keskiviikko 20. elokuuta 2014

Onkipeli

Mitä roskakorista löytyvästä materiaalista voi ommella? Facebookin ompeluryhmässä oli viime viikolla haasteena keksiä ommeltavaa roskiksen sisällöstä, jos roskis oli tyhjä avuksi sai ottaa keskeneräisiä käsitöitä. 

Ompelunurkkaukseni roskis oli tutkimushetkellä ihan tyhjä, mutta kuvittelin mitä siellä olisi voinut olla. Yksinäinen kengännauha sopi ongen siimaksi. Koukkuna toimii vanhasta astiakaapista kierrätetty magneetti. Virkkasin kohon ja täytin sen saumurisilpulla.

Kaloja voi ommella vaikkapa karkkipapereista ja kengänpohjallisista. Rikkinäisten vetoketjujen vetimien avulla saa kalat tarttumaan magneettiin. Joku ilkeä tyyppi on heitellyt meidän kalalammikkoon myös piltti-purkin kansia ;)

Laitoin lankasilppua tyllikerrosten väliin. Tikkasin vapaalla konekirjonnalla tyllikerrokset kiinni. Kiristin villapuseron purkulangalla hahmot meduusan muotoisiksi. Meduusan helmaan ompelin prikan, josta se tarttuu magneettionkeen.
Tälläinen on Kangaskorjaamon onkipeli trash design -hengessä. Lopuksi vielä muistutan, että tämä onkipeli ei sovellu alle 3-vuotialle, koska se sisältää pieniä osia, jotka voivat päätyä suuhun.
Muok. Viikon ahkeran leikkimisen jälkeen karkkipaperikalat ovat repeilleet. Pitää koittaa, jos karkkipaperit päällystäisi ennen ompelua kontaktimuovilla.

Aikaisemmin olen ommellut karkkipapereista penaalin ja koonnut hyvät vinkit karkkipapereiden ompeluun. Olenpa ommellut myös pehmoiselle pupulle mekon karkkipapereista.

Ompelin lisää kaloja onkipeliin ja kirjoitin muutaman leikkivinkin, näet ne täältä http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2014/09/onkipeli-ii.html

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno peli, hyvä idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä tästä on lapsetkin kovasti tykänneet. Harmi, että nuo karkkipaperikalat eivät toimineet käytännössä.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.