torstai 30. lokakuuta 2014

Kylmälaukku kahvipussista

Saanko esitellä; jogurtin kylmälaukku, ommeltu kahvipussista. Valitsin kaupan hyllyn kauneimman kahvipaketin jo viime kesänä. Tällaiselle olisi ollut tarvetta uimarannalla ja leikkikentällä, kun lämpötilat olivat 30 asteessa. Mutta toteutus vähän myöhästyi. Nyt talvella tähän kylmälaukkuun on kätevä pakata lapselle kerhoon jogurtti evääksi. Samalla kylmälaukku toimii pehmusteena, ettei jogurttipurkki rikkoonnu.Sisälle mahtuu yksi purkki vanukasta / jogurttia/ viiliä ja lusikka kaveriksi.
 

Ompelin kylmälaukun kaksinkertaisesta kahvipussista, kahvipussien väliin laitoin vanulevyn. Reunustin vinonauhalla kannen ja lieriön, ja ompelin osat yhteen aivan vinonauhojen reunasta. Näin vältyin ompelemasta nelinkertaista kahvipussia. Kylmälaukun korkeus on 10 cm ja kannen halkaisija 10 cm. Kylmälaukun ympärysmitta on 32 cm, sama kuin pahvipaketin ympärysmitta.


Tämä kahvipussikylmälaukku on osoittautunut tosi käteväksi, se on ollut käytössä viikoittain. Vaikka puhun tässä koko ajan kylmälaukusta, niin sitä voi käyttää myös lämpimän ruoan säilyttämiseen. Sen sisällä säilyy esim. vauvan puuro kuumana.

Jos et tähän hätään ehdi ommella kahvipussista kylmälaukkua, niin pujota kaksi kahvipussia sisäkkäin siten, että kiiltävät puolet tulevat vastakkain. Laita jugurtti sisään ja sulje kylmälaukku pussinsulkijalla.

Ompelin kahvipusseista myös naamiaisasun eli haarniskan lapselle. Materiaali oli sopivan jämäkkää ja kiiltävää tähän tarkoitukseen.

Ompelin myös koko perheen eväille sopivan kylmälaukun. Tässä on ohjeet kylmälaukun ompeluun. 


Tästä voit puolestaan lukea eristevanusta, jota käytin kylmälaukun eristeenä.

10 kommenttia:

 1. Wau! Tälläiselle olisikin kyllä kerholaisilla käyttöä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kauppaan valitsemaan sopivaa kangasta :) Kiitos kehuista :)

   Poista
 2. Onpa hauska idea! Ja erityisesti kun olet löytänyt noin kauniin kahvipaketin. Perus juhlamokka ois mummo-osastoa. Mut pitääkö tuo oikeasti kylmän? Periaatteessahan rumankin kahvipaketin vois päällystää ja hyödyntää sen vain sisäpuolena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna kommentista ja kysymästä :) Laitoin aamulla kylmälaukkuun vauvan puuron pilttipurkissa, tunnin jälkeen se oli vielä kuumaa. Kuuman ainakin pitää siis hyvin, joten sen perusteella sanoisin, että pitää kylmänkin. Varmaan saumat ja vetoketju falskaavat, joten tuo niksi laittaa kaksi kahvipussia sisäkkäin olisi varmaan vielä tehokkaampi säilytystapa jogurtille.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :) Näitä pieniä kylmälaukkuja tarvittaisiin lisääkin, pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja ryhtyä puuhaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.