perjantai 1. syyskuuta 2017

Syyskuun Suomi100-teemakäsityön aiheena on luonto

Pidän luonnossa liikkumisesta, teen kävelylenkkejä merenrantaan. Pyöräilen auringonlaskun aikaan. Syksyisin kerään aivan hulluna marjoja. Niinpä tämä luontoteema oli itsestään selvä valinta suomiaiheisten käsitöiden jatkoksi.

Syyskuun teemakäsityö


Elokuun alussa vietin päivän yksin Taskun saaressa Raahen edustalla. Kävelin rantoja pitkin ja valokuvasin luontoa, erityisesti saaren puista tunnusmajakkaa. Uimaan en tarennut 13 asteiseen meriveteen, vaikka saaressa oli kaksikin unelmien pehmeää hiekkarantaa. Tähän postaukseen nuo retkikuvat sopivat kuin nenä päähän. Päivän aikana aurinko lämmitti pilvettömältä taivaalta, sumua oli niin paljon, että näkyvyys toiseen saareen katkesi ja lopuksi taivaan peitti ohut pilviharso.

Taskun pooki


Tammikuussa suunnitellessani jokaiselle kuukaudelle sopivaa teemaa en vielä tiennyt, että vietämme Suomen luonnon päivää elokuun viimeisenä lauantaina. Suomen luonnon päivää on vietetty jo neljänä vuonna, ja tänä vuonna päivä julistettiin viralliseksi liputuspäiväksi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Suomi on näin ollen ensimmäinen maa, joka liputtaa luonnon kunniaksi. Mahtavaa, eikös olekin?

Taskun pooki_majakka


Vuodenaikojen vaihtelun ansiosta luonto näyttää erilaiselta eri vuodenaikoina. Millainen on sinun lempimaisemasi? Pidätkö auringonlaskun, ruskan vai hiirenkorvien sävystä enemmän? Millaisia vaatteita tarvitset luonnossa liikkumiseen? Mitä eläimiä ja kasveja luonnosta löytyy? Voiko luonnon ääniä kuvata ommellen tai kirjoen? Mitä mielikuvia luonto sinussa herättää, kerro se käsitöin.

Suomi100-teemakäsitöiden ideana on siis valmistaa joka kuukausi käsityö suomalaisuuteen liittyvästä teemasta. Syyskuun teemana on luonto. Tämä on yhteisöllinen käsityöprojekti, kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Mukaan voi lähteä tekemällä vain tämän yhden teeman tai innostuessaan useampia.

Toimi näin:
 1.  Ideoi ja valmista suomi100 -teemakäsityö tai useampi, tekniikka on vapaa.
 2.  Kuvaa ja esittele käsityösi muillekin sosiaalisessa mediassa.
  •  Blogijuttusi voit linkittää tämän postauksen kommentteihin. Teen niistä yhteenvedon postauksen loppuun. 
  •  Kuvan voit julkaista myös Instagrammissa ja Facebookissa #suomi100_käsityö ja tagilla @kangaskorjaamolla.
  •  Kangaskorjaamon facebook sivuille voit lisätä kuvia.
 3. Ei olla turhan tarkkoja, eikä ainakaan stressata. Jos käsityösi ei valmistu juuri syyskuussa, niin esittele se myöhemmin. Aikaisempiin teemoihin voi myös palata koko vuoden ajan ja tehdä niihin sopivan käsityön.

Taskun pooki puinen tunnusmajakka


Luontoon ja vuodenaikoihin liittyy olennaisesti sää. Me suomalaiset olemme hyviä keksimään puheenaiheita säästä. Sääpuhe on meidän oma small talkkimme, kun emme muuta puhuttavaa keksi. Syyskuun bonustehtävänä on sää. Bonustehtävän voi tehdä ennen tai jälkeen pääteeman, mikään ei estä tekemästä näitä tehtäviä yhtä aikaa. Totuttuun tapaan en selittele bonustehtävää sen tarkemmin, juttele sinä minunkin puolestani small talkkia tai järkipuhetta, kummin vaan.Lokakuussa  Suomi100- teemakäsitöihin etsitään inspiraatiota suomalaisista kirjoista Aleksis Kiven päivän innoittamana. Laitahan mietintämyssyyn jo hautumaan tämäkin aihe.


Yhteenveto syyskuun Luontoaiheisista käsitöistä:
Saniaisen lehtiä ja kloriittivärjäystä paitaan
Polvisuojat marjastajalle, puutarhurille tai valokuvaajalle
Marjoja korvakoruissa/ Koruna
Sulkia tilkkupeitossa/ Pikku Akan Tilkkuvakka

Tällä yhteenvetosivulla voit tutustua kaikkiin Suomi100-teemakäsitöihin.
Instagramissa #suomi100_käsityö

Kiinnostukseni majakoihin on yltynyt entisestään, tässä on retkikertomus siitä kun vierailimme Haukiputaalla Rivinleton majakalla.

6 kommenttia:

 1. Hmmmm .... mitähän sitä keksis? ;)
  Ihan hirmuisen hauskanmallinen tuo majakka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää jännityksellä ootan mitä sitä on tulossa :) Tämä majakka on rakennettu vuonna 1853, joten se varmaan selittää ulkonäköä. Nykyään majakat ovat vähän erilaisia.

   Poista
 2. Olipas kiva teemakäsityön aihe, ja sattui vielä hyvin sopimaan valmistuneisiin korvakoruihin. :) Luonnon ja vuodenaikojen inspiroimat korvakorut siis tämänkertaisena teemakäsityönäni, https://l-koruna.blogspot.fi/2017/09/marjoja-korvakoruissa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tosi kiva saada mukaan Suomi100-teemakäsitöihin erilaisia käsitöitä. Korvakorusi ovat häikäisevän kauniit ja ajatuksella tehdyt :) Kiitos linkistä, laitan ne yhteenvetoihin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hei, ollaanko samoilta kulmmilta sitten, kiva tavata täällä blogimaailmassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.