tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesämekko ja poimutusvinkki

Ostin ihanaa Paratiisi-Maijat puuvillakangasta, tosi paljon ja tosi edullisesti Verson puodin kevätpenkojaisista. Mekko-ompeluksiahan tämä kankaan osto ennusti. Hyvin maltillisesti olenkin mekkoja ommellut meidän tytölle, ehkä pari, kolme korkeintaan. Toisen samanlaisen mekon tein lahjaksi.


Olen arastellut valkoista väriä lastenvaatteissa, mutta toisaalta valkoiset vaatteet voi pestä 60 asteessa. Valkoiselle kankaalle voi käyttää myös tahranpoistoaineita ilman pelkoa värin haalistumisesta. Kyllä tästä mekosta käyttövaate tulee valkoisuudestaan huolimatta. Kaava on Mekkotehdas -kirjasta, Orelma nimeltään. Ompelin mekon koossa 122/128 cm. Kavensin mekon ympärysmittaa 12 cm.Pääntien poimutuksen tein "laiskan ompelijan" menetelmällä. Eli ompelin ohuen puuvillalangan siksakilla pääntien ympäri. Siksak ei saa osua puuvillalankaan. Ompeleen alkuun ja loppuun jätetään puuvillalangasta hännänpäät, joista kangas vedetään rypyille. Jätin puuvillalangan kanttauksen sisään, mutta halutessaan koko langan voi nyppäistä poiskin. Jos siksak sattuu osumaan puuvillalankaan, niin muutama tikki on helppo purkaa ja ommella pätkä uutta siksakkia tilalle. Toisin on poimutuslangoilla poimuttaessa, jos ompelulanka katkeaa, niin joudut ompelemaan koko matkan uudelleen. Tästä linkistä näkee tarkemman kuvan, miten puuvillalanka ommellaan, kts. kohta 9. Linkistä löytyy myös 18 muuta kätevää vinkkiä ompeluun. http://www.buzzfeed.com/thetraintocrazy/19-sewing-hacks-you-should-know-1cun4

Takakappaleen nappihalkion viimeistelin kangaspäällysteisellä napilla. Käytin ylioppilaspukuni ompelusta ylijääneitä nappiaihioita. Vieläkin näyttää olevan samoja nappiaihioita myynnissä Ullakalla (Toisessa mekossa on tavallinen valkoinen kaupasta ostettu kangaspäällysteinen nappi.)

 P.s. Kangasta tuli ostettua viisi metriä.

2 kommenttia:

  1. Ihanat mekot! Minä vierastan lastenvaatteissa myös valkoista väriä.. Tahtovat pesussa mennä nopeasti harmaiksi kun aina ei itse ehdi niitä pyykkejä koneeseen laittamaan ja toinen pesijä ei viitsi lajitella.. Tuo malli on tosi kiva, olen monta mekkoa tehnyt samalla kaavalla, mutta kaikkiin olen tainnut tehdä pääntielle kuminauhakujan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, minäkin mietin kuminauhaa pääntielle, mutta ensimmäisellä kerralla en ryhtynyt vielä soveltamaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.