lauantai 25. maaliskuuta 2023

Farkkusulat virpomisvitsojen koristeluun

Kaikista pienimmätkin farkkutilkut pääsevät käyttöön virpomisoksien koristelussa. Farkkusulkien hapsuttaminen onnistuu ihan kaiken ikäisiltä ja lopputulos on jokaisella kerralla täysi kymppi.

farkuista sulka

 

sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Olkalaukku Aku Ankan taskukirjasta

Valitse kirjahyllystäsi mikä tahansa pehmeäkantinen kirja ja tuunaa siitä olkalaukku. Aku Ankan taskukirja oli juuri sopiva huumoriltaan ja kooltaan minun käsilaukkukankaakseni. Urki auki, eli kaasu pohjaan, näillä ohjeilla sinäkin onnistut luomaan persoonallisen kirjalaukun.

 

Aku Ankan taskukirjasta laukku

sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Neulo kauluri yhdestä lankakerästä - Baby Alpaca Silk

Tavoitteena kauluri, jonka villalanka ei taatusti kutittaisi. Olisipa kiva, jos kauluri olisi lisäksi superlämmin, mutta ei kuitenkaan paksu. Kaulurin muunneltavuus olisi plussaa, kauluria voisi käyttää yksinkerroin tai kaksinkerroin taitettuna. Tällainen siitä unelmien kaulurista tuli. Materiaalina on mukavan lämmin alpakan villa. Neulelankana on Drops, Baby Alpaca silk (70 % alpakka, 30 silkki).

Baby Alpaca Silk neulelanka

 

sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Kierrätyshousut - ompele vanhojen housujen takakappaleista uudet housut

Housujen polvet olivat kuluneet puhki useampaan kertaan, mutta takakappaleen kangas oli uudenveroista, joten en halunnut heittää housuja roskiin. Miten hyödyntää takakappaleen kangas mahdollisimman kokonaisvaltaisesti? Ompelemalla uudet housut! Näin syntyivät kierrätyshousut, joissa on hyödynnetty vanhojen housujen takakappaleita.

Ompele eriparilahjehousut


keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Vyölaukku ja miten piirrät kaavat itse

Ompelin vyölaukut farkkutilkuista. Vyölaukku saa persoonallisen ilmeen tilkkupinnasta ja saumat tukevoittavat laukkua, eikä erillistä tukikangasta tarvita. Kaavat vyölaukkuun voit piirtää itse käyttäen puhelinta mallina, jolloin laukku on juuri sopivan kokoinen puhelimen kuljettamiseen. Muuttamalla hihnan pituutta vyölaukusta saa vartalolaukun/ olkalaukun.


Ompele vyölaukku


torstai 22. joulukuuta 2022

Lamppukorvakorut vanhasta kyntteliköstä

Koulumme vanhat sähkökyntteliköt olivat menossa kierrätykseen, joten nappasin ne kaikki talteen uusiokäyttöön. Tein vanhoista hehkulampuista korvakorut ensin itselleni. Ja sitten innostuimme työkavereiden kanssa pitämään työpajan, jossa teimme lamppukorvakoruja jo lahjaksi asti.

 

Korvakorut lampuista

perjantai 9. joulukuuta 2022

Poro makrametekniikalla tai virkaten

Paperinarusta kieputettuun renkaaseen voi solmeilla tai virkata porokoristeen. Poron voi ripustaa kuusen oksalle, seinälle tai liimata joulukorttiin/ lahjapakettiin.

Porokoriste