maanantai 19. marraskuuta 2018

Jouluisia askarteluja ja käsitöitä

Paketoin Kangaskorjaamon kaikki jouluideat yhteen postaukseen. Tarjolla on iloa ja inspiraatiota joulun odotukseen pienten ja helppojen jouluaskartelujen ja -ompeluiden parissa. Jokainen näistä ideoista kelpaa myös lahjaksi annettavaksi.

Perinteiset punavalkoiset tanskan sydämet punotaan tällä kertaa kaksinkertaisesta kankaasta ja pinkkeinä. Löydät postauksesta viisi erilaista mallia. Yksi malleista on tuunattu Suomen lipun muotoon ja väreihin.

Askartele tanskansydämet kankaastaOlen innostunut aineettomista joulukalentereista, sellaisista joiden luukuista löytyy iloa ja yhteistä tekemistä joulun odotukseen. Tällaisia hyödykkeettömiä joulukalentereita löytyykin jo kolme erilaista.
Virkatut lumihiutaleet voi ripustaa kuusen oksille. Perunajauhoilla tärkäten virkkaustyön pinta säilyy pehmeänä, eikä tunnu tahmaiselta.

virkatut lumihiutaleet


Helppo ja kierrätyshenkinen joulukoriste syntyy vanhasta nahkatakista. Postauksesta löydät poroon tulostettavan kaavan. Kokeile myös muita muotoja. Ruskea nahkatakki sopii esimerkiksi hyvin myös piparitaikinaan.

joulukoriste poro
Postaus sisältää tulostettavan kaavan poroon. Lisäksi postauksessa on vinkki miten joulukuusenpallot voi askarrella vanhan kirjan sivuista.

askartele poro


Edulliset kierrätyshenkiset joulukortit, joiden aiheena ovat mm. kynttilä, poro ja joulukuusi. Nämä joulukortit onnistuvat yhdessä lastenkin kanssa.

joulukortit kirjan sivuista


Karkki-/ konvehtikuuset
Perinteisen konvehtirasian sijaan joulusuklaat voi lahjoittaa kuusen muodossa. Tässä postauksessa on myös joulupöydän kattaukseen vinkkejä: omenoista tehdyt kynttilänjalat ja luistimista tehty kukkamaljakko. Juhlapöydässä on myös herkkuja sen seitsemää sorttia, jos etsit reseptejä joululeivonnaisiin.


askartele karkkikuusi


Rikkinäisiä vetoketjuja voi yhdistää huovutukseen.  Lopputuloksena on sydämiä, merihevonen, sateenvarjo ja joulukuusi. Huovutetuista palloista syntyy lumiukko, jonka silinteri on tehty napeista. Näitä voi käyttää koruina ja paketin tai kuusen koristeena.

Tämä kuusi ei varise, eikä vie tilaa, mutta sen alle mahtuvat paketit.


Huomaan kehittyneeni kameran käyttäjänä, mikä tietenkin näkyy uudemmissa postauksissa silmää miellyttävinä kuvina. Asian varjopuoli on sitten ne rakeiset ja tärähtäneet kuvat vanhemmissa postauksissa. Mutta ei anneta asian häiritä, ideat varmasti välittyvät.

Kommentteihin saa jättää linkkejä joulun aikaan sopivista askarteluideoista sekä käsitöistä meille kaikille kädentaitajille iloksi.

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

 1. Vanhoja tuttuja jouluaskarteluja kannattaa vetää esiin, ovat kivoja ja helppoja vuodesta toiseen. Sydämiä olen pujotellut huovastakin. Tee- listalle lisään vetoketjun käyttöä huovan kanssa. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnist ja vinkeistä Irmeli. Minulle tuli mieleen, että onnistuisiko sydämien pujottelu kahvipusseista ja siitä uudesta korkkakankaasta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Melissa :) Ja paljon iloa joulukäsitöiden pariin :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jouluiset kiitokset vaan Craft Candidate :) Samalla tekniikalla saa vaikka mitä aiheita joulukortteihin kirjan sivuista leikeltyä: kynttilä, reki, joulupukki...

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.