keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Kääntöpaljettipipo pelastaa päivän

Ihanat kääntöpaljettikuviot ovat taas täällä, tällä kertaa pipojen muodossa. Kääntöpaljeteista saa helposti pipoon jotain ekstraa, ja mikä parasta niin kääntöpaljettikuviot ovat sopivan litteitä ja mahtuvat pyöräilykypärän alle.

ompele kääntöpaljettipipo

Mitäpä tällä kertaa syyspipoihin koristeeksi? No kääntöpaljetteja! Ompelin lapsille aikaisemmin niin kivat kääntöpaljettipaidat, että sain tosi paljon hyvä äiti -pisteitä. Nämä hyvä äiti -pisteet käytin pienten palvelusten pyytämiseen lapsilta: tyhjäisitkös tiskikoneen, keräisitkös lelut hyllyyn. Näillä kääntöpaljettipipoilla toivon saavani taas lisää hyvä äiti -pisteitä, jotka pelastavat viikkosiivouksen hetkellä.


kääntöpaljettipipon ompelu

Mistäpä tarpeeksi pieniä kääntöpaljettikuvioita, jotka mahtuvat pipoon? Kiinan kaupat pelastavat. Tämä oli kolmas käsityötilaukseni ulkomailta ja huokaisen helpotuksesta kun se meni hyvin. On se aina oma jännityksensä tilata vieraalla kielellä ja pitkien etäisyyksien takaa. Nyt jälkeen päin on Nappitaloonkin tullut pieniä kääntöpaljetteja, niin on nopeampi tilata kuin ulkomailta.

Näissä kääntöpaljettikuvioissa on paksuhko huopatausta, jonka takana on silittämällä kiinnittyvä liimapinta. Varmuuden varalta ompelin kääntöpaljettikuvion reunastaan vielä kiinni pipoon kapealla siksakilla.

Ompelin myös yhden kääntöpaljettipipon synttärilahjaksi, siitä en ehtinyt ottaa kuvaakaan. Kääntöpaljettipipo pelastaa myös lahjapulmalta.

Lue tästä vinkit kääntöpaljettikuvioiden ompeluun.kierrätä vanha paita pipoksi


Vanhasta paidasta tulee hyvä pipo


Pelastin tämän harmaan ruusukuvioisen paidan roskikselta. Paidan printtikuvio oli todella hyvässä kunnossa, joten uskon sen kestävän vielä uuden elämän pipona. Vanhoista printtipaidoista saattaakin löytää persoonallisia tekstejä tai kuvia pipoihin.

Yleensä kun ompelen vanhoista vaatteista uusia katson huolella vanhan vaatteen kuntoa. Jos kangas on nyppyyntynyt tai aurinko paistaa hapertuneen kankaan läpi, niin silloin laitan vaatteen suosiolla roskiin tai rätiksi. Jos vaate on kestänyt hyvänä käytössä ja toistuvissa pesuissa, niin silloin se tulee todennäköisesti kestämään vielä yhden uuden elämän.

ompele pipo vanhasta paidasta


Jos olisin eläin niin luultavasti olisin bambi tai merihevonen. Olen kerännyt bambiaiheisia kankaita, ja nyt käytin pienen palan pipoihin. Nämä pipot pelastavat, jos kääntöpaljettipipo menee hukkaan.


Bambipipot


 
Tämä tuunausniksi pelastaa, kun haluat piilottaa mainospipon tekstin. Virkkaa kaunis koriste mainoksen päälle.
 
Meillä toinen lapsi aloitti eskarin. Ensimmäisenä aamuna lapsen reppu jäi eteiseen. Minä palasin sisälle hakemaan sen mukaan. Luulimme taksin hakevan kotipihasta, mutta se pysähtyikin kotikatumme alkupäähän. Juoksimme rinnan lapsen kanssa sata metriä taksiin. Lapsi ryntäsi sisään ja minä jäin taksin ovelle repun kanssa. Lapsi nousi vielä kerran penkistä ja kävi hakemassa repun mukaansa. Jännitin koko ensimmäisen päivän, että muistaako lapsi tuoda repun mukanaan kotiin. Muisti.

Salaa toivon, että kääntöpaljetit pelastavat, kun lapset törmäilevät eskarin ovesta sisään. Yhteistä puheenaihetta saattaa löytyä esim. piposta. "Hei saanko kokeilla silittää kääntöpaljettia?" Seuraavaksi voikin kysyä että lähteekö uusi eskarikaveri leikkimään yhdessä


Tässä on vielä loppukevennykseksi kuva meidän syysretkeltä.  Rantakallioon on pultattu rengas. Mitenkähän vanha se lienee ja kuinkahan isoja laivoja siihen on ankkuroitu.
Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.


4 kommenttia:

 1. Kivoja pipoja. Kääntöpaljetit on kyllä suosittuja juttuja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa :) Meillä toivotaan jo ensi kesäksi kääntöpaljetti t-paitoja, kun ei nyt tälle kesälle ehtinyt. On ne niin suosittuja :D

   Poista
 2. Pipoja on kiva ommella, kirpputorin pikkupuseroista löytyy just sopiva pala jotain lapsiaiheista kuviota päätä lämmittämään. Edellisen kirjoituksen tussit+ pyykkipoika on juuri sitä haarukkanyöriä, tarvikkeet löytyy helposti kotoa. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Irmeli. Kirpparilta saakin hyvin materiaalia ompeluun. Itsekin olen enevässä määrin alkanut hyödyntää kirppariosastoa ompelussa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.