torstai 17. elokuuta 2017

Synttärit leikkikentällä

Vietimme lapsen kaverisynttäreitä leikkikentällä. Sää oli aurinkoinen ja syntymäpäiväpiknik onnistui mainiosti.

syntymäpäiväjuhlat leikkipuistossa


Koristelimme leikkikentän aidan satiininauhoilla solmituilla ilmapalloilla. Nurmikolle levitimme vilttejä. Pöydälle laitoimme mehukannun alle pöytäliinan. Pienellä vaivalla saimme kivan juhlatunnelman leikkikentälle.

synttärit leikkipuistossa


Synttäreiden ohjelmassa oli valokuvasuunnistusta, saippuakuplien puhaltelua, solmu-leikki ja tietenkin leikkikentän välineissä pyörimistä.

Syntymäpäivätarjoilut laitoimme esille nukenvaunuihin. Herkut kulkivat kätevästi nukenvaunuissa leikkikentälle. Vaunut oli myös helppo nostaa tarjottavineen auton takakonttiin. Olin kerännyt läpinäkyviä muovirasioita (Sellaisia missä myydään nektariineja ja luumuja.) laitettavaksi vaunuihin. Muovirasiat täytin erilaisilla kekseillä, sipseillä, vesimelonilla ja pullalla. Melonia varten laitoin kaksi muovirasiaa sisäkkäin ja rasioiden väliin kelmun, näin mehu ei valunut nukenvaunuihin.

nukenvaunut tarjottimena


Piknikeväitä vahti pehmokoira. Pyysin synttärivieraita vahtimaan, ettei koira syö liikaa sipsejä. Mutta niin vain kuvanottohetkellä oli sipsi- ja keksirasiat jo tyhjinä.

Vaahtokarkit eivät mahtuneetkaan nukenvaunuihin, joten hätäsuunnitelma oli alumiininen kakkuvuoka. Sidoin kakkuvuoan satiininauhalla vaunujen työntöaisaan.  Ensin pujotin satiininauhan keskelle puupallon, jonka jälkeen pujotin nauhan molemmat päät kakkuvuoan reiästä, näin kakkuvuoka roikkui puupallon varassa.

herkkuja nukenvaunuissa


Synttäripiknik oli kiva idea. Pitää laittaa itselle korvan taakse parin vuoden päähän, että pojan vastaaville kaverisynttäreille tarjottavat voisi kuskata työkalupakissa tai leikkikottikärryissä. Molempiin saa montaa sorttia herkkuja esille, eikä tarvitse kannella montaa irrallista tarjoilukulhoa.

Kotona teimme omalle väelle irtokarkein koristellun synttärikakun. Numeron seitsemän pursotin suklaasta leivinpaperin päälle. Laitoin kaksi hammastikkua numeron alareunaan suklaan päälle ja vahvistin kiinnityksen pursottamalla lisää suklaata hammastikkujen päälle. Numeron jäähdytys jääkaapissa ja koko komeus oli valmis pystytettäväksi karkkimeren keskelle. Kuvasta näkyykin pätkä hammastikkuja, jos tarkasti katsoo.

syntymäpäiväkakku

Aikaisemmin vietimme pojan 4-vuotissynttäreitä Lego-teemalla. Meillä oli Legoista rakennettu jalallinen kakkulautanen ja numero neljä, johon laitoimme lego-ukot pitelemään kynttilöitä.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Maria:) Tätä aitiä jännitti kovasti etukäteen miten ekat kaverisynttärit sujuvat. Olenko muistanut ottaa kaiken huomioon ja mitäs jos on tylsää. Mutta loppua kohden kikatus vaan yltyi, kun lapset leikkivät solmua.

   Poista
 2. Kiitos kommentistasi Pikku Akka. Katselin leikkikaluja ympäriinsä, enkä alkuun meinannut keksiä mitään muuta kuin kottikärryt ja työkalupakin, mihin tarjottavat voisi laittaa. Monen lasikulhon kuljettaminen autossa olisi vaatinut huolellisempaa = aikaa vievempää pakkausta. Leikkikentälle lauantaina klo 14-16 ilmestyi 4 muuta lasta meidän juhlijoiden lisäksi. Olisin pyytänyt heidät mukaan herkuttelemaan, mutta ehtivät lähteä ennemmin. Leikkikenttä on leirintäalueen yhteydessä ja lomasesonki oli päällä, että yllättävän vähällä käytöllä meidän leikkikenttä on.

  VastaaPoista
 3. Oli tosi kivat synttärit! Kiitos kun saatiin olla mukana! ☺️
  Lapset tykkäs tosi paljo!
  T.Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata :) Oli mukava juhlia teidän kanssanne.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.