perjantai 18. lokakuuta 2019

Risukranssi sammaloituneista oksista

Tämä risukranssi on nimensä veroinen, ilmava ja sojottava harakanpesä. Parasta kranssissa on oksien pinnalle kasvanut harmaa sammal vai jäkälääkö se on. Nyt ei tarvitse punoa, kranssi pysyy muodossaan kuumaliiman avulla.

RisukranssiKeräsin koko kesän metsäretkiltä harmaantuneita oksanpätkiä ja puutikkuja kuistille, sellaisia sopivasti patinoituneita ja vanhentuneita keppejä. Odotin että saan tarpeeksi ison pinon kranssia varten, mutta keppipino aina vain pieneni, kun kepit lähtivät parempiin leikkeihin. 

Sisuunnuin ja tempaisin kuusen juurelta kotiin tuliaisiksi kokonaisen karahkan. Sen päälle oli jo kasvanut pehmeää harmaata jäkälää. Tähän väliin olisi pitänyt ottaa kuva minusta kiskomassa perässäni isoa karahtaa. Mutta ei sitä ehtinyt kuvailemaan, kranssi oli saatava nyt heti valmiiksi ennen kuin joku taas kerää leikkinuotioon tarvikkeita.

Risukranssi diy


Risukranssi rennosti liimaten


Kranssin pohjaksi taivutin pari pihlajan nuorta versoa, koska ne olivat samaa harmaan sävyä. Pihlaja katkeaa helposti, joten kranssin pohjasta tuli soikio.

Sattumanvaraisesti tökin kuumaliimapistoolin kanssa jäkäläiset oksat toistensa lomaan. Kun oksat ovat tarpeeksi sikin sokin, niin se alkaa näyttää jo järjestykseltä. Koristelin kranssin parilla lehtikuusen kävyllä, katajan oksalla ja punatulkulla. Koristeet kiinnitin rautalangalla.

Risukranssi ohje


Käpyjä jäi vielä yli, joten tein kaksi käpykranssia lisää, sydämen ja ympyräisen. Kuvasin käpykranssit myös nurjalta, niin näet miten ne on tehty.

Tässä video-ohjeet miten punot kranssin pajunoksista ilman rautalankaa.

Puolivirallisesti avaamme arkistoista jouluiset käsityöideat. Välilehti löytyy myös blogin otsikon alta.

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

8 kommenttia:

 1. Olet loihtinut ihanan kranssin metsän aarteista. Pikkukävyt varmaan talteen, kun ulkona pyryttää lunta sinulla on hyvää materiaalia seuraaviin koristeluihin. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunit kiitokset Irmeli :) Kävyt ovat nyt vintillä. Jos en mmuuta keksi, niin laitan lasipurkkiin joulun alla koristeeksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Syksyn ruskan väriset kiitokset kauniista sanoistasi Sinulle Sude :) Tää on kivaa vaihtelua havu- ja mustikanvarpukransseille.

   Poista
 3. Aivan ihana, sopisi meidänkin oveen tuo hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät Kiitokset Melissa, siispä askartelemaan sitten vaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.