lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulupallokranssi - joulun kaunein koriste

Olen haaveillut jo kolme vuotta joulupallokranssista. Olen yrittänyt kerätä joulukuusenpalloja kirpputoreilta. Tänä jouluna kyllästyin, kun en ollut löytänyt palloja vieläkään tarpeeksi. Ostaa täräytin Prismasta 3 pakettia kiiltäviä joulunpunaisia kuusenpalloja. Arvaapa mitä löysin kirpputorilta seuraavalla viikolla. No yhden paketin lisää punaisia joulupalloja! Mutta ei se haittaa, sain käytettyä seitsemää palloa vaille kaikki.

joulupallokranssi


Nyt tämä kiiltävä ja joulunpunainen katseenvangitsija on valmis. Aina ohi kulkiessa sitä on pakko ihailla. Ripustinkin kranssin keskeisimälle paikalle huushollissamme: takan kylkeen olohuoneen ja keittiön rajalle. Kiepautin ohuen valkoisen narun takan savupiipun ympäri. Naru on niin pitkä, että se ylettyy takan kylkeen asti. Siihen narun päähän laitoin kranssini roikkumaan.

joulupallokranssi ohje

Miten teen joulupallokranssin:

 

Ryhdyin askartelemaan liimapistoolin kanssa. Kranssin pohjana käytin muovista n. 1 cm leveää rengasta, mistä lie olin säästänyt. Pyöreä taulunkehyskin varmaan kelpaisi tai styroksinen kranssipohja. Netistä luin vinkin, että kranssin pohja kannattaa päällystää foliolla, niin sen väri ei jää näkyviin. En kuitenkaan käyttänyt foliota, koska renkaani oli niin ohut.
Irrota joulupalloista kannat ja ripustusnarut. Näin joulupallot saa aseteltua tiiviimmin kranssiin, eikä pallojen välistä loista erivärisiä kantoja. Kannat kannattaa säästää varaosiksi, niin joulukuuseen ripustettaviin palloihin voi vaihtaa rikkimenneiden tilalle uusia.

joulupallokranssi diy

Ennen liimaamisen aloittamista ja liimaamisen välillä kannattaa sommitella joulupalloja kranssin kehälle. Ennakoimalla voi tasata yhtä isot raot kaikkien pallojen väliin. Toinen hyvä keino on käyttää pieniä palloja tasaamiseen. Helminauhakin on hyvä rakojen peittämiseen.

Ensimmäisenä liimasin pallot kehikon sisäreunaan. Toisen kerroksen liimasin kehikon ulkoreunaan. Kolmas kerros tuli keskelle, edellisten kerrosten päälle. Laitoin liimatipat molempiin alle jääviin palloihin, että rakenteesta tuli kestävä.

ohjeet joulupallokranssiin


Kuinka paljon palloja tarvitaan joulupallokranssiin?

 

Yhteensä palloja kului kranssiin: 54 punaista keskikokoista, 7 pientä kultaista palloa ja 12 minipalloa. Nyt jos joulun alennusmyynneissä tulee vastaan joulukuusenpalloja niin kannattaa ostaa. Minä en malttanut enää odottaa.


Jouluiloa kaikille säädyille ja blogini lukijoille!

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tästä kranssista tulee kyllä joulufiilis. Vielä en oo raaskinut ottaa poiskaan, vaikka loppiainen meni jo. Venähti kommentteihin vastaaminenkin loppiaisen yli.

      Poista
  2. Kivan näköinen kranssi. Tässä joulun alla olen törmännyt toisenlaiseenkin versioon. Siinä pallot pujotettiin kannoistaan metallirenkaaseen ja käännettiin pallot osoittamaan eri suuntiin. Nätti oli sekin. Hyvää joulua! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa. Kokeilin ensin pujottaa pallot rautalankaan, mutta se ei ollut mun juttu. Rautalangassa pallot heiluivat vapaasti ja pallojen väliin saattoi jäädä isojakin rakoja. Jotkut pallojen kiinnikkeet olivat niin haurauta, että katkesivat pujotuksessa.

      Mutta rautalankaan pujottamalla saa hyvin testattua montako palloa tarvitsee esim. 20 cm:lle ja voi laskra montako palloa menisi isompaan kranssiin.

      Poista
  3. Tää on ollut miullakin todo- listalla vuosia. Ehkä sitten ensi jouluksi! Hieno ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Voin suositella kyllä ensi jouluksi pallokranssia!

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.