tiistai 1. elokuuta 2017

Elokuun Suomi100-teemakäsityön aiheena on Luonnetta peliin

Luonnetta peliin, tee käsityö joka kuvaa suomalaista luonnetta. Elokuun teemakäsitöissä tutkitaan tarkemmin suomalaisen luonteen syvintä olemusta. Mitkä ovat katajaisen kansamme luonteenpiirteet. Suomalaisella sisulla voi puskea läpi harmaan kiven, mutta auttaako se tästä käsityöhaasteessa eteenpäin?

elokuun teemakäsityö


Inspiroidun  käsitöiden pienistä  yksityiskohdista. Näitä yksityiskohtia on helppo keksiä teemojen avulla. Eri ihmiset inspiroituvat eri tavalla samasta teemasta. Siksi onkin ollut hauskaa seurata millaisia persoonallisia käsitöitä syntyy Suomi-aiheisten teemojen ympärille. Käsityö, jolla on tarina ilahduttaa käyttäjäänsä ja katsojaa. Millaisia tarinoita mahtaa syntyä, kun käsityö saa luonteen. Tervetuloa mukaan yhteisölliseen käsityöprojektiin, #suomi100_käsityö. Mukaan voi tulla tekemään vain tämän yhden teeman tai innostuessaan useampia.


Tervetuloa mukaan Suomi100vuotta -teemakäsitöihin, toimi näin:
 1.  Ideoi ja valmista suomi100 -teemakäsityö tai useampi, tekniikka on vapaa.
 2.  Kuvaa ja esittele käsityösi muillekin sosiaalisessa mediassa.
  •  Blogijuttusi voit linkittää tämän postauksen kommentteihin. Teen niistä yhteenvedon postauksen loppuun. 
  •  Kuvan voit julkaista myös Instagrammissa ja Facebookissa #suomi100_käsityö ja tagilla @kangaskorjaamolla.
  •  Kangaskorjaamon facebook sivuille voit lisätä kuvia.
 3. Ei olla turhan tarkkoja, eikä ainakaan stressata. Jos käsityösi ei valmistu juuri elokuussa, niin esittele se myöhemmin. Aikaisempiin teemoihin voi myös palata koko vuoden ajan ja tehdä niihin sopivan käsityön.
Tammikuun ensimmäisessä postauksessa on luettavissa jokaisen kuukauden teemat.


Tämä elokuun teemakäsityö vaatii luonnetta. Minä olen sosiaalinen, kekseliäs, harkitsevainen, suoraan asiaan menevä ja tarkka. Entä tunnetko jo Matin? Hän seikkailee Finnish Nighmares sarjakuvissa. Matti on tyypillinen suomalainen, joka arvostaa omaa yksityisyyttään. Hän on oikeudenmukainen ja reilu, joskus hieman ujo. Matti on vaatimaton ja eikä pidä itsestään ääntä, eikä koskaan syö viimeistä kakkupalaa. Matissa tiivistyvät kaikki suomalaisten perusluonteenpiirteet. Minä ainakin olen löytänyt itsestäni ja läheisistäni monta yhteväistä asiaa. Millainen sinä olet luonteeltasi?Kuva on lainattu piirtäjän luvalla.

Tutustu lisää Mattiin, Finnish Nightmares löytyy Facebookissa, Instagrammissa ja Twitterissä.

Tyypilinen suomalainen rakastaa myös luonnossa liikkumista. Tässä on kuva meidän majakkabongausreissulta Raahen saaristosta. Kuvasimme Iso-Kraaselin puisen pookin eli tunnusmajakan. Pooki on merenpuolelta katsottuna valkoinen ja maanpuolelta punainen.

Iso-Kraaseli pooki


Yhteenveto Elokuun teemakäsitöistä, luonnetta peliin:
 Saisiko olla hilloja, mutta apajaa en kerro.../ Pikku Akan Tilkkuvakka

Instagramissa #suomi100_käsityö

Vinkkaan jo etukäteen: syyskuun teemakäsityön aiheena on Suomen luonto. Inspiroidu ja hyödynnä meidän neljä vuodenaikaamme.


6 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus! :) Saisiko yhdistettyä noita majakan kuvia johonkin suomi100postaukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Seuraavaan postaukseen aion laittaa toisen kuvan tästä Iso-Kraaselin pookista :)

   Poista
 2. Hmmm... tässä kohti pää lyö ihan tyhjää... ehkä saan jotain kuitenkin aikaiseksi. Yritän ainakin. Hmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itelläkin lyö pää välillä aivan tyhjää. Saa oikein ihmetellä, että minäkö oon aivan itse nämä teemat tänne keksinyt, olisinko voinut sittenkin valita toisin :D Mutta nyt vaivaa aikapula, idea olisi. Mutta stressiä ei oteta :) Tämä on hyvän mielen -haaste.

   Poista
 3. Luulen, että Matti on läheistä sukua mulle. :D Hauska haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Maarit. Itse tykkään myös tästä haasteesta ja kaikki taitavat käsityöihmiset, joka ovat tähän lähteneet mukaan ovat kyllä keksineet tosi hienoja ideoita. Aivan olen inspiroitunut niistä ideoista itsekin, että varmaan mensisi ensi vuosikin haasteen tiimoilta.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.