tiistai 16. heinäkuuta 2019

Suomen kartta t-paidat

Jos haluaa applikoida Suomen kartan vaatteeseen, niin tämä Nestori ja norppa -kangas on täydellinen valinta applikointiin. Paidasta tuli niin hieno, että ompelin saman tien toisenkin.

Suomen kartta paidat 2


Sain idean tämän paidan ompeluun Suomi100-juhlavuonna. Silloin minulla oli blogissani käsityöhaaste, jossa jokaiselle kuukaudelle oli oma teemansa. Elokuussa 2017 teimme käsitöitä teemalla: Suomi kartalla. Nyt idea on ommeltu valmiiksi vaatteeksi asti.

Käytin apuna vanhaa peruskoulun karttakirjaani. Ensin jäljensin Suomen kaksipuoleiselle liimaharsolle, sille puolelle, jossa on kaavapaperi suojana. Suomi piti piirtää peilikuvana kaavapaperille, koska kuvio tulee peilikuvana kankaalle. Silitin Suomen kiinni paidan etukappaleeseen ja siksakkasin reunat ympäri. Suomen rajojen siksakkaaminen ei olekaan niin kimuranttia kuin luulin, hommasta selviää yllättävän helpolla.

Suomen kartta applikointi

Huomasithan muuten, että ongen koho kuvaa Ahvenanmaata? Kirjoin ongen ja kohon käsin varsipistoin, jotta ne erottuisivat selkeämmin. Kirjomiseen meni sen verran aikaa, että lapset ehtivät käydä kylvyssä.

Applikointi-idea


Nestori ja norppa kuvioinen trikookangas on aikoinaan ostettu Pehemiän verkkokaupasta, joka on jo ovensa sulkenut. Tähän paitaan käytin viimeiset tilkut. Ehkä kuvasta huomasitkin, että Rovaniemen kohdalle piti ommella jatkosauma, että kangas riitti. Nyt vaan uusin silmin tutkimaan kuviollisten tilkkujen laatikkoa, löytyisikö sieltä jotain yhtä hauskaa applikoitavaa, jossa kankaan kuvio ja applikoitava kuvio kohtaisivat toisensa.

Nyt on sisaruksille samanlaiset t-paidat. Nämä t-paidat ovat mukana Pieni Lintu -blogin valokuvaushaasteessa, jonka teemana on tällä viikolla vaatteet. 

Suomen kartta paidat

Sisaruksille samanlaistaKuvissa näkyvät lasten shortsit ompelin viime kesänä kasvunvaralla


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

14 kommenttia:

 1. Norppa ja Nestori, miten kiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit kiitokset Arja :) Puolet, jos ei enemmänkin, tämän idean hauskuudesta muodostuu tuosta norpasta ja Nestorista, mulle jäi vaan ompelu :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon Riitta k :) Kartoista tuli tosiaan paitoihin näppärä juju!

   Poista
 3. No, onpas kivat lomapaidat kotimaan kuvalla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja kumarran Pikku Akka :) Muistan vieläkin sun vuonna 2017 ompeleman ja lapsesi piirtämän Suomi-tyynyn. Se oli komea. Onko vielä käytössä?

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä Suomi applikointi oli nopea ja helppo. Valitettavasti en ole vielä löytänyt tilkkulaatikostani yhtä hauskaa kangasta, josta voisi tehdä lisää Suomi-paitoja meidän perheen tiimipaidoiksi.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitoa, näiden paitojen ansioista pysymmme kesäretkillä hyvin kartalla :D

   Poista
 6. Huikean hienot! Sinulla on kyllä hyviä ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus Hääräämön suuntaan :) Olen oikein ilahtunut kauniista sanoistasi.

   Poista
 7. Aivan ihastuttavat paidat ja loistava idea. Tuo kangas! Ihan nappijuttu tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoiset kiitokset Maiju :) Onneksi oli jäänyt kaksi tilkkua, jossa oli Nestori norppineen kokonaisena. Toiseen paitaan piti laittaa Rovaniemen kohdalle sauma, että tuli Pohjois-Suomi mukaan karttaan :D Joskus se on pienestä kiinni.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.