torstai 9. lokakuuta 2014

Kissamekko

Oi, oi, oi, kiitos äiti, kiitos! Kuuluivat tytön sanat, kun hän näki paketista tulevan kissakankaan. Paketti tuli jo kevättalvella, mutta nyt ilmojen kylmenemisen myötä aloitin ompelun. Kangas on joustofroteeta, ja Hurmuri on tuo kissa nimeltään :) 

Kaava on Suuresta Käsityölehdestä 11-12/2009. Mekon koko on 110 cm ja siinä on kyllä kasvunvaraa. Pitäisi kyllä ommella enemmän mekkosia tytölle itse. Kankaat ovat vain kaunistuneet ompelu-urani aikana. Tilasin kangasta 70 cm ja yhdestä leveydestä tulee etu-ja takakappaleet sekä hihat. (Kangas taisi olla jopa 170 cm leveää) Materiaaleille tuli hintaa n. 17 euroa.


Hihat ovat pitkät, että mekko sopii tunikana varmaan vielä kahden vuoden päästäkin. Laitoin kuminauhan hihansuuhun, että kädet jäävät toimintakykyisiksi.

Sellainen pieni ongelma tässä kankaassa on, että keltainen väri tummuu pesussa. Etu-ja takakappaleen auringot ovat erisävyisiä. Etupuolelle tietenkin osuivat ne likaisen keltaiset auringot.  Muilta ompelijoilta olen kuullut vähän sen suuntaista, että keltainen väri on ongelmallisin kankaissa, kun se tuppaa tummumaan. 

Kangas on esipesty kaksi kertaa 60 asteessa yksinään ja keltaiset näyttävät tältä.

Tuunasin tytölle myös housut. Alkuperäinen koko oli 90 cm, lisäsin lahkeisiin pitkät resorit, niin sain kooksi 104 cm. Vyötärön, lantion ja lahkeiden leveys oli kohdillaan. Mietin housuihin jotain koristetta, niin käsiin osui juuri saamani yksisarvinen. Violetti ja harmaa näyttivät sopivan hyvin yhteen, joten siinähän se.

1 kommentti:

  1. Voi harmi tuo osittainen tummuminen :/ Pelastaisikohan vanish-kylpy? Tai jos pesis etikan kanssa koneessa? Hyvin oot tuunannut housut. Täytyypä kurkkia myös tuo arvonta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.