keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Miten ompelen housut

Nyt kerron sinullekin mikä on minun tapani ommella housut. Valitsen sivusaumattoman kaavan. Etutaskuissa kikkailen koristeompeleilla. Vyötärön kuminauhakujaan pujotan leveän kuminauhan, joka ei mene kierteelle kahden lyhyen apuompeleen ansiosta. Tästä lähdetään liikkeelle ja katsotaan mitä tulee.

housujen ompeluniksit

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Palomieshuppari ja yksivärinen applikointikuvio

Tässä on uusi lapsen lempihuppari. Minäkin myhäilin tyytyväisenä ommellessani, yksivärinen applikointikuvio on helppo ommella ja vetoketjun kohdistukselle sai antaa piut paut.

helppo applikointikuvio

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Mekkotehdaskirjasta Elina - ohjeet kaavan suurentamiseen

Aiomme nauttia tulevasta kesästä mekon helmat hulmuten. Valitsimme Mekkotehdas -kirjasta Elina-mekon kesän viettoon. Lapsi olikin päässyt huomaamatta kasvamaan Mekkotehdas -kirjan kaavoista yli. Mutta ei hätä ole tämän näköinen kaavan suurentaminen yhdellä tai kahdella koolla on helppoa.

retrokankaasta mekoksi

lauantai 11. toukokuuta 2019

Huivit pyöräilykypärän alle ja ohje nirkkoreunan ompeluun

Suunnittelemme innolla jo kesän pyöräilyretkiä leikkikentälle ja merenrantaan. Retket mielessä ryhdyin ompelemaan huiveja. Tämä huivimalli sopiikin erityisen hyvin pyöräilykypärän alle, koska se on muotoiltu kaarevaksi, jotta kypärän alle ei tulisi turhia kangasmöykkyjä. Huivia koristelin nirkko-ompeleella ja kirjoitin siihen ohjeet.

huivi kypärän alle

maanantai 6. toukokuuta 2019

Saumuriniksi - Pyöreät kestovanulaput

Täydellisen pyöreiden kestovanulappujen ompelu on helppoa ja nopeaa saumurilla, kun ottaa avuksi vitamiinipurkin kannen. Niitä vitamiineja ei tarvitse syödä saadakseen ihmevoimat, vaan purkin kansi toimii mainiona sapluunana saumuroidessa.

kestovanulaput diy

perjantai 3. toukokuuta 2019

Kierrätysompelua - Vauvan paidasta body ja jatkopala bodyyn

Vauvan vaatekaapissa on monta paitaa, mutta tuskin koskaan niitä puetaan vauvalle. Toisaalla vaatekaapissa oli monta pieneksi jäänyttä bodya. Siitä se ajatus sitten lähti yhdistää nämä kaksi epäkäytännöllistä vaatekappaletta yhdeksi toimivaksi. Paita muuttui bodyksi hyvin pienellä vaivalla. Sivutuotteena syntyi myös bodyn jatkopala.

Ompele paidasta body