perjantai 28. toukokuuta 2021

Kännykkälaukku ja kaksivärinen vetoketju

Onko sinulla joskus vaikeuksia päättää sopivan väristä vetoketjua laukkuun tai vaatteeseen? Tässä on ratkaisu, ompele kaksivärinen vetoketju! Samalla saat ompelutyöhösi hauskan jujun.

 

Vetoketjun tuunaus


Ompelin kännykälle ja avaimille sopivan laukun farkkukankaasta. Vetoketjun valinnassa hassuttelin ja askartelin kaksivärisen vetoketjun. Kyllähän tuo värikäs vetoketju nostaa hymyn huulille. Vetoketjun toiset puolikkaat jäivät vielä odottamaan seuraavaa ompeluprojektia.


Vetoketju laukku


Tee kaksivärinen vetoketju näin:

Tarkista, jotta vetoketjun hampaat ovat molemmissa vetoketjuissa yhtä suuret.

 1. Leikkaa tai kisko pihdeillä vetoketjun stoppari irti. Erota vetoketjun puoliskot toisistaan.
 2. Työnnä haarukan piikit vetoketjun vetimen alle. Näin saat vetoketjun vetimen piikin nostettua ylös ja vedin on helpompi vetää paikoilleen. Katso kuva alla.
 3. Työnnä vetoketjun puoliskot vetimen läpi. Parityöskentelynä vetoketjun vetimen pujottaminen on helpointa, toinen pitää haarukkaa ja toinen työntää vetoketjun puoliskot vetimeen.
 4. Ompele käsin uusi stoppari, ettei vetoketjun vedin irtoa.

Hox: Avovetoketjun muokkaaminen kaksiväriseksi on todella helppoa, vaihda vain puoliskot keskenään. Ei tarvitse irrotella ollenkaan stoppareita.

Kaksivärinen vetoketju

 

Tässä kuvassa näkyy miten haarukalla nostetaan vetoketjun vetimen piikki ylös. Näin vetoketju luistaa paremmin vetoketjun lukkoon sisälle. Tämä samaa niksiä voi käyttää vetoketjun korjaamiseen ja metrivetoketjun lukkojen pujottamiseen.


Vetoketjun korjaus

 

Laukun ompelu

Laukun sivulla on erillinen vetoketjullinen tasku avaimille. Näin avainten terävät metalliset nurkat eivät pääse raapimaan puhelinta tai muutakaan laukun sisältöä. Ja avaimet myös löytää nopeasti, kun ne eivät hautaudu kaikkien tavaroiden alle.
Ompeluohje vetoketjutaskuun on aivan postauksen lopussa

Laukun hihnan ompelin nelinkertaisesta farkkukangasta. Laukun sisällä on puuvillavuori. Kaikkiin laukun nurkkiin ompelin syvennyksen. Eli taitoin laukun sivusauman ja pohjataitteen kohdakkain ja ompelin niin, että muodostui kolmio. Laukun hihnat kiinnitin samalla yläreunaan syvennysten sisään. Oli vähän paksu kohta, mutta hyvin ompelukone selvisi.


Kännykkälaukku


Tähden ompelu helmilanka alalankana


Koristelin laukun kirjomalla helmilanka ompelukoneen alalankana. Puolasin ompelukoneen alalangaksi helmilankaa ja ompelin tähden suoralla ompeleella spiraalimaisesti. Kuvio ommellaan siis kankaan nurjalta puolelta, jotta helmilanka tulee oikealle puolelle.

Tämä on ihan mahtava konekirjontatekniikka, ei tarvitse tuskailla eripituisten pistojen kanssa, vaan ompelukone kirjoo juuri millilleen yhtä pitkiä pistoja ja kaiken lisäksi nopeasti.

Tässä on ohjeet miten virität ompelukoneesi kirjomaan helmilanka ompelukoneen alalankana.

 

Farkkutilkku oli himpun verran liian pieni, joten tein jatkopalan. Korostin sauman kohtaa hapsuttamalla farkkukankaan. 


Kännykkälaukun ompeluMiten ompelet vetoketjutaskun

Hyppää työvaiheesta seuraavaan klikkaamalla nuolta kuvan oikeassa laidassa.


 
 

Kikkaillaan lisää kaksivärisiä vetoketjuja laukkuihin


 
Hyppää mukaan seuraamaan Kangaskorjaamon ompeluniksejä

2 kommenttia:

 1. Hih, tuo vetoketjujuttu on hauska. Itsekin olen joskus noin leikitellyt sellaisilla läpiaukeavilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla on vielä kokeilematta pidemmät avovetoketjut. Ekan kerran kun kokeilin tällaista umpiketjua pussukkaan, niin valitsin erikokoiset hammastukset. Tulikin ihan kiero vetoketju. Hyvin kyllä puoliskot yhdistyivät, mutta lopputulos näytti banaanilta. :D Onneksi oli helppo irrottaa toisistaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.