tiistai 18. joulukuuta 2018

Piparkakkuhelmainen liivimekko

Jouluvaatteella on lyhyt käyttöikä. Millainen vaate olisi mahdollisimman pitkäikäinen, jotta sitä voisi käyttää useampana jouluna? Ratkaisuksi ompelin liivihameen. Hihat eivät jää lyhyeksi ja helman pituus riittää useamman vuoden. Liivihame on myös monikäyttöinen. Se kelpaa niin arkeen kuin juhlaan. Juhlavammaksi liivihame muuttuu valkoisella paidalla ja sukkahousuilla.

ompele liivimekko


Piparkakkukuvioinen kangas houkutteli ompelemaan piparkakkureunan helmaan. Piirsin puoliympyrät kankaalle haihtuvajälkisellä merkitsemistussilla. Piirtämisen apua käytin paperista leikattua mallinetta. Leikkasin ruskeasta trikookankaasta alavaran, jonka avulla ompelin kaaret. Ompelun jälkeen leikkasin turhat saumanvarat pois puoliympyröiden vierestä. Lopuksi taitetaan ja silitetään alavara asentoonsa nurjalle ja tikataan kiinni.

Siro piparkakkuhelma sopii moneen vaatteeseen. Olen ommellut samanlaisen helman omaan tunikaanikin. Täällä postauksessa on tarkemmat ohjeet piparkakkureunan ompeluun.

ompele piparkakkureuna

mekon helma


Tämän vaatteen väristys on muuten aivan loistava, ainakin talouden pyyykkivuorivastaavan näkökulmasta. Ihan pienet tahrat eivät heti näy. Liivihametta voikin käyttää koko joulukauden ja pyyhkiä siihen suklaiset tahmatassut ilman että kukaan huomaa.

joulumekon ompelu

Iloista ja luovaa joulunodotusta!

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

 1. Nätti mekko, piparit säilyvät pitkään. Joulumieltä. Irmeli

  VastaaPoista
 2. Kiva mekko, helman piparkakkureunus sopii kyllä tähän kankaaseen kuin nenä päähän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä vain tämä kangas yhden piparkakkureunuksen ansaitsee. Ja kannattaa kokeilla piparkakkureunusta muulloinkin, reunus somistaa hyvin tunikan ja mekkojen helmat.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.