keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Miltä näyttävät blogini tilastot - kooste suosituimmista käsitöistä

Vuoden vaihtuessa bloggaajat julkaisevat vuoden hitit ja ehkäpä hutitkin koostepostauksessaan. Minä ajattelin ottaa aiheeseen vähän erilaisen, tilastollisen näkökulman. Selailin läpi tilastot, löytyisikö sieltä jotain huomioitavaa tai aihetta iloon. Ehkä sinäkin olet innokas kurkistamaan kulissien taakse, joten katsotaanpa yhdessä teidän lukijoiden kanssa millaisia lukuja Kangaskorjaamon takahuoneesta löytyy.  Ota tästä karjalanpiirakka ja liity seuraan.

Leikkiruokaa karjalanpiirakat

Leikkiruokaa, karjalanpiirakat ja teepussit saivat 1643 sivun katselua = lukukertaa vuoden aikana.


Normaaliarjessa välttelen parhaani mukaan tilastojen seuraamista, koska niillä ei ole minulle merkitystä. Olipa blogissani sata tai tuhat kävijää, niin sillä ei ole vaikutusta siihen mitä teen. Olen paremmin perillä ompelukoneeni toiminnasta kuin tilastojen analysoinnista.

Ompelen juuri sitä mitä tarvitsen, juuri niistä materiaaleista mistä haluan. Julkaisen kaikki käsityöni mitä olen tehnyt, en pidä rimaa korkealla. Kirjoitan tätä blogia omasta ilosta ja samalla pyrin jakamaan käsityön iloa eteenpäin. Olen huomannut että kirjoitustaito rapistuu, jos sitä ei pidä yllä. Blogin  kautta pystyn haastamaan ja kehittämään itseäni. Johdannoksi yritän siis sanoa, että tätä blogia kirjoitetaan käsityöt edellä, tilastot ovat sivuseikka.Leikkiruokaa rikkinäisistä sukista

 

Kuvitan tämän tekstin käsitöilläni, jotka keräsivät eniten yleisöä viime vuoden aikana. Linkkiä klikkaamalla pääset lukemaan alkuperäisen postauksen.


Vuoden 2019 suosituin postaus 


Kudo pirtanauhaa margariinirasian kannella 

Postaus sai 2654 lukukertaa. Oikeastaan tilastoissa lukee sivun katselua, mutta lukukerta on terminä ehkä kuvaavampi ja tavanomaisempi.

Kudo pirtanauhaaLukijamäärät


Instagram 766 seuraajaa
Facebook 576 tykkääjää
Bloggerissa 83  kirjautunutta lukijaa

Onhan se tosi upeaa, että viihdytte seurassani. On mukava huomata, että vakiokävijät palaavat tänne aina uudestaan. Samaan aikaan ilahdun uusista seuraajista, jotka inspiroituvat jäädäkseen. Teidän lukijoiden kanssa käydyt pienet ja suuret keskustelut tuovat hyvän mielen samalla kun käsityönilo leviää. Kiitos Sinulle lukijani ja seuraajani, olitpa sitten missä kanavassa vaan. Kaikki yhteydenpito ja kommentit ilahduttavat suuresti.

Kun huomaan, että joku on tehnyt ohjeellani käsityön, niin innostun itsekin uudestaan ideasta ja kehittelen samalle idealle uusia mahdollisuuksia. Ja tiedättekö mikä on hassuinta.  Se kun rivien välistä huomaa jonkun olevan Etelä-Pohjanmaalta. Joulun ennen Instagramissa kävin viestin vaihtoa kahden uuden seuraajan kanssa, jotka tunnistin eteläpohjalaisiksi. Ihminen voi lähteä Etelä-Pohjanmaalta, mutta Pohjanmaan ei lähde ihmisestä. Kyllä sitä toinen kaltaisensa tunnistaa.

Instagramissa saa tagata @Kangaskorjaamolla, jos olet tehnyt jotain ohjeillani. Tai Facebookissa voit lähettää kuvia tekemistäsi käsitöistä Kangaskorjaamon fb-sivuille. Ilahdun niistä suuresti. Samalla muutkin näkevät erilaisen version samasta ideasta. Se on sitä luovuuden kehittämistä.


Vuoden 2019 aikana


Vuoden aikana julkaisin 55 postausta. Jee, olen ommellut tai kässäillyt joka viikko jotain, ainakin keskimääräisesti. Sivun katseluja on kertynyt vuodessa 122 916. (Tässä on lähteenä Analytics, muissa luvuissa lähteenä on blogger.)

Eniten lukukertoja keräsi pirtanauhan kutominen margariinirasian kannella (2654). Vähiten lukukertoja keräsi heijastinnauhan pujottelu polkupyörän koriin (167). Eli yhden blogitekstin saama huomio vaihtelee tosi paljon.

Eniten lukukertoja oli blogissani marras-joulukuun  vaihteessa, 18 500/ kk. Taisi olla jouluruuhka, sillä olen kirjoittanut muutaman erilaisen listan mitä puuhaa ja tehtävää voisi laittaa joulukalenterin luukkuihin.Kestovanulappujen ompelu


Blogin kävijämäärän kehitys


Perustin blogini syksyllä 2012 eli olen kirjoittanut blogia reilu 7 vuotta. Tuona aikana olen julkaissut 328 tekstiä. Tekstit keskittyvät lastenvaatteiden ompeluun, tilkkujen hyötykäyttöön ja kierrätyskäsitöihin, niistä on kaikista eniten tunnisteita.

Tuosta alla olevasta kaaviosta voi huomata, että ensimmäisen kerran blogilla oli yli 4000 sivun katselua kuukaudessa heinäkuussa 2017. Toukokuussa 2019 sivun katselut ylittivät 8000/ kk rajapyykin pysyvästi. Viime marraskuussa 2019 tuli tosiaan uusi lukuennätys, kun sivun katseluja tuli 18 500/ kk. Tästä aiheesta saisi hyvin pitkän tekstin miten olen kehittynyt käsityöntekijänä ja bloggaajana. Mutta se on joskus toisen blogitekstin aihe.

Blogini suosituin postaus on Baby Bornin vaatteet ja tulostettavat kaavat. Julkaisin postauksen joulukuussa 2016. Baby Bornin vaatteet saavat uusia lukukertoja joka viikko, nyt niitä on kertynyt  25630.


Tässä kaaviossa näkyy blogini sivun katselujen koko historia.

Sivun katselut koko ajaltaHauska fakta

Arvaatko mikä on tuossa yllä olevassa kaaviossa yksittäinen kävijäpiikki maaliskuussa 2018, himpun verran yli 12 000 lukukertaa/kk. Tuolloin tunsin olevani ihan väärällä alalla, matkailublogilla olisi paljon enemmän vetovoimaa. Lähiretkeily koskettaa useampaa ihmistä kuin ompeluniksit. Kirjoitin postauksen majakkaretkestämme Rivinleton linjaloistolle Haukiputaalle.

Surkein sattumus

Yleensä blogitekstini eivät saa jakoja Facebookissa, mutta sen kerran kun ideaa jaettiin 16 kertaa, niin arvaapa oliko blogilinkki väärin, eikä se johtanut mihinkään. Niinpä. Kyseessä oli siis pirtanauhan kutominen margariinirasian kannella. Oikein ohjevideonkin tein. Ystävällinen lukija laittoi viestiä Facebookissa, että linkki ei toimi, muuten en olisi varmaan huomannut vieläkään.

Paljonko ompelin vuoden aikana

Pääsin 20,9  kangasmetriin. Kirjanpidossani oletan, että kangas on noin 150 cm leveää. Lisäksi tulevat lukuisat polvien paikkaukset ja ynnä muut kierrätysompelut, joiden ansiosta olen säästänyt kangasta monta metriä. Kangasostoja kertyi puolestaan 14,45 metriä.

Arjessa tuntuu, että käsitöille ei jää aikaa, mutta tilastoimalla ompelu tulee näkyvämmäksi. Ensi vuodelle yritän keksiä sopivan tavan myös kierrätysompelujen tilastointiin.ompelukoneella kirjominen

Tulevaisuudessa

Postausjonossa on 20 valokuvaa käsitöistä, jotka kaipaavat vielä viimeistelyä. Toiset 20 ideaa olen vasta luonnostellut tekstiksi. Ompelupöydällä, pöydän alla, vaatekaapissa ja vaatehuoneessa on lisää noin 146 keskeneräistä työtä ja luonnosvihossa on saman verran ideoita toteutettavaksi. Ideoita on huomattavasti enemmän kuin aikaa tehdä.

Toisaalta tykkään tehdä käsitöitä fiiliksen mukaan, enkä murehdi sitä jos nurkkaan jää keskeneräinen käsityö. Joskus voi uppoutua isompaan projektiin, joskus pienempään, joskus jokin tarveompelus pitää saada heti valmiiksi.


Varmuuden varalta sanon

Yleensähän kävijämääriä tarkastellaan siinä vaiheessa, kun blogilla ansaitaan tuloja. Minä en ole lähtenyt mukaan kaupallisiin yhteistöihin, en arvontoihin, enkä alekoodeihin. En saa tuloja bloggaamisesta. Tämä on harrastus, josta saan hyvän mielen ja juuri sopivia vaatteita.
Kankaanpainantaa lehtivihreälläJos haluaisin minut muistettavan jostain niin se olisi...

Aku Ankan Joulumantelin muovikääreestä ommeltu pussukka. Jos minulla olisi yritys, niin tässä olisi hyvä liikeidea. Hyvänä kakkosena olisivat konekirjontaan liittyvät postaukset, konekirjonta on  lempitekniikkani. Ihan tavallisella kotiompelukoneella voi saada hauskoja kuvioita.Lahjapussin ompelu muovikääreestäTässä vielä muut yli tuhat lukukertaa saaneet käsityöideat


Keräsin tähän postaukseen teidän lukijoiden kysymyksiä facebookissa ja Instagramissa, kiitos niistä. Jos haluat kysyä vielä aiheesta lisää, niin kommenttiboxi tuossa alla on auki. Vastaan mielelläni.

Lähteenä käytin pääasiassa bloggerin tilastoja, vaikka niitä pidetäänkin epäluotettavampina verrattuna Analyticsiin. En vaan osaa käyttää Analyticsiä yhtä näppärästi. Esimerkiksi marraskuussa 2019 Analyticsin mukaan yksilöityjä sivun katseluja on ollut 16 100. Blogger sanoo, että sivun katseluja on ollut 18 500. Analyticsin mukaan vuoden luetuin postaus pirtanauhasta sai 2609 lukukertaa, bloggerin mukaan 2654.

Utelias ihminen kun olen, niin olisipa hauska kurkistaa muidenkin blogien tilastoihin. Jos innostuit niin, niin tässä on sinullekin hyvä aihe uuden vuoden blogitekstin rungoksi. Saa kopioida ja täydentää omilla ajatuksilla ja luvuilla. 
 • Tästä voit vilkaista Hääräämön suosituimpiin käsitöihin ja tilastoihin


Kiitos kun olet pysynyt käsityömatkassa mukana. 
Levitetään yhdessä käsityön iloa taas tänäkin vuonna!

4 kommenttia:

 1. Kiitos tosi mielenkiintoisesta postauksesta! Olin miettinyt vähän tämän tyylistä postausta vuoden ensimmäiseksi postaukseksi. Mukava, kun saan hyödyntää sinun jäsentämääsi runkoa. Joskus olen tämän tyylisen postauksen tehnyt, mutta sinun versiosi on paljon monipuolisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on minun puolellani, kiitos vierailustasi Laura :) Mietin koko joulukuun miten rakennan koostepostauksen, kun yleensä ne ovat vähän tylsiä, toivottavsti tämä on piristävä. Tuun heti kyllä lukemaan sunkin version ja voin nostaa sen tuohon tekstiinkin muillekin luettavaksi.

   Poista
 2. Joskus on kyllä ihan hauska kurkata tilastoja. Olet tehnyt kivan koosteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kun kävit lukemassa. Saapa mitä sattumuksia tämä blogivuosi tuo tullessaan, yleisesti tuntuu, että minulle sattuu ja tapahtuu keskivertoa enemmän :D Nytkin olen johonkin kadottanut yhden kuvaamani videon.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.