torstai 28. maaliskuuta 2019

Onnittelukortti onkin onnittelupussukka

Tämä taitaa olla persoonallisin ompelemani onnittelukortti. Ommeltu onnittelukortti on samalla käytännöllinen säilytin.  Mutta millaisia kirjoitusvirheitä voikaan sattua ompelussa?

ommeltu onnittelukortti

Joskus hommat skulaavat ja sitten toisinaan taas ei ollenkaan skulaa.  Tämä on tarina siitä kuinka kömmähdyksistäkin selviää. Saimme kutsun juhliin, mutta unohdimme laittaa onnittelukortin lahjan kylkeen. Kääk! Juhlan aihe oli erityisen iloinen, joten päätin tehdä kortin jälkikäteen, jotta juhlasta jäisi muisto myös kortin muodossa.


Vetoketjupussukan muotoon ommeltu onnittelukortti


Keksinkin tehdä onnittelukortin pussukan muotoon. Näin onnittelukortti voi samalla toimia säilyttimenä esim. parkkikolikoille, muistitikulle, matkalääkkeille tai kirjastokortille. Pussukan aiheeksi valitsin Filippiinien lipun. Suorakaiteen muotoiset raidat ja tasasivuinen kolmio olivat helppo ommella tilkuista. 

ompele onnittelukortti


Kun kolmio oli paikoillaan ja tarkastelin lippua niin huomasin ommelleeni kolmion väärään reunaan. Toinen kääk! Tämä oli tuttu muisto ala-asteen kuvistunneilta, siniristilipun risti tuli piirrettyä useammin kuin kerran lipun oikeaan reunaan vasemman reunan sijasta. Ajattelin että haitanneeko tuo mitään pussukassa, jos valkoinen kolmio on lipsahtanut eri reunaan.

Wikipediassa kuitenkin kerrottiin erikoislaatuinen fakta Filippiinien lipusta. Se on ainut valtion lippu, joka käännetään toisinpäin valtion ollessa sotatilassa. Normaalisti sininen raita on siis päällimmäisenä, mutta nyt minun ompelutyössäni näytti punainen raita olevan päällimmäisenä. Pakkohan se oli purkaa sotatila ja ommella rauhanomainen ratkaisu

.
ompele pussukka


Yksityiskohdat kirjoin konekirjonnalla


Kahdeksan sakarainen aurinko ja viisisakaraiset tähdet syntyivät konekirjonnalla. Ompelin ompelukoneen parsintajalalla käsivaralla ohjaten. Pingotin kankaan ompelukehykseen, jota pyörittelin paininjalan alla. Ompelukoneen syöttäjä ei ollut käytössä. Piston pituus ja piston leveys olivat niin ikään nollassa.

onnittelukortti ommellen

Onnitteluteksti viimeistelee pussukan


Pussukan sisälle vuorikankaaseen ompelin ompelukoneen kirjaimilla onnittelutekstin. Harjoittelin ompelua ensin tilkulle, jotta tiedän miten pitkä teksti mahtuu pussukan sisään. Ompelukoneen pienelle näytölle on muuten yllättävän vaikea kirjoittaa tekstiä. Poistin harjoitteluvaiheessa jo yhden tavun, joka toistui kaksi kertaa.

Valmiissa pussukassa olikin tekstiin vielä jäänyt S-kirjaimen tilalle H. Kolmas kääk! Voitte vaan kuvitella miten lause muuttuu tuosta kirjoitusvirheestä. En alkanut purkamaan liian pieniä pistoja, ja olisinko osunut uuden kirjaimen kanssa oikeaan kohtaankaan. Lahjan henkilökohtaisen luonteen vuoksi en nyt laita kuvaa koko onnittelutekstistä ja kirjoitusvirheestä.

ommeltu onnitteluteksti


Kevään mittaan aion ommella lisää pieniä pussukoita kirjekuoriksi, joiden sisälle sujahtaa Ässä-arpa. Onnittelukirjekuoret ovat sitten valmiina odottamassa kevään juhlijoita.

Katso tästä tilkkupussukoiden ompeluohjeet

 

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.