sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Palomieshuppari ja yksivärinen applikointikuvio

Tässä on uusi lapsen lempihuppari. Minäkin myhäilin tyytyväisenä ommellessani, yksivärinen applikointikuvio on helppo ommella ja vetoketjun kohdistukselle sai antaa piut paut.

helppo applikointikuvio

Sain ompeluystävältä palan palomiesneulosta. Etukappaleen toinen puoli piti laittaa collegekankaasta, jotta sain kankaat riittämään huppariin. Vetoketjua ommellessani iloitsin, kun kankaan kuvion kohdistumisesta ei tarvinnut välittää, koska se toinen etukappale oli yksivärinen. Pitää muistaa toistekin käyttää tätä ratkaisua hankalasti kohdistuvien kankaiden kanssa.

hupparin ompelu


Tyhjän etukappaleen koristelimme lapsen kanssa yhteistuumin. Piirtelimme eri muotoisia paloautoja ja mietimme kirjaintunnuksia. Meillä paloautoissa lukee JO12, koska kuulumme Jokilaaksojen pelastuslaitokseen. Lapsi itse halusi PY, joka tulee kotikuntamme Pyhäjoen alkukirjaimista.


Helppo yksivärinen applikointikuvio sopii aloittelijallekin


Yksivärinen applikaatio on nopea ja helppo ommella. Ei monien osien leikkaamista ja silittämistä kiinni liimaharsoon, eikä lankojen vaihtoa. Paloautoon saa ilmettä leikkaamalla reiät renkaiden ja ikkunan kohtaan. Tikapuut ja tunnus ommeltiin tiheällä siksakilla valkoisella langalla. Komeuden kruunaa hopealangalla ommellut vilkun välähdykset.

Tässä on myös toinen vinkki yksiväriseen applikointikuvioon, hai, jonka hampaat ovat ommeltu polveke - eli siksaknauhasta.

applikointia aloittelijoille


Halusin kerran vuoteen harjoitella kaitaletaskujen ompelua. Taskun toinen reuna yltää sivusaumaan asti. Kaitaleet leikkasin tukevasta puuvillakankaasta. Tässä on kuvalliset ohjeet kaitaletaskujen ompeluun.

vetoketjun ompelu huppariin


Blogiini on kertynyt vuosien saatossa tosi paljon vinkkejä ja ompeluohjeita. Järjestelin noita vanhoja postauksia paremmin esille ja löydettäväksi yläreunan välilehdille. Samat välilehdet laitan tähän alle nyt samoin tein tutustuttavaksi.

Tervetuloa hakemaan ompeluinspiraatiota, ota oma ämpäri mukaan!


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

8 kommenttia:

 1. Kiva idea yhdistelyyn. Kiitos myös mahtavasta ohjepaketista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös Sinulle HennaMar. Ihan huomaamatta noita ohjeita on päässyt kertymään, ompelu ja ompeluohjeiden kirjoittaminen on mukaansatempaava harrastus.

   Poista
 2. Näkee heti että nuori mies on enemmän kuin tyytyväinen uuteen huppariin. Teet siistiä ompelua. Mukava löytää tarvittaessa noita ohjeita, välillä me paljonkin ompelevat tarvitsemme muistin virkistystä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvasimme tämä hupppari päällä paljon hassuttelukuvia samalla. Yleensä lapsi ei halua olla missään kuvassa, mutta tämä huppari oli oikea taikasana kuvaamiseen. Joten mukava kuulla että hupparin tuoma ilo välittyy kuvista.

   Poista
 3. Vitsit miten ihana lopputulos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa. Lapsi on suorastaan liekeissä tästä uudesta hupparista :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.