perjantai 21. lokakuuta 2022

Halloween-askartelua: lepakkosormus ja suodatinpussilepakko

Tykkään askarteluista, joita voi oikeasti käyttää eikä pelkästään ihastella seinällä tai pöydällä. Tämän lepakkosormuksen voit pujottaa sormeesi halloween-asuasi täydentämään. 

Lepakkosormus halloween

 

sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Tarpeeseen ommeltuja housuja: pyöräilyhousut, caprit ja oloasuhousut

Tarpeeseen ommellut housut ja oikea kangasvalinta. Tällä yhdistelmällä syntyvät lempihousut, jotka pääsevät usein käyttöön. Tässä kuvakooste ompelemistani housuista höystettynä kuulumisilla.


ompele pyöräilyhousut

tiistai 23. elokuuta 2022

Leveälahkeiset housut ja vuorin ompelu

Onko sinulla haaveissa leveälahkeiset housut ohuesta kankaasta, mutta et kuitenkaan haluaisi että kankaasta näkyy läpi. Näin ompelet ohuisiin housuihin vuorin.

ohuiden housujen vuori

 

keskiviikko 17. elokuuta 2022

Lierihatun pienentäminen ja 4 muuta korjausta kesävaatteille

Mitäpä ehdin korjata kesälomalla? Pienensin lierihatun kuminauhalla lapselle sopivaksi. Uudistin kurahousujen lahjekuminauhat siten, ettei lahje lyhentynyt liikaa. Korotin housujen vyötäröä reilusti mukavammaksi käyttää. Ompelin lenkkareihin uudet tarrat, kun vanhat aukesivat itsestään. Vaihdoin hiuspampuloiden katkeamispisteessä olevat kuminauhat uusiin. 


Lierihatun pienentäminen

 

keskiviikko 3. elokuuta 2022

Kierrätysompelua - Rantamekko huivista ilman kaavoja

Kaavapaperini oli päässyt loppumaan, mitäpä voisin ommella ilman kaavoja? Päätin ommella isosta huivista rantamekon. Ompelua aloittaessa minulla ei ollut tarkkaa mielikuvaa millainen rantamekosta tulee. Sovittaen, muotoillen ja sauma kerrallaan mekon tyyli löytyi. Valmis rantamekko muuntuu moneen erilaiseen tyyliin, kun ylimääräisen väljyyden kerää laskoksille kuminauhalenkin avulla. 

 

Rantamekon ompelu

keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Ompele 2-osainen uimapuku

Palanen rohkeutta, metri urheilulycraa ja runsaasti sovituksia, näistä ainesosista syntyy juuri omannäköinen ja kokoinen uimapuku. Uimatoppi on kokonaan vuoritettu ja topin sivusaumassa on poimutukset. Sensaatiomaiset uima-asukuvat otin ilta-auringossa kumisaappaissa aurinkovarjon alla.

Ompele uimapuku

 

keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Ompele kangasruusu - tai kokonainen kukkakimppu

Tässäpä pikakäsityö, kangasruusun taittelet kymmenessä minuutissa. Kangasruusu sopii moneen menoon; rintapieleen, kampaukseen ja sisustukseen. Nyt kannattaa tarkistaa tilkkulaatikko, löytyisikö sieltä sopiva suikale kangasruusuun.

 

Ompele kangasruusu