perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukuun Suomi100-teemakäsityön aiheena on siniristilippumme

Juhlallisesti julistan joulukuun Suomi100-teemakäsityön aiheeksi siniristilippumme. Bonustehtävänä on kultainen leikkaus.

Suomi100-käsityö starttaa nyt viimeisen kerran. Ilmassa on haikeutta, mutta vedetään silti lippu salkoon. Ilolla toivotan ihan jokaisen mukaan tähän käsityöhaasteeseen. Käsityön voi toteuttaa haluamallaan tavalla.

Joulukuun teemakäsityö

Joulukuun Suomi100-teemakäsityön osallistumisohjeet

 1.  Ideoi ja valmista Suomi100 -teemakäsityö tai useampi, tekniikka on vapaa.
 2.  Kuvaa ja esittele käsityösi muillekin sosiaalisessa mediassa.
  •  Blogijuttusi voit linkittää tämän postauksen kommentteihin. Teen niistä yhteenvedon postauksen loppuun. 
  •  Kuvan voit julkaista myös Instagramissa ja Facebookissa #suomi100_käsityö ja tagilla @kangaskorjaamolla.
  •  Kangaskorjaamon facebook sivuille voit lisätä kuvia.
 3. Ei olla turhan tarkkoja, eikä ainakaan stressata. Jos käsityösi ei valmistu juuri joulukuussa, niin esittele se myöhemmin. Aikaisempiin teemoihin voi myös palata koko vuoden ajan ja tehdä niihin sopivan käsityön.

Jokainen vuoden aikana syntynyt teemakäsityö on ollut minulle erityisen rakas. Muistan tarinan käsityön syntymisestä ja miten se liittyi tähän vuoteen. Teemojen kautta olen saanut ideoita kuviontiin, kokeillut uusia tekniikoita ja hassutellut ommellessani. Parasta on, että olen tutustunut uusiin käsityöihmisiin. Heidän teemakäsitöistään olen saanut taas lisää inspiraatiota omiin käsitöihini. Jälkikäteen muistan näitä käsitöitä ja ihmisiä niiden takana erityisellä lämmöllä.

Joulukoriste vetoketjusta
Kuvituskuva: Vanhasta vetoketjusta saa varisemattoman joulukuusen.


Vuoden alussa mietin, että pitäisikö minun hakea tähän Suomi100-teemakäsityöhaasteeseeni viralliset Suomi100-tunnukset ja ilmoittaa samalla käsityöhaasteeni mukaan virallisille tapahtumasivuille. Tulin siihen lopputulokseen, että teen sillä ajalla mieluummin käsitöitä mitä täyttäisin lomakkeita. 

Nyt jälkikäteen ajatellen olisi kuitenkin pitänyt täyttää se lomake, vaikka lomakkeita inhoankin. Koska näihin Suomi-aiheisiin teemakäsitöihin on tullut niin valtavan hienoja ja inspiroivia käsitöitä mukaan, niin olisi kiva että nuo taitavien käsityöntekijöiden luomukset olisivat päässeet laajemmaltikin esille. 

Toinen mietteeni tästä projektista liittyy aikaan. Kuukausi on osoittautunut minulle liian lyhyeksi ajaksi ideoiden toteuttamiseen. Arvasinkin tämän alun pitäen ja jätin osallistumisohjeisiin joustamisvaraa. Kunkin kuukauden teemakäsityön voi tehdä valmiiksi sitten kun ehtii. Tämä on ollut ja on edelleen rento ja hyvän mielen teemakäsityö. Näillä näkymin jatkan ideoideni työstämistä käsitöiksi vielä ensi vuonnakin.

Tähän joulukuun teemakäsityöhön minulla on idea valmiina. Poika tarvitsisi juhlapaidan. Paidan selkään aion ommella siniristilipumme salkoon. Käytän ompelukoneessa helmilankaa alalankana, se on sopivan joutuisa tekniikka, eikä tarvitse käsin kirjoa.

Koska tämä on Suomi100-juhlavuoden viimeinen teemakäsityö, niin haluan laittaa tähän loppuun jäniskevennyksen. Muistatko mistä tv-ohjelmasta jäniskevennys tuli tutuksi? Oikean vastauksen ja alkuperäisen jäniskevennyksen voi katsoa Yle Areenasta.

lumijänis
Kuvituskuva: Kokeilimme tehdä vaihteeksi lumiukon sijaan lumijäniksen.

Joulukuun bonustehtävä

Joulukuun bonustehtävänä on kultainen leikkaus. Bonustehtävän voi tehdä ennen tai jälkeen tai yhtäaikaa varsinaisen tehtävän kanssa, eikä kukaan laske vaikka tekisit pelkästään bonustehtävän.

Muistan peruskoulusta, että en aivan hahmottanut miten tämä kultainen leikkaus toimii käytännössä. Periaatteessa tiesin, että siinä puuhataan jotain luvuilla 2 ja 3 sekä niiden suhteilla. Nyt voisin kokeilla olisinko viisaampi. Taiteessa tuo kultainen leikkaus tuo kuulemma yksityiskohdat paremmin esille, miksei sama toimisi käsitöissäkin.

Teemakäsitöiden yhteenveto löytyy Suomi100-välilehdeltä. Tunnisteella Suomi100 pääset suoraan lukemaan postaukset ja katsomaan kuvat.


Yhteenveto joulukuun teemakäsitöistä:

- Siniristilipun muotoinen sydänkori joulukuuseen. Tämä on oiva vaihtoehto lippunauhan tilalle.
- Sinistä ja valkoista paidassa/ Pikku Akan Tilkkuvakka

  Toivotan oikein jännittävää ja käsityörikasta joulunalusaikaa.

  Tervetuloa seuraamaan Kangaskorjaamon persoonallisia ja idearikkaita käsitöitä

  2 kommenttia:

  1. Osallistun tällä työllä joulukuun haasteeseen: https://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2017/12/sinista-ja-valkoista-612.html
   Mukava vuoden kestävä haaste. Kiitos sinulle! Taisin osallistua joka kuukausi. Haastoin itseni osallistumaan. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos sinulle :) Oli mukava tulla tutuiksi tässä vuoden aikana. On ollut mielenkiintoista nähdä mitä toinen omppelija tekee samasta teemasta/ aiheesta.

    Poista

  Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.