sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kastejuhla

Huhtikuun alussa vietimme ristiäisiä. Päivänsankari sai ylleen äidin ompeleman kastepuvun. Puku on nyt toista kertaa käytössä. Onneksi suunnittelin puvun sekä tytölle että pojalle sopivaksi. Kangas on sileää puuvillapellavaa. Perinteisen vaaleanpunaisen/ vaaleansininen rintarusetin sijaan ompelin helmaan vaaleanvihreän satiininauhan. Rintaan kirjoin muutaman rivin smokkipoimutusta samansävyisellä vaaleanvihreällä helmilangalla kuin helman satiininauha. Smokkipoimutuksen ansiosta helmaan tulee runsaasti leveyttä. Kastepuvun takana helman väljyys on poimutettu takakappaleeseen. Sopivaa kaavaa ei kastepukuun löytynyt mistään, joten muokkasin vauvan kesämekon kaavasta, Suuri Käsityölehti 5/2001.

Smokkipoimutusta

Lisäksi kuvia juhlaherkuista ja kastekoristeista. Ideoin koristeet lähikaupan antimista eli valkoisista antiikkikynttilöistä ja merisuolasta. Kaapista löytyi alumiinisia kakkuvuokia ja tapettimallikirja. Tapetinpaloista taittelin kurkiorigameja. Kahvipöytään olin leiponut porkkanakakkua, sacherkakkua, Mariannen tiikerikakkua, kentuckynkakkua, vaaleita nimipipareita ja runebergintorttuja.

Makeaa tarjottavaa

Toisen kakun päälle istahti Aku Ankka leikkimään.

Lempparikahvikupit ovat samalla juhlakahvikupit.
Seuraavat ristiäiset vietimme joulukuussa 2015. Ompelin itselleni mekon ja leivoin sen seitsemää sorttia tarjottavia.
 

5 kommenttia:

  1. Ihana kastemekko, hyvännäköiset tarjottavat. ja kuinka ihana kielotapetti!

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka upean ihastuttava tuo mekko!

    Ja voi apua, tuo jäniskuppi! Mistä tuollaisia saa! <3

    VastaaPoista
  3. Ihana kastemekko ja mitkä tarjoilut!

    VastaaPoista
  4. Kiitokset inspiroivasta palautteesta :) Pupukupit ovat postimyyntifirmasta nimeltään Apilanlehti ja Christineholm-sarjaa. Siinä sarjassa oikeasti keräiltäisiin 12 eri aiheista metsäneläintä, mutta kuka nyt hirvikahvikuppia haluaisi, kun voi saada neuvoteltua tusinan verran pupuja:) Ja ruokalautaset on myös samaa sarjaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.