tiistai 17. joulukuuta 2019

Ompele joulupukin säkki vanhasta pöytäliinasta

Oletkos kuullut tämän jouluisen sanonnan Korvatunturilta? Mitä rumempi pöytäliina, sitä komeampi joulupukin säkki. Näillä sanoin joulumuori siirtää käytöstä poistuneet pöytäliinat tonttujen pajalle, jossa niistä ommellaan kauniita säkkejä joulupukille.

Ompele joulupukin säkki

keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Kestolahjakassit kierrätyskankaista ja ideoita aineettomiin lahjoihin

Lahjojen paketointi sujuu suit sait kun ompelee pinon kestolahjakasseja. Tämä on samalla hauskaa kierrätysompelua, kestolahjakasseihin voi hyödyntää tilkkuja, liinoja, tyynynpäällisiä, verhoja ja lakanoita.

Lahjakassin ompelu

tiistai 3. joulukuuta 2019

Mistä vaan voi ommella lahjapussin - Aku Ankan Joulumantelin kääreestäkin

Luvassa on persoonallista ja hauskaa paketointia, kun ompelet jouluisista muovikääreistä lahjapussukat. Kaunis lahjapussi on samalla itsekin lahja. Minä käytin lahjapussien ompeluun Akun Ankan Joulumantelin muovikääreen. Tämä on parasta kierrätysompelua ja pusseihin voi paketoida lahjat joka joulu uudestaan. Tätä ohjetta voi soveltaa ihan mihin tahansa muovikääreeseen ja ommella omat persoonalliset lahjakassit.

Kestojoulupussi

tiistai 26. marraskuuta 2019

Käpykranssit

Käpykranssit ovat niin kauniita, että tuskin rusettiakaan kaipaavat. Tein ensin kävyistä sydämen muotoisen kranssin rautalangan päälle. Kun käpyjä jäi vielä paljon yli, niin askartelin ympyräisen kranssin. Kurkistetaan yhdessä kranssien nurjallekin, niin pääset sinäkin askartelun makuun.

Käpykranssi sydän

tiistai 19. marraskuuta 2019

Kolmiopussukka - näin sen ompelet

Kullanhohtoinen pussukka saa aikaan ilahtuneita VAU-huudahduksia. Pussukan juju piilee kolmion muodossa ja kätevässä kantohihnassa, jonka voi kiepauttaa ranteeseen. Kolmiopussukat ovat nopeita ja helppoja ommeltavia, joten ompelin näitä synttärilahjoiksikin. Kun kuvasin nämä kolmiopussukat,  niin mietin että ihan yhtä hyvin pussukan nimi voisi olla pyramidipussukka. Ainakin ne asettuivat hyvin pyramidiksi kuvaa varten ;)


Kolmiopussukan ohje

perjantai 15. marraskuuta 2019

Sujuvampaa ompeleiden ratkomista

Ompelen paljon, se tarkoittaa että joudun ratkomaankin ompeleen silloin tällöin. Myös vaatteiden korjausompelussa on hyötyä, että osaa purkaa saumat tehokkaasti. Ratkominen on tylsää, mutta ehkä näistä seitsemästä ratkomistavasta löytyy apua, jotta ratkominen on sujuvampaa ja siedettävämpää.

Ratkominen

sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Kutistuneen kypärälakin suurentaminen ja tuunaus lohikäärmeen harjalla

Arg! Pesin epähuomiossa lapsen kypärälakin liian kuumalla pesuohjelmalla. Pesukoneesta tuli ulos kutistettua villaa. Suututti. Päätin siltä seisomalta korjata koko kypärälakin. Ihan vaan itseäni rangaistakseni, etten enää koskaan pese villavaatteita liian kuumalla. Nyt meillä on lohikäärmeen harjalla tuunattu kypärälakki, joka on oikeastaan komeampi kuin alkuperäinen versio.

kypärälakin tuunaus

maanantai 4. marraskuuta 2019

Farkkujen vyötärön korotus

Voiko olla ihanampaa kuin täydellisesti istuvat farkut ja juuri sopivan kokoinen vyötärö. Innostuin muokkaamaan vanhoja matalavyötäröisiä farkkuja uuteen malliin. Nyt minulla on mittojen mukaan tehdyt korkeavyötäröiset farkut, jotka istuvat kuin hansikas. Farkkujen vyötärön korotus onnistuu joko avaamalla vanha vyötärökaitale tai ompelemalla kokonaan uusi vyötärökaitale.

Farkkujen vyötärön korotus

tiistai 29. lokakuuta 2019

Askartele mehupurkista lompakko

Nyt on luvassa hauskaa kierrätysaskartelua mehupurkkien maailmassa. Pelkästään taittelemalla mehupurkeista syntyy erilaisia lompakoita ja säilyttimiä, joiden sulkimena toimii korkki. Mehupurkista tehty lompakko on kierrätettävä ja kosteutta kestävä.

Askartele mehupurkista

tiistai 22. lokakuuta 2019

Tee itse Halloween asusteet - Virkatut hämähäkit

Virkkasin kaamean söpöt hämähäkit Halloween juhliin. Hämähäkit voi kiinnittää koristeeksi mihin vaan, leikkeihinkin ne taipuvat piipunrassijalkoineen. Hämähäkin verkoksi voi ommella kankaasta röyhelön. Onpa tässä hämähäkin virkkausohjeessa mukana kierrätysnäkökulmakin, hämähäkki täytetään pulleaksi rikkinäisellä mustalla sukalla.


Virkatut halloween asusteet

perjantai 18. lokakuuta 2019

Risukranssi sammaloituneista oksista

Tämä risukranssi on nimensä veroinen, ilmava ja sojottava harakanpesä. Parasta kranssissa on oksien pinnalle kasvanut harmaa sammal vai jäkälääkö se on. Nyt ei tarvitse punoa, kranssi pysyy muodossaan kuumaliiman avulla.

Risukranssi

perjantai 11. lokakuuta 2019

Ompele säilytyspussukoita vauvan vaatteista

Kierrätysmateriaalista ommellessa luovuus saa kukkia ja ideat lennellä. Voi testata, mitäpä tulisi jos tekee näin tai onnistuuko noin. Kierrätysmateriaali ei aseta paineita onnistumiselle. Jos tulee hutiompelus, sillä voi heittää vesilintua. Tällä kertaa kierrätin ompelemalla vauvan pienet vaatteet säilytyspussukoiksi. Ompelin pussukoita vauvan bodysta, fleecetakista ja -housuista, haalarista ja potkuhousuista. Olipa vaatekappale mikä vaan, niin kyllä siitä yhden pussukan saa.

säilytyspussukan ompelu

maanantai 7. lokakuuta 2019

Pirtanauhan kutominen margariinirasian kannella

Margariinirasian kannesta tulee oikein mainio nauhapirta. Se on kevyt kutoa ja käsitellä. Materiaali on ilmaista ja helposti saatavilla. Nauhapirran voi valmistaa yhdessä lasten kanssa ja kutoa pätkän pirtanauhaa sunnuntaipäivän ratoksi.

Tee itse pirtanauhakehikko margariinirasiasta

keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Farkkujen vyötärön pienentäminen

Tänään korjataan muutama vaate käyttökelpoiseksi. Korjaukseen mukaan pääsevät farkut, joissa on liian suuri vyötärö, ja neulepaita, joka on pesussa venynyt liikaa leveyttä. Korjaamiseen tarvitaan vyötärönympäryksen verran leveää kuminauhaa.


Farkkkujen vyötärön kaventaminen

perjantai 27. syyskuuta 2019

Pujottele heijastinnauhaa polkupyörän koriin

Polkupyörän koriin pujoteltu heijastin pysyy aina mukana. Heijastinnauhan pujottelu pyörän koriin on nopeaa ja helppoa, lopputulos on hohtavan käytännöllinen. Tässä käsityössä ei tarvita ompelutaitoja ja pujotteluun saavat lapsetkin osallistua.

polkupyörän koriin heijastin

maanantai 23. syyskuuta 2019

Kierrätysompelua - Barbille vaatteita rikkinäisistä sukista

Hyödynnä rikkinäisten sukkien hauskat kuviot Barbien ja Kenin vaatteissa. Nyt on luvassa helppoa ja hauskaa kierrätysompelua. Sukka onkin materiaalina reilusti joustavaa, sen voi vetäistä Barbien pään yli, eikä tarvitse ommella tarrakiinnityksiä.

Ompele rikkinäisistä sukista

tiistai 17. syyskuuta 2019

Kettuvillasukat - neuleen koristelu kirjomalla

Oletkos ajatellut että raitojen ja kirjoneuleiden lisäksi neuleita voisi kuvioida kirjomalla. Minä kirjoin villasukkiin varsipistoin viekkaan ketun katseenvangitsijaksi. Villasukkien koristelu oli kivaa ja kirjotut ketut valmistuivat yhdellä istumalla. Toisin kuin villasukat, joita kudoin kaksi vuotta.

kirjotut villasukat

keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Kääntöpaljettipipo pelastaa päivän

Ihanat kääntöpaljettikuviot ovat taas täällä, tällä kertaa pipojen muodossa. Kääntöpaljeteista saa helposti pipoon jotain ekstraa, ja mikä parasta niin kääntöpaljettikuviot ovat sopivan litteitä ja mahtuvat pyöräilykypärän alle.

ompele kääntöpaljettipipo

keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Ompele kauniit ympyrät tsi-ympyräohjaimella

En osaa sanoin kuvailla miten paljon innostun kaikista näppäristä nikseistä. Käsitöissä tarvitaan jos jonkinlaista härpäkettä, vemputinta ja ompelukoneen erikoispaininjalkaa, joten tervetulleita ovat ne niksit, joissa ei tarvita muuta kuin nokkela älynväläys. Eli olkaapa hyvät, tässä on tee se itse -ympyräharppi ompelukoneeseen. Ympyräharppi eli ympyränompeluohjain on tehty nastasta, sillä voit ommella kauniita ympyröitä ja kaaria. Tällä ompeluniksillä vaatteiden ja asusteiden koristelu onnistuu helposti ilman kalliita lisälaitteita.

ympyränompeluohjain

tiistai 27. elokuuta 2019

Sadevaatteiden ompelu ja saumateipin käyttö

Vanha sadetakki repesi, ommellako uusi vai ostaa valmiina? Totta kai olin valmis kokeilemaan uutta ompeluprojektia, kun sadevaatekangaskin löytyi helposti. Seuraavaksi on tulossa roppakaupalla hyviä vinkkejä sadevaatteiden ompeluun. Saumateippi on sadevaatteiden hyvä ystävä. Saumateipin silittäminen saumoihin onnistui hyvin ja lopputulos oli vedenpitävä.

sadehousujen ompelu

perjantai 16. elokuuta 2019

Kirjan päällystäminen kankaalla

Kyselin lapselta monena päivänä koulun jälkeen: "Tulikos kirjoja päällystettäväksi?" Tänä vuonna ajattelin olla kaukaa viisas ja tehdä kirjoihin kankaiset, vaihdettavat kannet. Hyvästi kupruilevat kontaktimuovit. Tervetuloa pitkäkestoiset kangaskannet. Samalla ohjeella voit ommella kannet myös vihkoon tai kansioon.

ompele kirjan kannet

tiistai 13. elokuuta 2019

Söpöt pussukat ja penaalit karkkipapereista

Karkkipaperi voi olla joskus niin kaunis, ettei sitä halua heittää roskiin. Karkkipaperista tai mistä tahansa muovikääreestä voikin ommella hyödyllisen pussukan tai penaalin. Ompelin yksintein heti useamman eri kokoisen karkkipaperipussukan ja otin kuvat työvaiheista. Karkkipaperista tai muovikääreestä ommeltu pussukka saa viimeistellyn ilmeen kristallimuovista. Joten karkkipaperipussukka on myös persoonallinen lahjaidea tai lahjakassi.

ompele muovikääreistä

perjantai 9. elokuuta 2019

Ompele hurja haipenaali kaveriksi kouluun

Näillä ompeluohjeilla onnistut loihtimaan hurjan hauskan haipenaalin koululaiselle kaveriksi. Postauksessa on tulostettava kaava haipenaalin ja runsaasti vinkkejä miten muuttaa perusmallia persoonallisemmaksi.

Haipenaalin ompelu

maanantai 5. elokuuta 2019

Rimpsuhame ja kestävän poimutuslangan ompelu

Ensivilkaisulla retrolakana näytti olevan liian reikäinen ja hapertunut ommeltavaksi. Lakanan reunoilta sai kuitenkin hyvää kangassuikaletta lapsen rimpsuhameeseen. Rimpsuhameen pitkien poimutuslankojen ompelu onnistuu kätevästi siksakilla ja puuvillaisella virkkauslangalla. Tällä tekniikalla saat kestävät poimutuslangat. Lakanakankaan jämistä kasasin vielä kauppakassin.

rimpsuhameen ompelu

maanantai 22. heinäkuuta 2019

Ompelin pikkarit - sensaatiomaiset sovituskuvat

Tämän vuoden hulvattomimmat blogikuvat tulevat tässä: Alusvaatekuvat aamukasteisella nurmikolla kumppareissa. Sensaatiomaisten kuvien lisäksi täällä on vinkkejä vaatekappaleen ompeluun, joissa parasta on istuvuus.

Pikkuhousujen ompelu

tiistai 16. heinäkuuta 2019

Suomen kartta t-paidat

Jos haluaa applikoida Suomen kartan vaatteeseen, niin tämä Nestori ja norppa -kangas on täydellinen valinta applikointiin. Paidasta tuli niin hieno, että ompelin saman tien toisenkin.

Suomen kartta paidat 2

tiistai 2. heinäkuuta 2019

Lehtivihreällä kuvioita kankaalle

Oletkos kuullut että lehtivihreä, kasvien klorofylli, sopii kankaan koristeluun? Tekniikka on hyvin yksinkertainen: lehti laitetaan kankaan alle ja vasaralla paukutetaan kunnes väri on tarttunut kankaaseen. Parasta on se, että homma onnistuu aina. Luontoäiti on annostellut lehtivihreää juuri sopivan määrän valmiiksi lehtiin. Vasaran heiluttelu jää vain itselle. Me teimme lasten kanssa lehtivihreällä onnittelukortteja ja pussukoita.

Kuvioi kangasta lehtivihreällä

maanantai 24. kesäkuuta 2019

Retrokaava; vauvan aurinkohattu

Tämä aurinkohattu on rakas muisto vauvavuosiltani, mummini ompeli sen minulle. Aurinkohattu on kuin huivi tai voisiko sitä jopa hilkaksi sanoa. Kaavoitus on yksinkertaisuudessaan nerokas, hattu ommellaan tasona ja nappikiinnityksen ansiosta se muotoutuu hatuksi. Toivoisin hatun sopivan mahdollisimman pitkään vauvallemme, mutta kyllä se taitaa pieneksi jäädä. Siitäpä tulikin mieleen piirtää hatun kaavat ja ommella hattu seuraavassa koossa. Postauksen lopussa on linkki tulostettavaan kaavaan.

Vauvan aurinkohattu

tiistai 18. kesäkuuta 2019

Ideoita helmimassa-askarteluun

Kesäloma ja tekemisen puute, mitäpä hauskaa keksisimme lasten kanssa. No sehän on aika korkata helmimassapurnukat. Helmiäismassailu on luovaa ja valmiit itse tehdyt jutut pääsevät leikkeihin mukaan. Helmimassa kuivuu huoneenlämmössä, joten massasta voi muovailla koristeita suoraan esim. kehyksen tai purkin päälle. Kuivuessaan massa kiinnittyy pysyvästi.


torstai 13. kesäkuuta 2019

Miten leikata vino kangas?

Mitä tehdä kun kangas on vinossa esipesun jälkeen? Erityisesti puuvillatrikoilla on tätä vinoutumisongelmaa. Millä keinoin vinosta kankaasta saa leikattua vaatteen, jossa saumat eivät kierrä. Onko parempi leikata kangas lankasuoran eli silmukkajonon mukaan vai silmukkarivit/ kudelangat huomioiden? Voisiko kaavojen asettelussa vähän huijata ja unohtaa langansuunnan.

puuvillatrikoosta paita

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Vapaa konekirjonta - kirjo omalla kotiompelukoneellasi

Onko vapaa konekirjonta sinulle tuttua? Nimensä mukaisesti se on aivan vapaata eli voit piirtää ompelukoneella kankaalle juuri sellaisen kuvan kuin haluat. Kangasta ohjataan ompelukehyksen avulla. Vapaata konekirjontaa voi tehdä ihan jokaisella kotiompelukoneella, etkä tarvitse mitään kalliita lisälaitteita.

vapaa konekirjonta

keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Miten ompelen housut

Nyt kerron sinullekin mikä on minun tapani ommella housut. Valitsen sivusaumattoman kaavan. Etutaskuissa kikkailen koristeompeleilla. Vyötärön kuminauhakujaan pujotan leveän kuminauhan, joka ei mene kierteelle kahden lyhyen apuompeleen ansiosta. Tästä lähdetään liikkeelle ja katsotaan mitä tulee.

housujen ompeluniksit

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Palomieshuppari ja yksivärinen applikointikuvio

Tässä on uusi lapsen lempihuppari. Minäkin myhäilin tyytyväisenä ommellessani, yksivärinen applikointikuvio on helppo ommella ja vetoketjun kohdistukselle sai antaa piut paut.

helppo applikointikuvio

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Mekkotehdaskirjasta Elina - ohjeet kaavan suurentamiseen

Aiomme nauttia tulevasta kesästä mekon helmat hulmuten. Valitsimme Mekkotehdas -kirjasta Elina-mekon kesän viettoon. Lapsi olikin päässyt huomaamatta kasvamaan Mekkotehdas -kirjan kaavoista yli. Mutta ei hätä ole tämän näköinen kaavan suurentaminen yhdellä tai kahdella koolla on helppoa.

retrokankaasta mekoksi

lauantai 11. toukokuuta 2019

Huivit pyöräilykypärän alle ja ohje nirkkoreunan ompeluun

Suunnittelemme innolla jo kesän pyöräilyretkiä leikkikentälle ja merenrantaan. Retket mielessä ryhdyin ompelemaan huiveja. Tämä huivimalli sopiikin erityisen hyvin pyöräilykypärän alle, koska se on muotoiltu kaarevaksi, jotta kypärän alle ei tulisi turhia kangasmöykkyjä. Huivia koristelin nirkko-ompeleella ja kirjoitin siihen ohjeet.

huivi kypärän alle

maanantai 6. toukokuuta 2019

Saumuriniksi - Pyöreät kestovanulaput

Täydellisen pyöreiden kestovanulappujen ompelu on helppoa ja nopeaa saumurilla, kun ottaa avuksi vitamiinipurkin kannen. Niitä vitamiineja ei tarvitse syödä saadakseen ihmevoimat, vaan purkin kansi toimii mainiona sapluunana saumuroidessa.

kestovanulaput diy

perjantai 3. toukokuuta 2019

Kierrätysompelua - Vauvan paidasta body ja jatkopala bodyyn

Vauvan vaatekaapissa on monta paitaa, mutta tuskin koskaan niitä puetaan vauvalle. Toisaalla vaatekaapissa oli monta pieneksi jäänyttä bodya. Siitä se ajatus sitten lähti yhdistää nämä kaksi epäkäytännöllistä vaatekappaletta yhdeksi toimivaksi. Paita muuttui bodyksi hyvin pienellä vaivalla. Sivutuotteena syntyi myös bodyn jatkopala.

Ompele paidasta body

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Leikkiruokaa - nopeat sukkadonitsit

Milloinkaan leikkidonitsien ompelu ei ole ollut näin helppoa. Materiaalia donitseihin on tarjolla jokaisella sukankuluttajalla yllin kyllin. Rikkinäisiä sukkia ei tarvitse enää laittaa roskiin, vaan niillä voi leikkiä donitsibaaria.

ompele donitsi

lauantai 27. huhtikuuta 2019

Leikkiruokaa virkkaamalla ja huovuttamalla

Pikkukokit olivat pettyneitä leikkikeittiössä. Syyksi selvisi, ettei paistinpannulla ei ole mitään virkaa. Nopeastihan pari munakasta virkkaa. Päätin myös opettaa lapsille huovutusta. Huovutimme omenoita ja porkkanoita leikkiravintolaan.

Virkkaa leikkiruokaa

torstai 25. huhtikuuta 2019

Leikkiruokaa - kerrosleivät tomaatilla ja salaatilla

Tänään ommellaan pikkunälkään kerrosleipiä. Leivät täytetään juustolla, salaatilla ja tomaateilla. Salaatti onkin superhelppo virkattava. Tomaatteja virkkasin kahdella eri tavalla. Kumpi on sinun mielestäsi aidomman näköinen: tomaattiviipale vai -siivu?

Leikkiruokaa paahtoleivät

tiistai 23. huhtikuuta 2019

Leikkiruokaa - makaronit helminauhassa

Nälkä kasvaa syödessä, ainakin meidän leikkiravintolassa. Leikkiruokien valmistus on aivan kuohunut yli äyräiden, joka päivä syntyy jotain uutta syötävää. Ei haittaa yhtään vaikka tulisi syötyä lautasellinen toisensa perään, ruoka ei lopu, eikä vyöstä reiät.

leikkiruokaa pasta-annos

sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Miten otat persoonallisia käsityökuvia Instagramiin?

Nyt on taas se aika vuodesta kun Instagramin kautta alkavat tulppaanitkin kukkia meidän huushollissa. Samankaltaisena toistuva kuvavirta Instagramissa alkaa puuduttamaan. Minä haluan erottua ompeluksillani, haluan käsitöideni olevan persoonallisia. Miten saan kuvillani viestitettyä tuota sanomaa. Nyt on aika ryhdistäytyä käsityökuvien stailauksien kanssa.

käsitöiden valokuvaus

perjantai 5. huhtikuuta 2019

Älä pelkää saumaa keskellä vaatetta - housut tilkuista

Kun ei pelkää saumaa keskellä vaatetta, niin pienemmät kangaspalat riittävät vaatteisiin, eikä tilkkuja kerry tilkkulaatikkoon niin paljon. Jämäkankaista ompelua voisi kutsua myös ekologiseksi tavaksi ommella, säästäähän tässä hirmuisesti materiaalia. Tätä voisi kutsua myös pennin venyttäjän tavaksi ommella housuja, mutta sitä ei ole kai trendikästä sanoa ääneen.

housujen ompelu tilkuista

torstai 28. maaliskuuta 2019

Onnittelukortti onkin onnittelupussukka

Tämä taitaa olla persoonallisin ompelemani onnittelukortti. Ommeltu onnittelukortti on samalla käytännöllinen säilytin.  Mutta millaisia kirjoitusvirheitä voikaan sattua ompelussa?

ommeltu onnittelukortti

perjantai 22. maaliskuuta 2019

Käsityötarvikkeiden ja kankaiden hamstraamisessa on hyvätkin puolensa

Samalla kun ompelin pyjamaa, mietin oman kangasvarastoni järkevyyttä ja onko käsityötarvikkeiden hamstraaminen enemmän hyödyksi vai haitaksi. Ensimmäiseksi tulin siihen tulokseen, että kaikki kauniit kankaat, jos ei tiedä mitä niistä tekisi, kannattaa ommella pyjamaksi. Käytämme pyjamaa noin kolmanneksen päivästä, joten miksipä sitä ei ompelisi jostain kivasta kuosista ja miellyttävän tuntuisesta kankaasta. Mutta jos sinulla onkin "ei niin silmää miellyttävä" kangas, niin tee siitäkin pyjama, nukut todennäköisesti silmät kiinni.

pyjaman ompelu

lauantai 16. maaliskuuta 2019

Hyödynnä kodin pikkuesineet jääkaappimagneeteiksi

Muuta kodin pikkuesineet tarpeellisiksi askartelemalla niistä jääkaappimagneetteja. Jääkaappimagneettien askartelu onnistuu myös lasten kanssa.

Tee itse jääkaappimagneetteja

sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Leikkiruokaa: karjalanpiirakat ja teepussit

Saunatakin ompelusta jäi pari pientä tilkkua yli luonnonvalkoista froteeta. Froteen nukka näytti aivan karjalanpiirakan riisipuurotäytteeltä. Siitä se ajatus lähti. Karjalanpiirakoiden kyytipoikana tarjoillaan teetä.

ompele karjalanpiirakka

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Saunatakki on helppo ommella itse

Pidän saunatakkien ompelusta. Jokaisella lapsella on itse tehty, persoonallinen saunatakki suihkuhuoneen naulakkossa. Saunatakin ompelussa ei tarvitse välittää niin viimeisen päälle istuvuudesta, väljyyttä saa olla reilusti. Seuraavassa kerron miten miten saunatakin voi leikata ilman kaavoja ja miten kolmiaskelsiksakilla saa huomaamattomat saumat.

ompele saunatakki

maanantai 25. helmikuuta 2019

Ommellaan taas kääntöpaljettipaitoja

Tämä on tarina siitä miten ompelin yhden paidan sijaan kaksi paitaa ja miten onnistuin venyttämään paitaan viisi senttimetriä lisää pituutta kankaan loppuessa kesken. Kääntöpaljettien ompelua tässä postauksessa sivutaan muutaman lauseen verran: se on helppoa.

kääntöpaljettikuvion ompelu

perjantai 8. helmikuuta 2019

Korvaako munankuorimosaiikki kimalleliiman ystävänpäiväkortissa?

Kannattaa tarkistaa ystävänpäiväleivosten resepti, että ne sisältävät varmasti kananmunaa. Nimittäin kananmunan kuorista syntyy hauska mosaiikki ystävänpäiväkorttiin. Kortin voi antaa leivosten mukana ystävälle. Postauksesta löytyy myös kaksi muuta askarteluideaa ystävänpäiväkortteihin.

ekologinen askartelu