maanantai 12. helmikuuta 2024

Painonapin korjaus - ompele tilalle tavallinen nappi ja silmu

Irronnut painonappi korjataan näppärästi tavallisella napilla ja kangassilmulla. Lisäksi juhlistan tässä postauksessa viime vuoden korjaussaldoa, 152 vaatetta.

 

Painonepparin korjaus


sunnuntai 4. helmikuuta 2024

Ystävänpäiväaskartelua - ruusu vanhan kirjan sivuista

Voiko olla totta, että paperista saa taiteltua näin aidon näköisen ruusun! Ihastuin tähän paperiruusuun ja ohje on niin helppo, että se onnistuu koulun käsityötunnillakin. 

Ruusun askarteluun voi käyttää värillistä paperia tai vanhan kirjan sivuja. Minä maalasin vanhan kirjan sivut peiteväreillä, näin ruusujen lehdissä on sävyeroja, jotka tuovat lisää elävyyttä.

Ruusu kirjan sivuista
 

sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Hupparin suurentaminen farkkutilkuilla

Vaatteiden suurentaminen on oma taiteenlajinsa.  Kun punainen lanka löytyy, niin sitä seuraamalla saa suurentamisenkin näyttämään ehjältä kokonaisuudelta, eikä irtonaiselta jatkopalalta. Tässä hupparissa punaisena lankana oli merenranta ja aallot, joista syntyi yhtenäinen kokonaisuus. Taioin huppariin lisää leveyttä 10 cm ja pituutta 8 cm. Apuna käytin farkkutilkkuja, ne ovat tuunausompelijan luottovalinta.

 

Hupparin leventäminen

tiistai 2. tammikuuta 2024

Neulo älypuhelinsormikkaat joissa on halkio etusormessa

Älypuhelinsormikkaissa on halkio molempien etusormien kärjessä, mitä kautta etusormen voi pujottaa ulos. Näin älypuhelimen käyttäminen on mahdollista sormikkaita riisumatta. Neuloin halkion vaakasuuntaan ja lisäsin vielä alavaran, niin normaalissa käytössä näyttää siltä kuin sormikkaissa ei reikää olisikaan. Sovella tekniikkaa myös älypuhelinlapasen neulomiseen.


neulo älypuhelinsormikkaat


sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Vuohenmaitosaippuan valmistuksessa pakkanen on avuksi

Oletko kuullut, että  Kleopatra kylpi maidossa säilyttääkseen ihonsa kauneuden? No, totta kai minäkin halusin kylpeä maidossa, joten päädyin tekemään vuohenmaitosaippuaa. Vuohenmaitosaippuan valmistuksessa punaisena lankana on ylikuumentumisen estäminen. Lumihanki ja pakkanen ovat siinä hyviä apureita, joten tämä maitopohjainen saippua kannattaa valmistaa talvella.

.

Vuohenmaitosaippua ohje

sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Tonttulakkiviiri eli tontun pyykkinaru

Jos oikein alkaa pohtimaan, niin huomaa että kaikenlaisista asioista voisi tehdä jouluisen viirin: kakkuvuoista, karkkikepeistä, virkatuista joulukuusista. Miltä kuulostaisi punainen tonttulakkiviiri? Tonttulakkiviiriin voisi lisätä niin halutessaan mekon, villasukat tai lippiksen tontun vapaapäivälle. Tonttulakkiviirinauhaa voisi hyödyntää myös joulukalenterin luukkuina, jokaisesta tonttulakista löytyisi yllätys.

Ompele tonttulakkiviiri

tiistai 8. elokuuta 2023

Villalankojen värjääminen heinänkorsilla eli kastikkailla

Luonnosta löytyy monenlaisia kasveja villalankojen värjäykseen. Keräsin kotipihaltamme kimpun kastikkaita eli heinänkorsia. Kastikkaat värjäävät villalangan keväisen koivunlehden vihreäksi. Tässäpä värjäysohjeet, näitä värjäysohjeita voi käyttää yleisohjeina muidenkin kasvien kanssa värjäämiseen. 


Värjää villalankaa