perjantai 9. lokakuuta 2020

Käsineiden nimikointi koristellen ja tuunaten

Käsineiden koristelu ja nimikointi kaikilla tavoin on sallittua, kunhan vaan ne pysyisivät tallessa. Tässä on vinkkejä persoonallisiin tapoihin koristella ja nimikoida samalla kertaa.

Hanskojen koristelu

 

Tuunaan ja koristelen käsineitä kahdesta syystä.  Persoonalliset, värikkäät ja koristellut käsineet erottuvat koulun naulakosta, lapsi löytää omansa, eikä kukaan toinen ota niitä vahingossa. Hanskan sisällä pesulapussa oleva nimi saattaa jäädä huomaamatta, ulkopuolelle ommeltu koriste huomataan varmasti. Joten kauniilla yksityiskohdilla on sama vaikutus kuin nimikoinnilla. 

Toisekseen jos minulla olisi aikaa niin tietenkin ompelisin perheenjäsenilleni värikkäitä hanskoja ja neuloisin kirjoneulesormikkaita, ehkä eläkepäivillä sitten. Nyt parasta on pienten koristeiden virkkaaminen ja värkkääminen. Sopivan lyhyt käsityöprojekti yhdelle illalle. Kirjavaharjaisen hevosen virkkaamisesta tulee hyvälle mielelle, tässä saa toteuttaa luovuuttaan. Jämälangatkin pääsevät hyötykäyttöön.


Heijastin hanskaan

 

Heijastinkankaasta ommellut kuviot ovat käytännölliset koristeet. Nyt hanskoissa on aina heijastin mukana. Eikä haittaa mitään vaikka toisessa kädessä on erilainen kierrekuvio.

Heijastinkangas ostettu Ullakalta, (täyttää standardin EN ISO 20471:2013, erittäin näkyvä vaatetus)


Tuunaa hanskat

 

Hanskojen koristeluun voi käyttää

 • Koristenauhojen pätkiä
 • Nappeja
 • Virkattuja ympyröitä tai kuvioita, jämälangat käyttöön
 • Kaupassa myytäviä valmiita ompelumerkkejä
 • Heijastinkankaasta leikattuja kuviota
 • Rusetteja, jotka solmitaan trikoosuikaleesta
 • Pieniä tupsuja

Tuleeko sinulle mieleen jotain muuta, millä tuunata käsineet?

Hanskojen tuunaus


 
Kausivaatteissa saattaa olla paljonkin juuri samanlaisia ja värisiä vaatteita luokkakavereilla. Helposti huomattava merkki auttaa kaikkia tunnistamaan oman vaatteensa. Reiman mustiin toppahousuihin ripustimme vyölenkkiin pehmeän avaimenperän.
 
Luistimiin ja monoihin olemme laittaneet pätkän trikoosta leikattua suikaletta rusetiksi. Luistimen ja monon kantapäässä on valmiina sellainen lenkki, johon rusetti on näppärä sitoa. 

Vaatteiden nimikointi

 

Hanskojen sisäpuolelle ompelen trikookankaasta leikatut tilkut, joihin kirjoitan lapsen nimen kangastussilla.


Hevonen virkkausmalli
 
Muistin tueksi piirsin tällaisen virkkauskaavion hevoseen. Kaavio on hyvin nopeasti luonnosteltu, joten kannattaa tarkkailla työn edetessä miltä hepon turpavärkki alkaa vaikuttamaan ja muokata pituutta omaan lankaan sopivaksi.

Loppukevennys

- Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä <3
- Kamoon, heitä nyt joku nappi tänne!

Vapaavirkkaus
 
 
Lauantaina 10.10.2020. klo 10:00  on luvassa Ig-live nirkkoreunan ompelusta. Tervetuloa mukaan opettelemaan miten ompelukonetta voi käyttää monipuolisesti koristeompeluun.

Muita näppäriä koristeluja asusteisiin

 
Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle

6 kommenttia:

 1. Tää olisi niin hyödyllistä puuhaa, mutta miten mä olen niin laiska tähän? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, luulen tunnistavani tunteen, mutta nyt justiin en muista mikä käsityö se oli, jota katselin samanlaisin ajatuksin. Tämä käsityö osuu minulla siihen rakoon, että haluaisin tehdä hanskoja ja sormikkaitakin itse, mutta ei vaan ole aikaa. Joten tyydyn pienesti näpertelemään, yhdessä illassa valmista. Mutta vielä joskus minä neulon sormikkaat ihan kokonaan alusta loppuun.

   Poista
 2. Voi miten hienoja! Tuota pitäisi täällä hyödyntää myös sukkiin:) Ihania syyspäiviä sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloiset kiitokset ja hyvää syksyä Päden Pajalle! Totta, tätä voisi hyödyntää ihan kaikkeen sukista pipoihin :) Varsinkin heijastimia ajattelin ommella lasten ulkovaatteisiin.

   Poista
 3. Kivoja ideoita. Mun hanskat muuttuu tunnistettaviksi ja erottuviksi, kun paikkaan niitä ja jätän paikkausjäljen ja kohdat näkyville. Tai korostan niitä tarkoituksella ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kivasta kommentista. Iloitsen värikkyydestä ja näen jo mielessäni käsineet, miten ne ovat saaneet paikkauksessa väriä mukaan kertomaan kuluneesta elämästä. Tämä on hauska ja hyödyllinen näkökulma koristeelliseen paikkaukseen.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.