tiistai 22. lokakuuta 2019

Tee itse Halloween asusteet - Virkatut hämähäkit

Virkkasin kaamean söpöt hämähäkit Halloween juhliin. Hämähäkit voi kiinnittää koristeeksi mihin vaan, leikkeihinkin ne taipuvat piipunrassijalkoineen. Hämähäkin verkoksi voi ommella kankaasta röyhelön. Onpa tässä hämähäkin virkkausohjeessa mukana kierrätysnäkökulmakin, hämähäkki täytetään pulleaksi rikkinäisellä mustalla sukalla.


Virkatut halloween asusteet


Olimme ostoskeskuksessa pizzalla, kaupat olivat jo sulkeneet ovensa. Lapsi katseli suljetun oven takaa H&M:n Halloween valikoimaa. "Äiti, mun luokkakavereilla on tuollaisia Halloween-juttuja, hämähäkkipantoja ja lepakonsiipiä. Äiti sää voisit tehdä mulle tuollaiset." Seuraavana päivänä pyyntöä tehosti vielä kutsu Halloween-juhliin kaverin luokse.

No minäpä teen parit hämähäkit, teen vielä paremmat ja ilmeetkin kaupan päälle. Siksipä hämähäkit hymyilevät suu korvissa ja niillä on rusetti päälaella. Nämä ihanan kaameat hämähäkit olivat myös käyttäjän mieleen.

Tee itse Halloween asusteet


Virkatut hämähäkit voi kiinnittää pantaan, pinniin, hakaneulalla reppuun tai laukkuun. Virkkasin yhteensä kolme hämähäkkiä. Kaksi niistä kiinnitin hiuspantaan. Yksi jäi vaeltelemaan vapaana, tuo hämähäkki pääsi mukaan metsäretkelle.

Hämähäkin virkkausVirkkaa hämäkki Halloweeniksi


Vartaloksi virkkasin pienen soikiohkon pallon, jonka pituus oli 5 cm ja leveys 4 cm. Täytin vartalon rikkinäisellä sukalla. Valkoinen vanu tursuilee ja pilkistelee silmukoiden välistä. Sukkatäytteessä ei ole tätä ongelmaa, varsinkaan jos käyttää mustia sukkia.
(Punomon sivuilta löydät virkatun pallon ohjeen)

Silmät virkkasin ohuesta langasta nro 1 koukulla. Virkkasin lankalenkin ympärille 12 ks. Tämä virkkaustöiden niin kutsuttu aloituskerros riittää silmän kooksi hyvin. Kirjoin mustat täplät silmiin kirjontalangalla. Ompelin silmät paikoilleen.

Suun kirjoin samalla ohuella puuvillalangalla kuin virkkasin silmät.

Rusetin virkkasin myös ohuesta langasta nron 1 koukulla. Virkkasin lankalenkin ympärille 1 ks, 1 p, 3 pp, 1 p, 2 ks, (tässä kohtaa alkaa rusetin toinen puolikas ->) 1 p, 3 pp, 1 p, 1 ks.


Tässä kuvassa on hämäkkipantoihin tarvikkeita. Silmät ovat rivissä neulatyynyssä. Piipunrassit on jo leikattu pätkiksi ja kaksi jalkaparia on kieputeltu yhteen. Hämähäkin verkkoa syntyy sifongista ja verkkotyllistä.

Hämähäkki virkattu

Jalat askartelin tavallista paksummasta chenille-piipunrassista. Leikkasin kaksi piipunrassia puoliksi. Kieputin kaksi pätkää keskeltä yhteen, näin sain neljän jalan setin. Ompelin kaksi neljän jalan settiä vartalon alle. Näin minun ei tarvinnut ommella jokaista jalkaa erikseen paikoilleen.

Hämähäkin verkkoa varten leikkasin kankaasta n. 12 cm x 30 cm kokoisen palan. Ensimmäisen verkon leikkasin kullanvärisestä verkkotyllistä, toisen vaaleanpunaisesta sifongista. Ompelin lyhyet sivut yhteen. Taitoin kankaan nurjat puolet vastakkain ja ompelin poimutuslangan avoimeen reunaan. Poimutin kangasrinkulan niin pieneksi, että hämäkin vartalo peitti poimutuskohdan.

Vaaleanpunaiselle sifongille ompelin mustalla tikkauslangalla hämähäkinseittiä muistuttavaa kuviota koristeeksi ennen poimuttamista.

Kiinnittäminen: Liimasin hämähäkinverkon kuumaliimalla kiinni pantaan. Hämähäkin ompelin langalla pannan ympäri. Tarvittaessa voin käyttää hämähäkkiä muuhunkin, kun sen saa helposti irti.

Virkkaa hämähäkki

Askartele myös lepakkosormus huovasta.
 
Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

4 kommenttia:

 1. On kyllä hienot. Harmi kun olen jo liian vanha menemään tuommoinen päässä kylälle asiomaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuremmoiset kiitokset. Laita Halloween-hämähäkki laukkuun tai rintapieleen koristeeksi, siihen jokainen on sopivan ikäinen ;D

   Poista
 2. Nämä ovat tosi kivat. Ja jotenkin riipaisevan ihanaa tuo lapsen toteamus, että äiti voisi tehdä samanlaiset kuin kaupassa on. Kuulostaa tutulta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirtsakat kiitokset Teresa! Hämähäkkipanta osoittautui hyvin käytännölliseksi Halloween-asusteeksi. Lisäksi piirsimme kasvoihin hämäkinseitin ja lapsi puki mustaa vaatetta.

   Kiva kuulla, että teilläkin luotetaan sinun käsityötaitoihin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.