torstai 8. syyskuuta 2016

Kankaanpainantaa kengällä

Ompeluryhmissä leviää uusi villitys: kankaanpainantaa kaivonkannella, vai onko se viemärinkansi. No, ei meillä maalla kuitenkaan ole sellaisia. Keksin sitten oman versioni, levitin kangasväriä kengänpohjaan. Kengän kuva oli juuri sopiva aihe urheilua harrastavan miehen t-paitaan.


kankaanpainantaa kengällä


Ihan uusia kenkiä en kangasväriin tohtinut tuhrata, vaan valitsin kaapista käytetyimmät. Kangasväri levittyi hyvin kengänpohjaan superlonista tehdyllä töpöttimellä. Kengän pohjan kuvionti toistui tarkasti trikoolle. Kangasväri lähti kaikki pesussa pois, seuraavalla kerralla uskallan kokeilla parempiinkin kenkiin. Kangasvärinä käytin Emo-tuotannon mustaa väriä.

kankaanpainantaa t-paitaan

Ompelin vielä toisenkin t-paidan lyijykynistä miehelle. Takakappale ja hihat ovat mustaa trikoota. Aikaisemin olen ommellut tästä trikoosta hupparin.

ompele miehelle t-paidat


Tein blogiini uuden tunnisteen: miesten vaatteet, kun miehen vaateparsia on tullut ommeltua jo aika monta. Aika hyvin olen onnistunut tuomaan väriä ja kuvioita mustaan tykästyneelle miehelleni.

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

8 kommenttia:

 1. Tuohan on hauska idea ja olen myös huomannut tuon kaivonkansilla painamisen, käsillä tekevät ihmiset ovat luovia ja kekseliäitä:) Kivat paidat miehelle!

  VastaaPoista
 2. Enpä ollut tähänkään ennen törmännyt, aika hauskaa! :) Kengänkuvakin on kiva, erilainen painokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Seuraavaksi voisi miettiä sitten auton renkaan jälkiä tai jotain muuta vielä astetta rouheampaa panojälkeä :D

   Poista
 3. Tuohan on yli kävely mies!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten siinä on lapsen askeleet isin syliä kohti. Kuvio muodostuu katsojan silmissä, sehän siinä on hauskinta, että asiat voi nähdä eri tavalla :)

   Poista
 4. Kiitos tosi paljon vinkistä! Isänpäivälahjapaidat ovat nyt ulkona kuivumassa, taaperon ensikenkien jäljet ikuistin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla että idea on päässyt teillä käyttöön :) Ja hyvin olit hoksannut, että tällä konstilla tosiaan välttää kemikaalikuormaa, kun ei tarvitse laittaa kankaanpainoväriä suoraan lapsen käteen tai jalkaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.