perjantai 20. maaliskuuta 2015

Käänteinen muotokaitale paidan pääntielle

Farkkuboleroni kaipasi uutta t-paitaa seurakseen.
Käänteinen muotokaitale

Ompelin tälläisen hakaneulapaidan.

koristeommel pääntielle

Pääntien toteutin käänteisen muotokaitaleen avulla. Käänteinen muotokaitale tulee nimensä mukaisesti vaatteen päälle oikealle puolelle, eikä nurjalle kuten tavallisesti. Ensin ommellaan muotokaitaleiden olkasaumat yhteen. Sen jälkeen saumuroidaan muotokaitaleen ulkoreuna suurella differentiaalisyötöllä eli kankaan reuna poimuttuu hiukan. Tämä helpottaa käänteen silittämistä myöhemmin. Seuraavaksi muotokaitale ommellaan pääntielle, kaitaleen oikea puoli vasten vaatteen nurjaa puolta. Muotokaitale käännetään oikealle puolelle, silitetään ja neulataan hyvin. Tässä vaiheessa silitetään myös saumuroidun reunan saumanvara piiloon nurjalle. Viimeiseksi tikataan koko komeus ulkoreunasta kiinni paitaan. Suosittelen käyttämään tukikangasta muotokaitaleessa. Minä en tällä kertaa käyttänyt, koska yksivärinen musta trikoo oli valmiiksi niin paksua ja jämäkkää. 

Tein vielä koristeompeleen "kaulakoruksi" muotokaitaleen päälle. Ja edelleen pääntie pysyi kuosissaan ilman tukikankaita. Riskillä tein, ja onnistuin. Kirjontalankana oli hopeanvärinen konekirjontalanka, se sointui parhaiten hakaneulojen sävyyn.

yksityiskohta pääntiellä

Tehtaamon blogista näkee lasten mekon, jossa on käytetty käänteistä muotokaitaletta. Näinkin pienellä jipolla saa vaatteeseen erilaista ilmettä.

Tässä paidassa pääntien huolittelu on toteutettu letitetyillä trikoosuikaleilla.
 

8 kommenttia:

 1. Hakaneulat, yksi suosikkikuosini! Hieno yksityiskohta tuo konekirjonta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taisinkin nähdä ainakin hameen blogissasi tästä kankaasta.

   Poista
 2. Kiva paita kivasta kuosista. En ole tainnut koskaan kuulla käänteisestä muotokaitaleesta, mutta olen tainnut sellaisen kerran vahingossa itse tehdä, ihka ensimmäiseen bodyyn.. :) "Kaulakoru" sopii tosi kivasti kokonaisuuteen!

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva kangas, muutenkin hieno paita, tuota samaista kuosia on tilkkukankaana:) Hieno kirjonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Enpä olekaan törmännyt puuvillaiseen hakaneulakankaaseen, se olisi varmasti myös hieno.

   Poista
 4. Ihana paita, tosi hieno kangas! Kiitos vinkistä myös tuon käänteisen muotokaitaleen kanssa, pitää testata, saa jotain uutta ideaa paitoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja muotokaitaleen leveyttä muuttamalla saa myös erilaista ilmettä. Ja kangas on muuten Koot.fi verkkokaupasta, mutta loppunut.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.