perjantai 27. syyskuuta 2019

Pujottele heijastinnauhaa polkupyörän koriin

Polkupyörän koriin pujoteltu heijastin pysyy aina mukana. Heijastinnauhan pujottelu pyörän koriin on nopeaa ja helppoa, lopputulos on hohtavan käytännöllinen. Tässä käsityössä ei tarvita ompelutaitoja ja pujotteluun saavat lapsetkin osallistua.

polkupyörän koriin heijastin

maanantai 23. syyskuuta 2019

Kierrätysompelua - Barbille vaatteita rikkinäisistä sukista

Hyödynnä rikkinäisten sukkien hauskat kuviot Barbien ja Kenin vaatteissa. Nyt on luvassa helppoa ja hauskaa kierrätysompelua. Sukka onkin materiaalina reilusti joustavaa, sen voi vetäistä Barbien pään yli, eikä tarvitse ommella tarrakiinnityksiä.

Ompele rikkinäisistä sukista

tiistai 17. syyskuuta 2019

Kettuvillasukat - neuleen koristelu kirjomalla

Oletkos ajatellut että raitojen ja kirjoneuleiden lisäksi neuleita voisi kuvioida kirjomalla. Minä kirjoin villasukkiin varsipistoin viekkaan ketun katseenvangitsijaksi. Villasukkien koristelu oli kivaa ja kirjotut ketut valmistuivat yhdellä istumalla. Toisin kuin villasukat, joita kudoin kaksi vuotta.

kirjotut villasukat

keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Kääntöpaljettipipo pelastaa päivän

Ihanat kääntöpaljettikuviot ovat taas täällä, tällä kertaa pipojen muodossa. Kääntöpaljeteista saa helposti pipoon jotain ekstraa, ja mikä parasta niin kääntöpaljettikuviot ovat sopivan litteitä ja mahtuvat pyöräilykypärän alle.

ompele kääntöpaljettipipo

keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Ompele kauniit ympyrät tsi-ympyräohjaimella

En osaa sanoin kuvailla miten paljon innostun kaikista näppäristä nikseistä. Käsitöissä tarvitaan jos jonkinlaista härpäkettä, vemputinta ja ompelukoneen erikoispaininjalkaa, joten tervetulleita ovat ne niksit, joissa ei tarvita muuta kuin nokkela älynväläys. Eli olkaapa hyvät, tässä on tee se itse -ympyräharppi ompelukoneeseen. Ympyräharppi eli ympyränompeluohjain on tehty nastasta, sillä voit ommella kauniita ympyröitä ja kaaria. Tällä ompeluniksillä vaatteiden ja asusteiden koristelu onnistuu helposti ilman kalliita lisälaitteita.

ympyränompeluohjain