torstai 3. tammikuuta 2019

Mitä ja paljonko ompelin viime vuonna?

Näin vuoden vaihtuessa joka blogista puskee koostetta kuluneesta vuodesta. Mitkä ovat olleet vuoden luetummat postaukset, kohokohdat tai hyödyllisimmät blogivinkit. Niinpä polkaisin kasaan Kangaskorjaamon surkeimmat käsityöt top 10 listan. Näitä postauksia on luettu vähiten. Joten hajaantukaa, täällä ei ole mitään luettavaa! Jos kuitenkin päätät jatkaa lukemista niin ota kuppi kaakaota ja pala suklaata surkeiden käsitöiden seuraksi.

Rivinleton sektoriloisto, Haukipudas


Tilastojen häntäpäätä koristavat jäädytetyt koristeet, jotka voi ripustaa puiden oksille tai kranssiksi oven pieleen. Tämä sikaruma jääkranssi roikkui koko viime tammikuun meidän kuistilla, sattuivat pakkaset sopivasti kohdilleen.



Meidän isi sai pari uutta t-paitaa perheen lukuharrastuksen innoittamana. Nyt Lucky Luket ovat vaihtuneet Don Rosan koottuihin. Ovat muuten paksuja ja painavia luettavia verrattuna Lucky Lukeen.



Kesän shortsikelit jatkuivat niin pitkään, että ompelin syksyllä uusia shortseja. Tein neljät erilaiset. Kasvunvaraa onnistuin piilottamaan huomaamattomasti mukaan, niin kausivaate sopii monena vuonna päälle.
Tässä siis shortsivaatetta:


Tämä on vuoden takainen käsityökooste Suomi 100-juhlavuoden aikana syntyneistä käsitöistäni. Postauksessa on paljon ideoita miten vaatteisiin saa ujutettua ilmettä ja persoonallisuutta.  Ompelin yhteensä 20 Suomi-teemaista käsityötä. Voidaanko tästä päätellä, että koosteet eivät ainakaan kiinnosta ketään. Tarvitaan tuoreita ideoita.



Ompelin lapselle kännykkälaukun, joka kulkee mukana vyötäröllä. Oli muuten kätevä laukku, lapset pelastuivat nälkäkuolemalta. Eka kerran laukkua käytettiin nimittäin HopLopissa ja eka viesti vanhemmille oli: Nälkä!



Joulukuun luottovaate oli ehdottomasti piparkakkuaiheinen ja -helmainen mekko. Lapsi puki sen arkena kouluun ja iltaisin kerhojen joulujuhliin. Nyt mekko odottaa jo ensi joulua, liivimekko on oiva valinta kasvavalle lapselle, se sopii useana jouluna.

Voittajaksi ja surkeimmaksi käsityöksi päätyi joulukorttimme, tämä sympaattinnen otus softis-sarvineen ja haitarivatsoineen. No, ainakin meillä oli mukavaa, kun askartelimme näitä.



Enpä nyt malta olla kertomatta viime vuoden kohokohtiakaan. Ne olivat perheen yhteiset lomareissut majakkasaarille. Yllättävää kyllä, ne olivat myös käsityöblogini luetuimpien postauksien joukossa. Ehkä olen sitten väärällä alalla. Lukijakunta kaipaa retkivinkkejä.

Majakkaretket: Rivinleton loisto, Haukipudas
Ohtakarin puinen tunnusmajakka, Lohtaja

Ohtakarin tunnusmajakka

Tuumaan vaan, että lukijamääriin vaikuttavat niin monet asiat. Helmet jäävät löytämättä, jos tuijottaa pelkkiin tilastoihin. Siksipä kokosin nämä helmet vielä kerran luettavaksi.

Kangaskorjaamolla ommeltiin vuoden aikana 28,75 m uutta pakasta vedettyä kangasta. Tuon summan päälle tulevat vielä kierrätysmateriaaliompelut ja tilkkuompelut. Kangasostoja puolestaan on kertynyt 14,35 m. Tilinpäätös jää siis miinukselle, mutta tilanne korjaantunee naapurikaupungin kangaskaupan loppuunmyyntialessa.

Luovaa ja idearikasta käsityövuotta 2019.
Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.
 

18 kommenttia:

  1. Minun silmääni tämä listaus olisi hyvin voinut olla luetuimmista postauksista, niin mielenkiintoisilta nämä postaukset vaikuttavat. On kyllä jännää, kun koskaan ei voi tietää, mikä postaus nousee suosituksi. Minulla käy usein niin, että sellainen postaus, josta tykkään ja jonka arvelen kiinnostavan muitakin, ei saa paljon lukijoita ja päin vastoin. Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi Laura :) Mulle on käynyt joskus niin, että ihan yksinkertainen ja vaatimaton ompelujuttu nousee hitiksi esim. kestotiskirätit viime vuonna.

      Tosiaan lukijämääriin vaikuttavat monet palapelin osaset, että se on monen sattuman summa mitä tänne koosteeseen saa laittaa :D

      Poista
  2. Kivoja juttuja koko lista! Varmaan olin käynyt nämä kaikki kurkkaamassa, näyttivät niin tutuilta. :) Ehkäpä minun pitää näin uuden vuoden kunniaksi ryhdistäytyä ja ruveta taas kommentoimaankin, että jää todellinen jälki, että on täällä käyty.
    Tuo Ohtakari on muuten hieno retkikohde. Ollaan siellä käyty nyt kolmena kesänä peräkkäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka kauniista ajatuksesta. Kyllä sinä oletkin jo ahkerasti kommentoinut täällä, kiitos siitäkin.

      Onpa hauska kuulla, että Ohtakarista on tullut teille jo vakiolomakohde.

      Poista
  3. Tämähän oli virkistävä näkökulma 😄 Ja hienoja töitä kaikki! Iloista tätä vuotta teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavista sanoistasi Hanna::) Nimenomaan halusin vaihtelua ja piristävän erilaisen näkökulman vuoden koosteeseen. Iloista ja käsityörikasta vuotta myös Sinulle!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos, poro on aika symppis eläin. Huomasin joulukoostetta tehdessäni, että olen tehnyt useampana jouluna jo poraiheisia koristeluja ja askarteluja. Tarkoittaakohan se sitä että olin edellisessä elämässäni poro :D

      Poista
  5. Kyllä aika moni näytti tutulta, muistan erityisesti nuo shortsit. Täytyy koittaa muistaa kesään asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onpa mukava kuulla, että monet käsityöni näyttävät tutuilta.

      Poista
  6. Itse tein kakkuvuokaan samanlaisen jääkoristeen ja tehdessä mielikuvittelin sen olevan kaunis, kun sisällä palaa kynttilä. Oli paljon rumempi kuin sinun ovikoriste. Minusta nuo postauksesi on oikein kivoja. Luen mielelläni hyvin kirjoitettua tekstiä, vaikka itse tuote (vaikkapa shortsit) ei niin kiinnostaisikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus mielikuva valmiista työstä on erilainen kuin lopputulos, mutta päasia että parhaansa tekee :) Kiitos ihanista sanoistasi. Yritän ylläpitää ja harrastaa kirjoittamsita, muuten taannun aivan kauppalista-tasolle.

      Poista
  7. Ihmettelen, miten nämä postaukset olivat vähite luettuja, mutta sinulla onkin niin paljon mielenkiintoisia ideoita, että joidenkin on pakko joutua hännille listauksessa. Tykkään sinun kekseliäästä omasta tyylistä ja taidosta toteuttaa ne ideat! Mielenkiinnolla seuraan jatkossakin juttujasi ja saan inspiraatiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta ja piristävästä kommentista. Näinhän se on, että jonkun on jäätävä hännille jonkun toisen ollessa eka. Aina ei jaksa tai ehdi panostamaan blogilinkkien jakamiseenkaan, kun tämä blogi on vain leppoisa harrastus.

      Poista
  8. Ihana on tuo mekon piparkakkkuhelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viikonloppukokki :) Hauskaa uutta vuotta ja leppoisia kokkailuja Sinulle!

      Poista
  9. Aina joku jää häntäpäähän, hauska idea nostaa nämä vähiten luetut parrasvaloihin! :) itse en ole seurannut mitkä omista postauksista on olleet luetuimpia tai vähiten luettuja.. Täytyypä vilkaista! :) Onnellista ja idearikasta uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin hyvää käsityövuotta Sinulle Raisa! Ajattelin nostaa nämä vähiten luetut eniten luetuiksi :D Ja halusin uida vastavirtaan blogimaailman koosteita pursuavassa merivirrassa. Eikä niitä tilastoja aina ehdi seurailla, parempi käyttää sekin aika hyödyksi uuden käsityön tekemiseen.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.