sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Virkatut paikat - neuletakin korjaus

Neuletakin reiät piiloutuvat virkattujen kukkien alle. Neuletakin näkyvä paikkaus uudistaa samalla koko vaatteen.

 

Virkattu paikka

Korjasin ystäväni neuletakin. Siinä oli kaksi reikää, yksi selässä ja toinen helmassa. Yhtenäisyyden ja sopusuhtaisuuden vuoksi virkkasin kukkia reikien peitoksi enemmän. Ryhmittelin kukat kimpuiksi. Yksi kimppu tuli selkään, toinen helmaan ja kolmas rinnan kohdalle. Yhteensä neuletakkiin tuli 10 kukkaa.

 

Tässä on neuletakin helma. Reikä on piilossa alimman sinisen kukan alla.

Paikka virkattu kukka


Neuletakin korjaus

Korjasin neuletakin reiät ompelukoneella. Laitoin ohuen trikootilkun reiän alle ja ompelin päälle kolmiaskelsiksakkia. Kukan alta parsinta ei erotu lainkaan, vaikka sen tekisi millä tavoin.

Virkkasin kukkaset vapaasti ilman ohjetta. Jokainen kukkanen on oma yksilönsä. Ompelin kukat käsin kiinni. Jos neuletakkiin tulee myöhemmin lisää reikiä, niin kukan voi helposti irrottaa ja ommella sen uuteen kohtaan reiän peitoksi. 

Kukkien virkkaaminen oli helpoin osuus. Kukkien sommittelu neuletakkiin tuntui vaikealta. Laitetaanko kukkia sinne tänne vai pitäisikö ne ryhmitellä. Kiinnitin kukat ensimmäiseen sovitukseen hakaneuloilla. Näin niiden paikkaa pystyi vaihtamaan.

 

Näin ryhmittelin kukat neuletakin rintaan. Nyt kävi niin, etten ottanutkaan kuvaa neuletakista takaa. Siellä on kukat vyötärön ja lapaluiden kohdalla.

Virkkaa paikka

 


Hups!

Kun sain paikkauksen valmiiksi ja kaikki kukat ommeltua paikoilleen, niin huomasin toisella puolen helmaa sivusauman kohdalla vielä yhden reiän. En jaksanut ratkoa ja siirtää yhtä kukkaa, vaan parsin tosi huomaamattomasti reiän piiloon. 

 

Hyödynnä virkatut ja neulotut mallitilkut paikoiksi

Jos virkkaat tai neulot mallitilkkuja, niin ne on kätevää säästää ja kierrättää paikoiksi. Neulotun mallitilkun voi suoraan ommella vaikka villasukan pohjaan. Tai miksei villasukan pohjassa voisi olla mallipitsiäkin.

 

Neulehousujen polveen ompelin paikaksi ylimääräisenä ajelehtineen virkatun isoäidinneliön.

virkattuja paikkoja

 

 

Virkatut ja neulotut paikat sopivat muihinkin vaatteisiin, kuten trikooseen. Tämän pipon mainostekstin tuunasin piiloon virkatun linnun alle. Ihan yhtä hyvin virkattu lintu toimisi paikkanakin.
Tästä voit lukea lisää pipon tuunauksesta.

 

Pipon mainos piiloon


Kesäloman kunniaksi tässä pari näppärää virkkausprojektia, jotka voit ottaa mukaan puutarhakeinuun


Hyppää mukaan seuraamaan Kangaskorjaamon ompeluniksejä

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kauniit kiitokset :) Näillä virkatuilla kukilla saa näppärästi reiät piiloon ja samalla neulatakki näyttää aivan uudelta.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.