torstai 28. maaliskuuta 2019

Onnittelukortti onkin onnittelupussukka

Tämä taitaa olla persoonallisin ompelemani onnittelukortti. Ommeltu onnittelukortti on samalla käytännöllinen säilytin.  Mutta millaisia kirjoitusvirheitä voikaan sattua ompelussa?

ommeltu onnittelukortti

perjantai 22. maaliskuuta 2019

Käsityötarvikkeiden ja kankaiden hamstraamisessa on hyvätkin puolensa

Samalla kun ompelin pyjamaa, mietin oman kangasvarastoni järkevyyttä ja onko käsityötarvikkeiden hamstraaminen enemmän hyödyksi vai haitaksi. Ensimmäiseksi tulin siihen tulokseen, että kaikki kauniit kankaat, jos ei tiedä mitä niistä tekisi, kannattaa ommella pyjamaksi. Käytämme pyjamaa noin kolmanneksen päivästä, joten miksipä sitä ei ompelisi jostain kivasta kuosista ja miellyttävän tuntuisesta kankaasta. Mutta jos sinulla onkin "ei niin silmää miellyttävä" kangas, niin tee siitäkin pyjama, nukut todennäköisesti silmät kiinni.

pyjaman ompelu

lauantai 16. maaliskuuta 2019

Hyödynnä kodin pikkuesineet jääkaappimagneeteiksi

Muuta kodin pikkuesineet tarpeellisiksi askartelemalla niistä jääkaappimagneetteja. Jääkaappimagneettien askartelu onnistuu myös lasten kanssa.

Tee itse jääkaappimagneetteja

sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Leikkiruokaa: karjalanpiirakat ja teepussit

Saunatakin ompelusta jäi pari pientä tilkkua yli luonnonvalkoista froteeta. Froteen nukka näytti aivan karjalanpiirakan riisipuurotäytteeltä. Siitä se ajatus lähti. Karjalanpiirakoiden kyytipoikana tarjoillaan teetä.

ompele karjalanpiirakka

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Saunatakki on helppo ommella itse

Pidän saunatakkien ompelusta. Jokaisella lapsella on itse tehty, persoonallinen saunatakki suihkuhuoneen naulakkossa. Saunatakin ompelussa ei tarvitse välittää niin viimeisen päälle istuvuudesta, väljyyttä saa olla reilusti. Seuraavassa kerron miten miten saunatakin voi leikata ilman kaavoja ja miten kolmiaskelsiksakilla saa huomaamattomat saumat.

ompele saunatakki