keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Kranssi pistaasipähkinän kuorista

Pistaasipähkinöiden kuorista syntyy kevyt jouluinen kranssi. Tämä on parasta kierrätysaskartelua. Edullista materiaalia kertyy kuin itsestään iltapalalla. Joulun jälkeen, jos raaskii, kranssin voi hyvillä mielin hävittää. Toinen hyvä juttu kranssissa on sen keveys. Kranssin voi ripustaa vaikka sinitarralla kaapin oveen. Ei tarvitse naulata reikää seinää.

Pistaasipähkinä askartelu


Minulla on jonkinlainen kranssikuume. Kaikki mihin katson tai kosken muuttuu mielikuvituksessani kranssiksi. Joten ei ollut ihmekään kun iltapalalla pöydälle unohtuneet pähkinän kuoret saivat aamupalalla uuden muodon kranssina. Kranssista tulee luonnostaan kauniin värinen. Pistaasipähkinöiden kaunis väri tuo mieleeni kauralyhteen, joka lumihangen keskellä odottaa pikkulintuja.


pistaasipähkinän kuorista askartelu


Askartele kranssi pistaasipähkinöiden kuorista


Pahvinkeräyskaapista löytyi juuri sopivan kokoinen tyhjä muropaketti. Muropaketin sisus on juuri samanvärinen kuin pistaasipähkinän kuori. Leikkasin muropaketista sydämen muotoisen kehikon. Sivelin kehikon täyteen Erikeeper-liimaa. Asettelin pistaasipähkinän kuoret pareittain kehikon päälle. Sain kuoret paremmin symmetrisesti, kun laitoin aina kaksi kerrallaan. Kuoret muodostavat ikään kuin palmikon.

pistaasipähkinän kuorista kranssi


Kranssin voi viimeistellä satiininauhasta tehdyllä rusetilla. Toiseen kranssin laitoin juuttinarusta punotun kukan. Kiinnitin rusetin ja kukan päättömällä nuppineulalla. Pahvin takana taivutin nuppineulan vinoon, ettei se jäänyt törröttämään pitkälle. Peitin nuppineulan terävän kärjen teipillä. Nauhan  ja kukan voi irrottaa ja kierrättää johonkin toiseen käsityöhön joulun jälkeen.

Kiinnitin nämä kranssit sinitarralla lastenhuoneiden oviin. Hyvin ovat pysyneet paikoillaan.

askartele pistaasipähkinän kuorista

Käsityöblogien joulukalenteri

Tämä on käsityöblogien joulukalenterin 5. luukku. Tervetuloa mukaan poimimaan jouluisia käsityöohjeita. Eilen Sormustin -blogista paljastui ohje makramee joulukoristeisiin. Huomenna käsityöideansa esittelee Madam B.C.


Jos innostuit kierrätysaskartelusta, niin katso tästä miten kananmunankuorista syntyy kortti esim. ystävänpäiväksi.


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

12 kommenttia:

 1. Todella hyvä idea ja kaunis lopputulos ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija :) Itse tykkään erityisesti tuosta palmikkomaisesta kuviosta joka muodostuu pistaasipähkinöiden kuorista. Vähän tarkkuutta ehkä vielä asetteluun, niin se ois siinä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tein tänään vielä kaksi lisää lähetettäväksi postissa joulukortteina.

   Poista
 3. Hyvä idea. Itsellä iso määrä pistaasin kuoria kun pitäisi tehdä koru mutta tää olis myös aika kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa. Nyt mielenkiintoni kyllä heräsi, millainen koru mahtaakaan olla tulossa pistaasipähkinöiden kuorista...

   Poista
 4. Tosi ihanat ja mikä ihana syy syödä pistaasipähkinöitä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä onkin litran vetoinen pikkusanko taas jo syöty pähkinöitä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.