sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Päähineitä naamiaisiin

Nyt meillä on naamiaisiin valmiina upeita päähineitä. Ja kuluu se aika kotonakin paremmin, kun voi roolileikissä pukea prinssille kruunun, kukkakeijulle seppeleen tai prinsessalle hunnun.

naaamiaisiin päähineitä

Ajatus lähti oikeastaan siitä, että minulla oli pussillinen muovikukkia tarpeettoma. Kiskoin muovikukan keskustan irti ja ompelin napin tilalle. Samalla kiinnitin kukat pantaan, joka on tehty vihreästä resorista ja leveästä kuminauhasta.
kukkaseppele

Prinssin kruunu on ommeltu hopean värisestä trikoosta, jonka kovetin kovikehuovalla. Prinsessan kruunu on ommeltu samalla tavalla jo aikaisemmin. Suosittelen ehdottomasti tukikangasta toiseen puoleen kruunua, muuten saumanvarat paistavat ikävästi läpi. Olin vain liian laiska silittämään tukikangasta.
kangaskruunu

Prinsessalla oli jo roolileikeissä pitkä huntu, muttä ilkeä äiti varasti sen, kun etsi sopivaa pitsikangasta käsityökaappinsa oviin. Nyt tytöllä on vihdoin uusi huntu. Eipä tuo tarvinnut muuta ompelua kuin kuminauhakujan  pitsiverhon  yläreunaan.
huntu

Lisää itse tehtyjä naamiasasuja, merenneitopuku, klik.

P.s. Tervetuloa myös Kangaskorjaamon facebook-sivuille seuraamaan idearikkaita käsitöitäni. Seuraavassa blogipostauksessa on luvassa sydämenmuotoisen taskun ohje. Eikä tietenkään mennä yli siitä mistä aita on matalin, eli ei paikkataskua.

4 kommenttia:

 1. Kivoja! :) Roolileikit on meillä kyllä ehdottomasti kaikista suosituimpia leikkejä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Roolileikkejä on niin hauska seurata miten ne etenevät. Ja vielä kun jaksaisi merenneitopuvun värkätä, niin siitä se ilo vasta alkaiskin.

   Poista
 2. Onpa kivoja! Loistava kierrätysidea tekokukille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Loput muovikukat annoin leikkeihin kimpuiksi, niin voivat koristaa pöytää koti-leikeissä tai kannella morsiuskimppuna.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.