perjantai 28. helmikuuta 2020

Eristevanua eväslaukkuun

Halusin ommella eväslaukun, joka pitäisi eväät hieman pidempään kylmänä. Tutkiessani erilaisia eristevaihtoehtoja löysin eristevanun, Insul-fleecen. Tätä eristevanua on yhtä helppo ommella kuin tavallista vanua. Tässä postauksessa kerron tarkemmin eristevanun ominaisuuksista ja vaihtoehtoisista materiaaleista eväslaukun eristeeksi.

Eväslaukku

lauantai 22. helmikuuta 2020

Sprayliima - ompelijan paras apuväline

Yksi eniten käyttämistäni ompelutarvikkeista on sprayliima. Helppous, nopeus ja pitävyys tekevät siitä ylivertaisen verrattuna nuppineuloihin. Kiinnitän sprayliimalla applikoitavat kuviot, polvipaikat, irtirevittävän tukikankaan ja kaikkea muuta millä koristelen kangasta. Kokosin tähän postaukseen kuvia käsitöistä, joissa olen käyttänyt sprayliimaa.

Sprayliima kankaalle

perjantai 14. helmikuuta 2020

Piirrä kaavat nukenvaatteisiin

Voi kun elämä olisi helppoa jos olisi vain kahta standardikokoa nukkeja, isoja ja pientä. Mutta nukenvaunuissa lykättäväksi löytyy lisäksi melko pientä ja keskisuurta nukkea sekä kaikkea niiden väliltä. Kaikki erikokoiset nuket tarvitsevat omat kaavat ja vaatteet. Tässä onkin tietopaketti miten nukelle voi piirtää kaavat. Postauksen lopusta löydät tulostettavat kaavat 33 cm nuken vaatteisiin.

Piirrä kaavat nukenvaatteisiin

perjantai 7. helmikuuta 2020

Ompele Baby Bornille sukkahousut

Tämä on viiden  minuutin sukkajuttu! Ompele rikkinäisistä sukista Baby Bornille sukkahousut. Nämä valmistuvat niin nopeasti, että saman tien voit tehdä useamman. Olen innostunut rikkinäisten sukkien uusiokäytöstä ja postauksen lopusta löydät lisää vinkkejä niiden käsityölliseen kierrätykseen.

Ompele Baby Born nukelle sukkahousut

sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Ompele Baby Born nukelle paita sis. kaavat

Nyt on luvassa Baby Bornin vaatekaapin täydennystä, kauan odotettu ompeluohje Baby Bornin paitaan on vihdoin valmis. Postauksesta löytyy tulostettava kaava, niin pääset heti aloittamaan paidan ompelun. Ompelin Baby Bornin paidat pieneksi jääneistä vauvanvaatteista, niistä saa kivoja printtejä ja kuvioita. Lisäksi kerron miten paitakaavasta voi muokata nukelle liivin tai takin. 

Baby Born nukelle kaavat