olla pieni, sillä se venyy käytössä. Leikkuureunaan voi töpöttää väritöntä kynsilakkaa tai vedellä ohennettua Erikeeperiä estämään silmukkapakoja.

Leikkaa sukka poikki kantapään yläpuolelta.

Helpoin tapa huolitella mekon helma on ommella siihen pitsinauha tai helmaröyhelö. Leikkasin pitsikankaasta 38 cm x 9 cm kokoisen palan. Ompelin lyhyet sivut yhteen. Taitoin pitsikankaan kaksinkerroin, helmaan tulee taite. Näin minun ei tarvinnut ommella helmaan päärmettä. Ompelin poimutuslangan yläreunaan, pitsikankaan reunat kiinnittyivät samalla toisiinsa. Ompelin poimutetun helmaröyhelön sukkamekon helmaan.

Barbin vaatteet ompeluohje

Ja niin he elivät onnellisina kierrätysmateriaaleista ommelluissa vaatteissaan elämänsä loppuun asti.

Eipäs, vaan juuri saamamme tiedon mukaan Barbie on kidnapattu ja korvattu halvalla sijaisnäyttelijällä. Kunhan Ken-parka saa lunnasrahat kokoon, niin palautamme Barbien takaisin blogikuvauksiin.

Rikkinäiset sukat ovat olleet aliarvostettua ompelumateriaalia, mutta eivät enää. Kurkistapa nämä nopeat ja helpot kierrätysompeluohjeet.Lisää ohjeita Barbien vaatteiden ompeluun


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

8 kommenttia:

 1. Hih, minkälaisia vaatteita olet barbeille keksinytkään. Ideanikkari, Sinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :D Tykkäsin jo pieneänä leikkiä ja ommella vaatteita Barbille ja onneksi saan vielä aikuisenakin tehdä sitä samaa.

   Poista
 2. Ihana idea! Parittomien sukkien ikuisuusongelma saattaa olla historiaa, kun esittelen tämän idean eskarilaiselle tytölleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit kiitokset Tiina :) Kannattaa katsoa myös Pinterest ja You Tube, sieltä löytyy lisää ideoita Barbien vaatteisiin, jotka on tehty sukista.

   Poista
 3. Huikea idea taas! Iso kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Raisa, ja jos pääsee niin käymäään, että ideat lopppuu, niin lapset auttaa ideoimalla, niin kuin tässä tapauksessa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.