tiistai 29. lokakuuta 2019

Askartele mehupurkista lompakko

Nyt on luvassa hauskaa kierrätysaskartelua mehupurkkien maailmassa. Pelkästään taittelemalla mehupurkeista syntyy erilaisia lompakoita ja säilyttimiä, joiden sulkimena toimii korkki. Mehupurkista tehty lompakko on kierrätettävä ja kosteutta kestävä.

Askartele mehupurkista

tiistai 22. lokakuuta 2019

Tee itse Halloween asusteet - Virkatut hämähäkit

Virkkasin kaamean söpöt hämähäkit Halloween juhliin. Hämähäkit voi kiinnittää koristeeksi mihin vaan, leikkeihinkin ne taipuvat piipunrassijalkoineen. Hämähäkin verkoksi voi ommella kankaasta röyhelön. Onpa tässä hämähäkin virkkausohjeessa mukana kierrätysnäkökulmakin, hämähäkki täytetään pulleaksi rikkinäisellä mustalla sukalla.


Virkatut halloween asusteet

perjantai 18. lokakuuta 2019

Risukranssi sammaloituneista oksista

Tämä risukranssi on nimensä veroinen, ilmava ja sojottava harakanpesä. Parasta kranssissa on oksien pinnalle kasvanut harmaa sammal vai jäkälääkö se on. Nyt ei tarvitse punoa, kranssi pysyy muodossaan kuumaliiman avulla.

Risukranssi

perjantai 11. lokakuuta 2019

Ompele säilytyspussukoita vauvan vaatteista

Kierrätysmateriaalista ommellessa luovuus saa kukkia ja ideat lennellä. Voi testata, mitäpä tulisi jos tekee näin tai onnistuuko noin. Kierrätysmateriaali ei aseta paineita onnistumiselle. Jos tulee hutiompelus, sillä voi heittää vesilintua. Tällä kertaa kierrätin ompelemalla vauvan pienet vaatteet säilytyspussukoiksi. Ompelin pussukoita vauvan bodysta, fleecetakista ja -housuista, haalarista ja potkuhousuista. Olipa vaatekappale mikä vaan, niin kyllä siitä yhden pussukan saa.

säilytyspussukan ompelu

maanantai 7. lokakuuta 2019

Pirtanauhan kutominen margariinirasian kannella

Margariinirasian kannesta tulee oikein mainio nauhapirta. Se on kevyt kutoa ja käsitellä. Materiaali on ilmaista ja helposti saatavilla. Nauhapirran voi valmistaa yhdessä lasten kanssa ja kutoa pätkän pirtanauhaa sunnuntaipäivän ratoksi.

Tee itse pirtanauhakehikko margariinirasiasta

keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Farkkujen vyötärön pienentäminen

Tänään korjataan muutama vaate käyttökelpoiseksi. Korjaukseen mukaan pääsevät farkut, joissa on liian suuri vyötärö, ja neulepaita, joka on pesussa venynyt liikaa leveyttä. Korjaamiseen tarvitaan vyötärönympäryksen verran leveää kuminauhaa.


Farkkkujen vyötärön kaventaminen