perjantai 22. toukokuuta 2020

Ompele käsinukke sukasta

Sukkahemmo on rikkinäisestä sukasta syntynyt käsinukke. Käsinukkeohje on sovellettavissa jokaisen leikkijän tarpeisiin, käsinuken voi askarrella nopeasti tai harkitusti ajan kanssa, helposti tai yksityiskohdilla kuorruttaen. Meillä Sukkahemmot vilistivät metsäretkelle ennen kuin liimat ehtivät kuivua.

Helppo käsinukke ohje


Eskarilaisen etäkoulutehtävänä oli tehdä Sukkahemmo. Ohjeeksi saimme liimata pahvisen soikion leuaksi sukan sisälle, muut osat ideoimme itse. Askartelun lomassa piti pohdiskella millaisia luonteenpiirteitä Sukkahemmolla on, ja mikä on tärkeintä ystävyydessä.

Askartele käsinukke


Meidän Sukkahemmomme viihtyy parhaiten ulkoilmassa, hiekkalaatikolla tai metsäretkellä. Sen voi tavata kaivelemassa hiekkaa tai mussuttamassa suopursun lehtiä. Sukkahemmon tärkein tehtävä on lämmittää sormia. Lapset eivät enää halua pukea hanskoja, mutta ilman käsineitä meinaa tulla kylmä näpeille. Sukkahemmo muistuttaa lapsia, että otetaan kaikki mukaan hassutteluun.


Askartele rikkinäisestä sukasta


Ohje miten teet sukasta käsinuken


Tarvikkeet: kuumaliimaa, pahvia, rikkinäisiä sukkia, nappeja, lankaa

1. Leikkaa sukasta kärki pois, jos siinä on reikiä. Jos sukasta tulee liian lyhyt, niin yhdistä kaksi sukan vartta yhteen.
Ompele sukan pää yhteen = leuan kohta. Ompeleen voi tehdä yhtä hyvin käsin tai ompelukoneella.

Käsinukke sukasta ohje

2. Leikkaa pahvista soikio. Liimaa soikio taitettuna sukan päähän. kts. kuva alla
Margariinirasian kannesta voi leikata kestävät ja kosteutta pitävät leuat. Tällöin soikio halkaistaan kahteen osaan ja puoliskot liimataan vieretyksin sukan kärkeen.

Käsinukke sukasta


3. Liimaa tai ompele sukkahemmolle silmät. 
Me teimme silmät pienistä lankakeristä. Käytimme karvaista lankaa, jolloin silmistä tuli tupsumaiset. Pyöritimmme lankaa tiukaksi palloksi ja viimeisille kierroksille lisäsimme liimaa, jotta lankakerä ei purkaudu. 
Myös napeista, helmistä ja tilkuista saa sopivia silmiä.

Askartele silmät lankakerästä

4. Jos innostut, niin lisää yksityiskohtia Sukkahemmolle
 • Kaulakoru kaulaan, hiuksia villalangasta päähän, parta, korvat tai vaikka heltta.
 • Lapset keksivät hakea metsästä naavaa Sukkahemmolle hiuksiksi.
 • Laitoimme Sukkahemmolle hatun päähän. Hattu on askarreltu maitopurkin korkista ja margariinirasian kannesta.
Tästä löydät ohjeet hatun askarteluun

helppo käsinukke sukastaJos sukasta tehty käsinukke likaantuu ulkoleikeissä, niin se ei haittaa mitään. Ilolla teemme uudet käsinuket, tätä kierrätysmateriaalia riittää. Viimeisten kuukausien aikana olen kuitenkin huomannut rikkinäisten sukkien pussissa jo hieman vajausta. Olen tarmokkaasti hyödyntänyt rikkinäisiä sukkia moneen erilaiseen kierrätysompeluun.

Ideoita mitä voi ommella rikkinäisistä sukista


Tulossa IG-LIVE lauantaina 23.5. klo 10:00. Näytän miten voit ommella koristeeksi täydelliset ympyrät ja kaaret tavallisella ompelukoneella. Rakennamme ympyränompeluohjaimen nastasta.

Hyppää Kangaskorjaamon matkaan, niin saat uudet ompeluniksit käyttöösi heti tuoreeltaan.


6 kommenttia:

 1. Hauskoja käsinukkeja! :) Meilläkin oli etäkoulun aikaan jokin helppo sukka-askartelu. Opettajalta tuli aina ohjeen lisäksi vaihtoehto että "tai jokin itse keksimä", ja mehän käytimme tuon vaihtoehdon hyödyksi ja teimme sukkatöinä kaksi valeampparinpesäå leikkimökkiin, kun niille koin olevan enemmän tarvetta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkahemmot ja me kiitämme :D Mukava kuulla, että opettaja on ollut joustava. Kannatan aina tarpeellisen tekemistä, siinä menee materiaali ja aika toteen. Toivottavasti ampiaiset löytävät uuden paikan pesälleen. Ja toinen kiitos, sydäntäni lämmittää kuulla että sukka-valeampiaispesä niksi on päässyt käyttöön.

   Poista
 2. Hyvä idea tehdä käsinukke sukista :) Aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa, että eskarissa arvostetaan kierrätystä. Tämä idea tosiaan tuli eskariopettajalta Whats uppiin, me lisäilimme vain omanlaisemme koristeet. :) Kiitos, ja mukavaa viikonloppua teillepäin myös.

   Poista
 3. Noista saa kyllä veikeän näköisiä. Hauska idea. Ja reikäisiä sukkia löytyy aina. Hauskaa puuhaa ja niillä on kiva leikkiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hauska idea ja teemme kyllä toisetkin. Edelliset ovat jo pian loppuun möyrineet tuolla ulkona :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.