torstai 4. kesäkuuta 2015

Gather drape blouse

Vierailtuani Mandariinimanian blogissa, minä myös ryntäsin kirjastoon lainaamaan kirjan nimeltä Drape drape, tekijä Hisako Sato. Nimensä mukaan kirja on täynnä laskostettuja vaatteita. Mukaan mahtuvat parit housut, pari paitaa ja monta mekkoa. Kaavat koostuvat yleensä yhdestä tai kahdesta palasta, ja vaatteen muoto syntyy poimuttamalla ja laskostamalla. 

Kirjan vaatteet on toteutettu pääosin joustavista, laskeutuvista kankaista, paria sifonki- ja pitsiunelmaa lukuun ottamatta. Kirjan kokotaulukko kattaa koot S- XL. (Rinnanympärys 78 - 90 cm, lantion ympärys 84 - 96 cm) Osa malleista on kuitenkin niin väljiä, että näyttää tippuvan mallin päältä. Eli kirjaa kannattaa tutkia, vaikka ei juuri noissa mitoissa olisikaan.
gather drape blouse

Valitsin ensimmäiseksi toteutettavaksi malliksi numeron 7: Gather drape blouse. Sifonkia tähän malliin meni 1,6 m. Kirjassa kankaan menekiksi oli laskettu 3,4 m, kankaan leveyden ollessa 112 cm. Suosittelen tarkistamaan kankaan menekin ja leveyden ennen ostamista.

Sifongin ompeluun käytin pussisaumoja eli ranskalaista saumaa. Kavensin kaavaa kainalon alta ja sivusaumasta. Lyhensin hihojakin. Uusi pusero tarvitsi alleen valkoisen hihattoman topin. Ompelin topinkin. Eikä minulla ollut sopivia housujakaan tähän yläosaan, kavensin valkoiset boot cut -farkut, niin ei tarvinnut ommella alusta asti housuja.

Puseron kaava oli tämännäköinen. Saumat tulevat keskelle eteen, keskelle taakse ja sivuihin.

Seuraavaksi haluaisin ommella tuon samaisen mekon mikä Mandariinimanian blogissa on; Drop-waist gather drape dress tai sitten tämän V-neck drape drape dress mallin (kuva alla).

Jos tämäntyyliset vaatteet kiinnostavat sinua, niin etsi Googlen kuvahaulla kirjan nimellä ja tekijän nimellä, Drape drape, Hisako Sato, niin löydät paljon malleja katseltavaksi. Kirjasta on ilmestynyt myös jatko-osat Drape drape 2 ja 3. Tästä linkistä pääset tutustumaan kaikkiin kirjan malleihin.

Tein vielä sifongista asuun täsmäävän ruusukkeen hiuksiin ja tytölle samanlaisen. Ompelin pitkän sifonkikaitaleen kaksinkertaiseksi, käänsin putkilon saumat sisälle. Sitten taittelin ja ompelin, taittelin ja ompelin, Kodinkuvalehden räsyruusun ohjeen mukaan. Liiman sijasta siis ompelin ruusun kasaan. Lopuksi kiinnitin valmiin hiuslenkin ruusun taakse.4 kommenttia:

 1. Onpas kivan näköinen paita. Itse olen vain kerran ommellut sifonkia ja se oli niin haastavaa että ei ole tullut toista kertaa kokeiltua.. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos. Silitin jokaisen sauman kahdesti; ennen ja jälkeen pussisauman. Näin sain ompelujäljen hyväksi ja saumat suoriksi.

  VastaaPoista
 3. Hauskoja vaatteita, kiitos vinkistä. Tiedän mitä googletan loppuillan :) Kaapista ei tosin taida löytyä mitään näin ohutta ja hyvin laskeutuvaa valmiiksi, jos ompeluhimo iskee. (ja luulin olevani pahemman luokan kangashamsteri)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Niin ne ajat muuttuu, ennen meni ilta selatessa käsityölehtiä ja nyt mallit löytyy hakusanoilla netistä.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.