sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Joulukortti haitariporolla

Poroaiheisen joulukortin idea on kolmiulotteisuudessa. Poron keskiosa on tehty paperisuikaleesta, joka on taiteltu haitarille. Näin poron pää ja etujalat keikkuvat vähän ulompana kuin taustapahvissa olevat takajalat. Poron voi askarrella myös ilman taustapahvia ja ripustaa koristeeksi kuuseen. Jos askartelee isomman poron, niin sen voi laittaa pöydälle seisomaan. Tai mikseipä pienikin poro sopisi osaksi jouluasetelmaa.

joulukortti poro

Kuten joulukoosteestani voi päätellä, olen ihan itseltänikin salaa ihastunut poroihin. Näin tämän idean Pinterestin aloitussivulla. Pinterestinkin algoritmit tietävät jo ehdottaa minulle poroaiheisia askarteluja. Seuraavana päivänä lasten kysyessä jouluaskarteluja kaivoin tarvikkeet esille tähän veikeään poroon.

kolmiulotteinen joulukortti

Tarvikkeet poron askarteluun: 

Ruskeaa kartonkia poron vartaloon, paksua ruskeaa paperia haitarin taitteluun, ruskeaa softista poron sarviin (kartonkikin käy), nappisilmiä, punaista huopaa nenäksi, taustakartonki.
(Luonnollisestikin materiaaleina voi käyttää sitä mitä kotoa sattuu löytymään.)

Poron rakenne selviää varmasti kuvista katsomalla, joten kirjoitan tarkemmin vain haitarin mallisesta vatsasta. Käytimme vatsamakkaroihin ruskeaa pakkauspaperia, koska siihen saa taitteet paremmin tehtyä kuin kartonkiin.

Haitari tehdään ns. matotekniikalla. Aluksi paperisuikale taitetaaan kahtia kolmiomaisella taitoksella niin että yksi sakara osoittaa pohjoiseen ja toinen sakara länteen. Sitten suikaleet taitetaan aina vuorotellen pinon päällimmäiseksi.

askartele joulukortti


Poro - askarteluohjeen soveltaminen

 • Haitariin voi laittaa ripustuslenkin, jolloin poron voi ripustaa kuuseen, viirinauhaan, kranssiin...
 • Poron voi tehdä isompana ja laittaa pöydälle koristeeksi. Poro pysyy tukevammin pystyssä, jos sen jalkoja pidentää ja tekee sorkkien kohtaa taitteen.
 • Vinkki: liimaa poro kortin alalaitaan, niin kortin voi laittaa nojaamaan vaikka purnukkaa vasten ja poro vaikuttaa kävelevän.
askarteluohje joulukortti


Oletkos sinä jo miettinyt joulukortteja? Me taidamme lasten kanssa pitää joulukorttien askartelutalkoot ja tehdä näitä porokortteja pari tusinaa lisää.

Pitäisikö muuten tällä porolla olla myös korvat? Ehkä lisäämme ne seuraaviin kortteihin. Kunhan ensin ostamme lisää ruskeaa kartonkia.

Täällä on ohjeet poroon, jonka voi leikata kartongista ikkunaan kurkistelemaan.

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitosta Pirjo :) Hauskaa joulun odotusta Vaateviidakkoon :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Minulla on ollut pari vuotta taukoa joulukorttien askartelussa. Nyt tuntuu että pääsin oikein vauhtiin tämän porokortti-idean kanssa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.