keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kesähatut lapsille

Ompelin tälle kesälle uudet hatut lapsille, kasvunvaraa tuli aika reilusti, taitavat hatut sopia paremmin ensi kesänä. Onneksi tai valitettavasti viime kesänä ommelluissa lippalakeissa oli myös reilusti kasvunvaraa, ne sopivat puolestaan paremmin tänä kesänä. Kuulostaa katkeamattomalta kierteeltä.

ompele lierihatut lapsille

Kaavat ovat kirjasta Kesähattuja lapsille, Gill Stratton. Kirjassa on kaavat noin kymmenelle erilaiselle mallille, lippalakista lierihattuun. Kirjan kaavoihin olisin kaivannut kohdistusmerkkejä. Langansuunnatkin puuttuivat, mutta niitä ilman pärjää.

ompele kesähattu

Tykästyin tähän tyttöjen lierihatun kaavaan, koska lieri ommellaan avonaisena. Lierin päät asetellaan hatun taakse päällekkäin. Näin ommellessa ei ole niin tarkkaa, että päälakikappale ja lierikappale ovat tarkalleen yhtä suuret. Lierin suuruutta voi sitten ompelun aikana justeerata.

Koristeeksi tein perhosen. Liimasin kaksi kerrosta keltaista puuvillakangasta yhteen kaksipuoleisella liimakankaalla. Ompelin ympyräharpin avulla muutaman koristeommelympyrän. Leikkasin perhosen muodon ympyröitä mukaillen. Siksakkasin villalankaa perhosen keskivartaloon ja ompelin napit siipiin koristeeksi. Lopuksi vähän rypytin perhosta kasaan, niin siivet näyttävät elävämmiltä. Idean tähän perhoseen sain lasinalusista, jotka on Kvilttaaja on tehnyt ympyräharpilla.

lierin tikkaus

Pojalle tein myös lierihatun. Sopivaa puuvillakangasta ei ollut saatavilla, joten silitin kuitutukikankaan saapasjalkakissatrikooseen. Molemmat hatut on vuoritettu puuvillakankaalla.
 
Lieriin halusin jotain erilaista, muutakin kuin pelkkää ympyränä tikkausta. Tartuin astelevyyn ja tein kulmia. Lisää kuvia lieristä edellisessä postauksessa: Koristeompeleita suoralla ja siksakilla. 


Kaavat ovat kirjasta Gill Stratton, Kesähattuja lapsille

Tässä lisää hattuja, joita olen ommellut kirjan kaavoilla. Tällä kertaa käytin lierin tikkauksissa metallilankaa koristeena.


p.s. Kangaskorjaamolla on nyt vihdoin Facebook-sivut, tervetuloa seuraamaan.

6 kommenttia:

 1. Upeaa luovuutta. Kiva, kun muuntelit ideaani ja teit hatunkoristeeksi sopivan version. Kommenttisi ilahdutti kovasti. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 2. Kivat kesähatut.. Munkin pitäisi tehdä kun kaikki lasten hatut alkaa olla pieniä, mut en löydä inspistä tällaiseen.. Jospa sitäkin löytyisi nyt kun loma alkaa, toivon ainakin.. :)

  VastaaPoista
 3. Kivat kesäiset hatut lapsille, hauska perhonen koristeena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tytön hatusta onkin tullut suosikki ja se uppoaa niin hyvin päähän, että ei tuuli vie.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.