sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Kirjankannet ja pussukat karkkipapereista

Maistuuko pänttääminen paremmalta jos enkun kirjoihin ompelee karkkipapereista irrotettavat kannet? Herkuttele ja sukella karkkipaperiompelun maailmaan. Tällä kertaa on luvassa kirjan kansia ja pussukoita karkkipapereista. Kirjan kannet ovat irrotettavat ja ne voi siirtää seuraavana vuonna uuden koulukirjan suojaksi.

Ompele karkkipapereista
 

Olen ommellut karkkipaperipussukoita sekä kontaktimuovin että kristallimuovin avulla. Karkkipaperipussukka on tosi helppo ja nopea valmistaa kontaktimuovin avulla. Haittapuolena on se, että liimasta tahmaantunut neula pitää pyyhkiä puhtaaksi ompelun välillä. 

Kristallimuovilla päällystetty karkkipaperipussukka puolestaan pysyy pitkään käytössä hyvänä ja näyttää viimeistellyltä. Työvaiheita kristallimuovin kanssa on tosin enemmän. 

Ohjeet karkkipaperipussukan ompeluun kristallimuovin avulla


Tähän suolapähkinäkääreestä ommeltuun pussukkaan mahtuu hyvin kuulokkeet.

Karkkipaperipussukka


Koulukirjan päällystäminen karkkipapereilla

Lapsi sai itse asetella karkkipaperit kontaktimuovin liimapinnalle. Käytin kontaktimuovia mahdollisimman vähän ja ompelin sisäkansien puolelle kankaiset jatkopalat. En vuorittanut kirjan kansia ollenkaan eli näissä on vain kaksi kerrosta: kontaktimuovi ja karkkipaperit. Nämä kirjan kannet voi vaihtaa seuraavan vuosiluokan kirjan päälle. Saman kirjasarjan kirjat ovat yleensä samankokoisia.

Ohjeet kirjan kansien ompeluun ja vinkkejä kontaktimuovin käyttöön

 

Karkkipapereista

 

Neuvolakortin kannet suklaakääreestä


Neuvolakortin kansiin valitsin Onnentähti-suklaan käärepaperit Keskisen kyläkaupasta, taatusti uniikki lopputulos. Suklaakääreen päälle ompelin kristallimuovin, jotta kannet kestävät käytössä mahdollisimman pitkään. 

 Kuvassa on kaksi onnea tuovaa asiaa hevosenkenkä ja (neli)apila. :D

Karkkipaperiompelua
 

Neuvolakortin kansissa on kolme kerrosta: alimmaisena vuorikangas, välissä suklaakääre ja päällimmäisenä kristallimuovi. Ompelin sisäkannen kokonaan kristallimuovista, joten kansien läpi näkyy neuvolakortin merkinnät. Huolettelin koko kangaspinon yhteen vinonauhalla.

 

Karkkipaperi ompelu


 

Tarkat työvaihekuvat neuvolakortin kansien ompelusta löydät tästä Instagram julkaisusta.
Seuraavaksi haaveilen jo käsilaukun tai ison kauppakassin ompelua joko karkkipapereista tai satukirjan sivuista.

Mitä mieltä olet, tulisiko kassista tarpeeksi kestävä jos sen päällystäisi kontaktimuovilla sisä- ja ulkopuolelta?


Blogitekstin kirjoittaminen Google-puheohjauksella


Tämä on ensimmäinen blogiteksti, jonka kirjoitan Google-puheohjauksella. Tämä näppärä työkalu nopeuttaa kirjoittamista. Eli minä puhun ja puhe muuttuu älypuhelimen näytöllä kirjoitetutuksi tekstiksi. Minulla meinaa tulla paljon kirjoitusvirheitä, mutta puheohjauksella kirjoitusvirheet vähenevät. Puheohjaus on myös paikasta riippumaton, voin sanella tekstin autossa tai metsäretkellä. Silloin kun inspiraatio iskee tekstin kirjoittamiseen.

Sanelua varten avaan sähköpostin ja valitsen tekstin syöttötavaksi puheohjauksen. Minun älyluuristani Google-puheohjauksen voi valita oikean alanurkan näppäimistökuvakkeen alta, kunhan ensin näppäimistö on esillä. Ilmeisesti on olemassa myös sovelluksia, joita voi erikseen asentaa puhelimeen, mutta tämä vaihtoehto oli puhelimessani valmiina. Lopuksi talletan sanellun tekstin luonnoksena. Sähköpostista voin tarvittaessa kopioida tai jakaa tekstin muihinkin sovelluksiin. 

Rivinvaihdot ja pisteet eivät valitettavasti tule paikoilleen, joten ne pitää myöhemmin muokata läppärillä. Blogitekstien lisäksi olen käyttänyt puheohjausta ihan työjuttuihinkin ja sähköposteihin, eli erittäin hyödyllinen ja monikäyttöinen keksintö. Nyt on vaan haasteena tiivistää ydinasiat, ettei tule lörpöteltyä liian pitkiä tekstejä, kun tässä oikein innostuu.

 

Karkkipapereista ja muovikääreistä voi ommella paljon muutakin

 

Hyppää mukaan seuraamaan Kangaskorjaamon ompeluniksejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.