torstai 7. tammikuuta 2016

Uusi kaappi käsityötarvikkeille

Kolme vanhaa hyllykköä/ lipastoa sai lähtöpassit ja yksi uusi hylly tuli tilalle. Tämä uusi on Niemen tehtaan mallistosta, Ainola -nimeltään. Neljä hyvin läpinäkyvää lasiovea ei miellyttänyt silmää, mutta hinta ratkaisi. Tee-se-itse-naisen sisustusblogista löytyi onneksi idea, miten lasiovet saa kätevästi peittävämmiksi. Pitsiverhot on liimattu lasiin kiinni maissitärkkelyksellä. Liisteri on helppo tehdä sekoittamalla Maizenaa veteen. Liisteri sivellään lasille ja pitsikangas liimataan siihen kiinni. Liisteri kuivuu hitaasti, joten kankaan rypyt ehtii hyvin oikoa ennen kuivumista. Irrottamista en ole vielä kokeillut, miten työlästä se on, mutta ohje lupaa pitsiverhon irtoavan pelkällä vedellä.Tiivistin, tungin ja taisin jostain tavarasta luopuakin, niin sain kuin sainkin kaikki tavarat mahtumaan tähän uuteen hyllyyn. Käsityötarvikkeiden säilyttämiseen etsin luovia ratkaisuja keittiön ja vaatehuoneen hyllyiltä. Isoista lasipurkeista sai moni tavara uuden kodin mm. lankarullat, napit, konekirjontalangat. Jouluna lasioven takana kurkistelee poro. (Sabluuna)

Kuminauhat ovat tarjolla kakkuvuoissa ja kahvipannussa.

Seasta löytyy myös perinteisiä metallipurkkeja ja pahvilaatikoita tapetinpaloilla päällystettynä.

Ylähyllyllä on askartelutarviketeepannu ja satiininauhakynttilälyhty.

Paperikassit ovat takaseinälle sopivan kokoisia säilytyskoreja harvoin tarvittaville materiaaleille.

Alahyllylle mahtuvat isommat paperikassit kansioiden ja lehtikoteloiden viereen.

Mies tuumasi pitsiverhojen sopivan paremmin mummolan sisustamiseen, eli tämä oli nyt ensimmäinen hankinta vanhuuden varalle :)

10 kommenttia:

 1. Kaunis uusi kaappi ja kivasti hyödynnetty kaikkea kaunista säilytysratkaisuissa! Pitsiverho näyttää kivalta, mielenkiintoinen kiinnitys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaiken kauniin kaupanpäälle säilytyskorit olivat myös ilmaisia, eikä pitsiverhonkaan kiinnitys paljoa maksanut :D

   Poista
 2. Onpa kerta kaikkiaan hieno ompelutila! Pitsiverho on kiva särmä muutenkin siistissä vitriinissä, ja kaikki tarvikkeet ovat kauniisti esillä. Samaa ei voi sanoa omasta ompsustani: kaikki on joko ompelupöydän laatikoissa tai muovisessa vetolaatikostossa... Joskus myös hujan hajan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Mää oon vasta hyvin pienillä ompelutöillä ehtinyt kokeilla uutta järjestystä. Vielä ainakin on kaikki tarpeellinen löytynyt. Hyvin usein olen kyllä meinannut lähteä selailemaan käsityölehtiä sinne huoneeseen, missä lehdet ennen olivat.

   Poista
 3. Onpa kerta kaikkiaan hieno ompelutila! Pitsiverho on kiva särmä muutenkin siistissä vitriinissä, ja kaikki tarvikkeet ovat kauniisti esillä. Samaa ei voi sanoa omasta ompsustani: kaikki on joko ompelupöydän laatikoissa tai muovisessa vetolaatikostossa... Joskus myös hujan hajan ;)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kiva! Rauhoittaa hyvin ilmettä tuo pitsiverho. :) Ja ihanan käytön olet keksinyt kakkuvuoille!!!!!

  VastaaPoista
 5. Hyvässä järjestyksessä kaikki käsityötarvikkeet. Itse kamppailen jatkuvaa sekasortoa vastaan, että pysyisi tarvikkeet edes suurinpiirtein niille varatussa tilassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti on näköjään mennyt minulta ohi. Kiitokset jälkikäteen kommentistasi se oli kiva yllätys. Vieläkö siellä kamppaillaan sekasortoa vastaan ? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.