maanantai 29. huhtikuuta 2019

Leikkiruokaa - nopeat sukkadonitsit

Milloinkaan leikkidonitsien ompelu ei ole ollut näin helppoa. Materiaalia donitseihin on tarjolla jokaisella sukankuluttajalla yllin kyllin. Rikkinäisiä sukkia ei tarvitse enää laittaa roskiin, vaan niillä voi leikkiä donitsibaaria.

ompele donitsi


Kaiken väriset sukat voi kelpuuttaa mukaan donitsitalkoisiin. Mitä kirkkaampi väritys sukassa on, sitä makeampi on kuorrutus donitsissa. Arastelin ensin käyttää kirkkaan värisiä sukkia donitseihin. Olisin halunnut luonnollisen taikinanruskean sävyisiä donitseja. Mutta sitten kyllästyin odottamaan ruskeiden sukkien reikiintymistä, onneksi näin.

Ompele nopeat sukkadonitsit

 1. Leikkaa sukka kärjestä auki.
 2. Rullaa sukka kärjestä alkaen.
 3. Pistele käsinpistoilla sukan resori kiinni, niin että sukkaa ei saa rullattua takaisin auki.
 4. Halutessasi voit koristella donitsin huovasta leikatuilla koristeilla, kangasvärillä, helmillä tai paljeteilla.

  Vinkki: jos haluat sukan resorin piiloon, niin taita sukan varsi kaksinkerroin ennen rullaamista. Näin sukan varsi jää piiloon donitsin sisään.
ompeluohje donitsi

Meille on kertynyt minikokoisia vauvan sukkia huima määrä. Rullasimmekin noita vauvan sukkia donitseiksi kunnon kasan. Mikä sen suloisempaa kuin lapsen kasvaessa muistella, että noissa sukissa on opittu ryömimään ja noissa sukissa on otettu ensiaskeleet. 

Lapset keksivät rutistaa donitsit pitkulaisiksi ja tuupata korkeaan annosmaljaan. Kesäinen jäätelöannos on valmis. Lisäksi lapset askartelivat rypistetystä silkkipaperista ja muffinssivuoista strösselitarjottimen.

askartele silkkipaperista


Nyt me olemme tehneet riittämiin jämistä leikkiruokaa. Ostaa täräytin helmiäismassaa askartelukaupasta. Olemme ansainneet kimaltavat jälkiruoat. Katso tästä ideoita helmimassa-askarteluun.

Hei, muista ostaa seuraavalla kerralla kaupasta sukat, joiden väri sopii donitseihin! Jos sinulla on jokin hyvä rikkinäisen sukan kierrätysniksi, niin jaa se meille muillekin kommenteissa, kiitos.

Hääräämön Laura kokeili jo tehdä sukista donitseja. Hän laittoi donitsien sisälle toisen sukan, joten donitseista tuli entistä muhkeampia.


Lisään vielä pari kierrätysompeluideaa, jotka tehdään rikkinäisestä sukasta



Leikkiruokaa nollabudjetilla, nappaa tästä reseptit talteen:


Hyppää mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

 1. Taas aivan huippuhyvä idea ja kaunis toteutus. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä. Pidemmällä aikavälillä on tulossa myös muita hyödyntämisvinkkejä rikkinäisille sukille, joten pysytään kuulolla.

   Poista
 2. Hauska idea.Tätä voisi hyödyntää myös koulussa ja päiväkodeissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, varmasti pikkukädetkin osaisivat näitä rullata.

   Poista
 3. Oot kyllä niin kekseliäs! 😍 Huippu idea, näitä osais lapset itsekin tehdä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja KIITOS <3 Lapsista olisi varmasti hauskaa tehdä itse donitseja :) Lapsille voi samalla näppärästi opettaa ja keskustella kierrätyksestä.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.