keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Heinäkuun lahjaompelut

Heinäkuu on ollut monen hauskan sattuman summa ja olenkin ommellut etupäässä vain sukulaisille ja ystäville. Olen tehnyt korjausompeluita ja vaatteita. Siinä sivussa on syöty paljon kakkua ja vaihdettu kuulumisia. Tässä on kuvakooste heinäkuun ompelun tuloksista.

Traktorihousut (98 cm) 3-vuotiaalle traktorifanille synttärilahjaksi. Mukaan lähti asiaankuuluva onnittelukortti, joka on askarreltu tehtäväkirjan sivusta.Parit housut lahjaksi 6-vuotiaalle (124 cm), jonka lempivärejä ovat kaikki punaisesta vihreään.Lahkeisiin tein yksityiskohdaksi kukkaköynnöksen ja rusetteja. Kukkien varsiin ompelin puuvillalangan päälle tiheän siksakin, niin että varret jäivät vähän koholle. Kukkien reunat pyörittelin kiinni vapaalla konekirjonnalla ja tarkoituksella yli reunojen. Tätä pitää kokeilla toistekin, tykkään lopputuloksesta. Rusetit ovat arvosana-asteikon toisesta päästä, räpellys, joka tuli tehtyä.
 Toiveiden mukaan ompelin topin, johon tulee rintojen alle resori. Pariksi tein pellavacaprit.Toinen setti toiveiden mukaan, toppi puuvillasta ja collegehousut.


Topissa on yksityiskohtana tasku, jonka 2-vuotias ompeli täyteen koristeompeleita vaihtuvan värisellä kirjontalangalla. Lapsi oppi nostamaan paininjalkaa ja kääntämään tilkun ympäri, niin hän surautteli menemään melkein tunnin. Pari koristeommelta äiti sujautti sekaan, mutta muuten pikku-epeli sai itse valita suoraa, siksakkia ja piilo-ommelta mielensä mukaan.Vielä yksi toppi kaupanpäälle. Helmassa on yksityiskohtana joutsen ja koristeommelaaltoja.Kirpparilta löytyneestä puuvillaisesta keittiöpyyhkeestä tein toiveiden mukaan huivin. Viimeiset palat käytin vielä pussukkaan. Pussukassa on helmilangalla kirjottu euron merkki ja kuminauha sivusaumassa, että sen voi ripustaa vaikka ranteeseen.