torstai 21. syyskuuta 2017

Sormikkaiden tuunaus

Entäpä jos ei jaksa neuloa lapasia, pipoa tai varsinkaan sormikkaita alusta loppuun asti. Entäpä jos ei löydy aikaa  neulomiseen. Laiskuudesta ja ajanpuutteesta huolimatta ajatus itse tehdyistä ja persoonallisista syysneuleista olisi kuitenkin houkutteleva. Olisi mukava pukeutua itse tehtyihin neuletöihin syksyn tuulia vastaan.

Minä ratkaisin ongelman tuunaamalla mustat perussormikkaat virkatuilla koristeilla.

virkkaa perhonen


Koulussa lapsen mustat sormikkaat voivat sekoittua toisten omiin ja mennä hukkaan. Nämä persoonalliset, koristellut sormikkaat lapsi tunnistaa helposti omikseen. Huomasitko muuten, että oikeassa kädessä on oranssi perhonen ja vasemmassa kädessä on vihreä perhonen. Näillä sormikkailla pysyvät suunnatkin helposti selvillä.

sormikkaiden tuunaus


Yritin ehdottaa lapsen sormikkaisiin jotain syksyistä aihetta, kuten vaahteranlehti, sieni, kettu... (linkit johtavat Pinterestin virkkausohjeisiin) Lapsen mielipide oli kuitenkin vankkumaton, hän halusi perhosen.

Muokkasin oman virkkausmallini tämän perhosen ohjeen pohjalta. Ohjeessa virkataan ympyrä, joka taitetaan perhoseksi. Minä joudutin työtäni virkkaamalla pelkän puoliympyrän.

perhonen virkkausohje


Virkattu perhonen:
Virkkaa 6 kjs, sulje ketju renkaaksi.

1. krs: Virkkaa renkaaseen 3 kjs, 2 pp, * 2 kjs, 3pp* toista *-merkkien väli 4 kertaa. Kerrokselle tulee 5 pylväsryhmää, joiden välissä on 2 kjs.
Vaihda työhön eri värinen lanka. Aloita 2. kerroksen virkkaaminen samasta kohden kuin 1.kerros. Älä käännä työtä.

2. krs: Virkkaa kjs-kaareen 6 pp, 3 kjs, 1 ps ensimmäisen kjs:n juureen, 5 pp, tämä on ensimmäinen siipi. Virkkaa 1 ks seuraavaan pylväsryhmään, siipi kiinnittyy.
Toinen siipi:Virkkaa toiseen kjs- kaareen 4 pp, 3 kjs, 1 ps ensimmäisen kjs:n juureen, 4pp.Virkkaa 1 ks seuraavaan pylväsryhmään.
Kolmas siipi: Virkkaa kolmanteen kjs-kaareen 4 pp, 3 kjs, 1 ps ensimmäisen kjs:n juureen, 4pp. Virkkaa 1 ks seuraavaan pylväsryhmään.
Neljäs siipi: Virkkaa neljänteen kjs-kaareen 5 pp, 3 kjs, 1 ps ensimmäisen kjs:n juureen, 6 pp. Virkkaa 1 ks kerroksen loppuun, samaan kohtaan kuin edellinen kerros loppui.

Perhosen vartalo: pyöritä lankaa perhosen keskustan ympäri. Solmi langanpäät yhteen pään kohdalla ja jätä toinen lanka pitkäksi, niin voit virkata tällä langalla pään.

Perhosen pää: Virkkaa 2 kjs. Virkkaa 4 yhteen virkattua pylvästä.

Kiinnitä perhonen sormikkaisiin tai muuhun asusteeseen käsin ommellen seuraillen perhosen muotoja. Jos ompelee pelkästään vartalon keskeltä, niin perhosen siivet pääsevät käpristymään ihan kippuralle.
Vielä helpommin asusteiden tuunaus onnistuisi, jos leikkaisi huovasta kuvion, jonka ompelisi paikoilleen, esimerkiksi syksyisiä lehtiä.

Tervetuloa syksy, näkemiin kesä ja perhoset. Me olemme nyt valmistautuneet syksyn tuloon.  Nämä olivat tämän kesän viimeiset saippuakuplatkin. Pakkasimme kesäisimmät ulkolelut jo pois pihalta.

koristele sormikkaat


Tämä blogitekstini kuuluu sarjaan: Tervetuloa syksy. Kirjoitan yhdessä Blogisisarteni kanssa syksyisistä aiheista. Joka päivälle on oma kirjoittajansa ja oma aiheensa. Syksyiset teemapostaukset jatkuvat lokakuun puoliväliin asti.


Huomenna syksyisen teemahetken tarjoilee Kivempi blogi ämpärilistan myötä. Miten voit rauhoittua ja kokea syksyn kaikilla aisteillasi.
Kaikki Tervetuloa syksy -teemapostaukset löydät Oranssia blogista

Lopuksi haluan jakaa vielä lisää ideoita miten asusteita voisi tuunata. Moni markettivaate onkin saanut meillä persoonallisemman ulkonäön.Kangaskorjaamon persoonallisia ja idearikkaita käsitöitä voit seurata Facebookissa ja Instagramissa.

30 kommenttia:

 1. Oi, miten söpöt perhoset! Varmasti ilahduttavat lasta koulun välitunneilla ja on tosiaan helppo löytää omansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Craft Candidate :) Rehellisesti sanottuna nämä eivät vielä päässeet kouluun asti, kun kuvaamisen jälkeen lapsi pääsi mutakasan kimppuun, nyt sormikkaat odottavat pesua. Kesties sitten pääsevät sinne välitunnillekin :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) Yritän tehdä aina käsitöistäsi oman näköisiä ja persoonallisia. Kiva, että muutkin tykkää :)

   Poista
 3. Hienot! Ja kovin tutulta kuulostaa tuokin, kun itsellä on hyvä ja selkeä visio, mutta lapsi haluaakin jotain ihan muuta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vertaistuesta Veera :) Joskus teen vaan "salaa", enkä kysykään lapsen mielipidettä. Kun ei anna vaihtoehtoja, niin lapsi ei tiedä mistä jää paitsi.

   Poista
 4. Tulipa söpöt käsineet!
  Tämä oli semmoinen tuunaus että jopa minäkin voisin onnistua;) Tykkään virkata juuri tuollaisia pikkujuttuja.
  Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milli's Little Home :) Aina voi soveltaa käsityöohjeita, epäonnistumisia ei ole, vain soveltamista. Varmasti onnistut :) Kuulaita syyspäiviä myös sinulle.

   Poista
 5. Ihanat! Osaisinkohan minäkin! Olisi hienot mulle itsellenikin :)

  VastaaPoista
 6. Vasemman ja oikean käden vinkit olisi kyllä tarpeen! Tosi nätit sormikkaat kyllä sait tuunattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon kiitoksia Jenni :) Minä tiedän sisäisesti oikean ja vasemman eron, mutta kun puhun, niin ne menevät sekaisin :D

   Poista
 7. Kiitos Raisa P ilahduttavasta kommentista :)

  VastaaPoista
 8. Söpöt. :) Nyt tunnistaa omat käsineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit kiitokset kivasta kommentista Pipo-otus :)

   Poista
 9. Kylläpä sormikkaista tulikin söpöt! Hyvä idea tällainen tuunaus. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä sormikkaista tulikin söpöt! Hyvä idea tällainen tuunaus. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoiset kiitokset Viltsu Mari :) Seuraavaksi saisin ideoida/ tuunata lasten tossuihin koristeet.

   Poista
 11. Ovela ja loistava idea tuo vasen vihreä, oikea oranssi juttu! Kivan pirtsakat värit muutenkin - ihan siis syksyiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tuo oranssi ensin vahingossa, niin tehtiin tarkoituksella vasempaan vihreä perhonen. Kiitos kommentista Ma-Ri-A.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Satu :) Nyt alkaa olla jo siinä ja siinä, että tarkeneeko pyöräillä ohuilla neulesormikkailla, mutta pian kevät on jo täällä. Vuosi vuodelta aika tuntuu menevän nopeampaan.

   Poista
 13. Näistä tuli todella kivat! En ole koskaan pahemmin vaatteita tuunaillut (haha, olen sen verran tylsä ja laiska), mutta täytyy kyllä pistää tämä idea korvantaakse :) Näitä varmasti tulee moni lapsesi ystävä ihailemaan syksyn aikana!

  ps. ihan mieletön tuo muistisääntö, tuolla tapaa olisi itsekin voinut opetella vasemman ja oikean muinoin, sillä vielä autokoulussa piti usein miettiä kumpi on kumpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista Emilia. Minäkin sain autokoulun opettajalta palautetta, että käännyhän seuraavalla kerralla sinne toiseen oikeaan. :D Se oli tuttu risteys ja ihmettelinkin miksi tällä kerralla siitä käännytään eri suuntaan, kun aina ennnen on käännytty oikealle. Ja minä tietysti väänsin rattia sinne toiseen oikeaan eli vasempaan.

   Poista
 14. Uiks miten ihanat perhoset Johanna:) Tälläsin heti itseni lukijaksi, ties mitä kivaa täältä löytyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irja, kiva tavata täälläkin, lämpimästi tervetuloa lukijaksi. Täältä löytyy kyllä kaikkea mitä unelmoida saattaa, olen kirjoittanut jo 5 vuotta blogia, sinä aikana on tullut kokeiltua jos jonkinlaista ideaa ja tekniikkaa. Ja kiitos kommentista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.